ÖZYEğIN YöNETICILERDEN GIRIşIMCILER çıKARıYOR

Fiba Grubu Kurucusu Hüsnü Özyeğin, Uzun yıllar profesyonel yöneticilik yapmış başarılı iş liderlerini buluyor ve onları girişimci olmaya ikna ediyorum dedi.

Kurumsal Girişim Sermayesi Konferansı'nın ikincisi, Girişimci Kurumlar Platformu (GKP) tarafından Özyeğin Üniversitesi işbirliğinde ve Fiba Holding ana sponsorluğunda CVC Bosphorus'24 adıyla dün İstanbul'da düzenlendi. Kurumsal girişim sermayelerinin yanı sıra yatırım dünyasından, kurumsal şirketlerden yerli ve yabancı üst düzey yöneticilerin bulunduğu konferans, 250 şirketten 500'e yakın katılımcıyla gerçekleşti.

BİREYSEL SERMAYE

Düzenlenen ilk oturumda konuşan Fiba Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin iş dünyasında genel olarak izlenen yöntemi kendisinin uygulamadığını söyledi. Uzun yıllar profesyonel yöneticilik yapmış başarılı iş liderlerini bulup onları girişimci olmaya ikna ettiğini belirten Özyeğin, 'Ben bunu 'bireysel sermaye girişimi' olarak adlandırıyorum' dedi. Konferansın açılış konuşmasını ise Girişimci Kurumlar Platformu Kurucusu ve Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Rektör Danışmanı İhsan Elgin yaptı.

Konferansta konuşan İhsan Elgin, Hüsnü Özyeğin ve Ömer Mert, kurumsal girişim sermayesi şirketlerinin güçbirliği yapmasını istedi.

HEDEF GLOBAL OYUNCULAR OLUŞTURMAK

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, 'Hedefimiz, Türkiye'den global çapta büyük oyuncular çıkarmak. Türkiye'den çok büyük değerler çıkabilmesinin yolu ise kurumsal girişim sermayesi şirketlerinin güçbirliği yapmasından, girişimlere ciddi bir desteğin sunulmasından geçiyor' diye konuştu.

2024-05-08T04:20:18Z dg43tfdfdgfd