ANKARA, İSTANBUL, İZMIR IçIN UYARı! 29 KENTE "SARı" ALARM! YARıNA DIKKAT!

Ankara, İstanbul, İzmir için uyarı! 29 kente "sarı" alarm! Yarına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanağın öğle saatlerinden sonra kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

MARMARA İÇİN ŞİDDETLİ SAĞANAK UYARISI

AAda yer alan habere göre Marmara Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın ise Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevreleri ile İstanbulun Anadolu yakasında ve boğaz çevresinde etkili olacağı öngörülüyor.

ÖĞLEDEN SONRA ETKİSİ AZALACAK

Kuvvetli yağışların cumartesi öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

"SARI" ALARM VERİLEN 29 KENT

Meteoroloji tarafından "sarı" alarm verilen 29 kentimiz ise şöyle: "Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Sinop, Uşak, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce."

2023-06-02T10:40:25Z dg43tfdfdgfd