ARTVIN’DE ‘ÇOCUK-EDEBIYAT-TABIAT ŞENLIğI’ BAşLADı

Artvin’de 2 gün sürecek “Çocuk-Edebiyat-Tabiat Şenliği” başladı.

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine kitap okumayı ve doğayı sevdirmek amacıyla

gerçekleştirilen Çocuk-Edebiyat-Tabiat Şenliği’ne il merkezi ve köylerden bin 500’ün üzerinde öğrenci katıldı. Artvin Valiliği bünyesinde Artvin Çoruh Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda ‘Okuyan Artvin Projesi’ kapsamında düzenlenen şenlikte yazarlar Gökçe Ateş Aytuğ, Şiirsel Taş, Bahar Ulukan, Burcu Aktaş öğrencilere kitaplarını imzaladı. Şenlikte çocuklar için yüz boyama, sağlıklı atıştırmalıklar ve geleneksel oyunların yanı sıra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tanıtım tırı ile ‘Su Hayattır’ konulu tiyatro gösterileri yapıldı.

Yusufeli Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulundan etkinliğe katılan Aslı Güngör, geçen yıl da şenliğe katıldığını ifade ederek, okudukları kitapların yazarlarıyla bir araya gelmekten mutlu olduklarını söyledi.

Arhavi Atatürk Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Ruhşen Ali Yılmaz ise, sınıf arkadaşlarıyla birlikte yazdıkları ‘Kum Tanesi ve Efenin Seyehati’ öykü kitabını etkinlikte sergilediklerini belirterek, Küçük Kalemler Büyük Hayaller Atölyesi’ni kurarak çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“Çocuk-Edebiyat-Tabiat Şenliği’, 10 Mayıs günü saat 16.00’ya kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

2024-05-09T13:40:37Z dg43tfdfdgfd