90 MILYON DOLARLıK FABRIKA 900 KIşIYE Iş OLANAğı

Çerkezköy'de 900 kişiye istihdam sağlayacak 90 milyon dolarlık tekstil fabrikası devreye alındı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'Sanayi ve teknolojide ülkeye çağ atlatacak adımlar atıyoruz dedi.

İstanbul'a yakınlığı, cazip yatırım ortamı ve sanayi altyapısıyla son 22 yılda önemli bir üretim üssüne dönüşen Tekirdağ yeni bir tekstil yatırımına ev sahipliği yapıyor. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 90 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Pelsan-Telasis Tekstil Fabrikaları, çevreye duyarlı üretim altyapısıyla organik ve sürdürülebilir üretimi hedefliyor. Tesis tam kapasite çalışmaya başladığında bölgede 900 kişiye iş olanağı sağlayacak. Tesisin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gerçekleştirilen büyük ölçekli yatırımlar ve uygulanan uzun vadeli politikalarla sanayi ve teknolojide ülkeye çağ atlatacak adımlar attıklarını vurguladı.

199 ÜLKEYE İHRACAT

Bakanlık olarak yatırım teşvikleriyle açtıkları tesislere üretim yolculuğunda gerekli desteği verdiklerini belirten Bakan Kacır, şunları kaydetti: 'Bakanlığımız son 22 yılda 15 bin 679 tekstil yatırımı için yatırım teşvik belgesi düzenledi. 1.1 trilyon liralık sabit yatırımı teşvik ederek 1 milyondan fazla yeni istihdamın önünü açtık. Bugün teknoparklarımızda, tekstilde Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin gelişiminde 45 firmamız kilit rol üstleniyor. 78 Ar-Ge ve 54 tasarım merkezimiz tekstilde üretim altyapımızın gücünü pekiştiriyor.' Kacır, geçen yıl 14.6 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Türkiye tekstil sektörünün, 199 ülke ve serbest bölgeye ürün ihraç ettiğini söyledi.

EKONOMİ MODELİNDEN TAVİZ VERİLMEYECEK

Türk sanayiinin ülke ekonomisi ve kalkınmada ana aktör haline geldiğini anlatan Bakan Kacır, 'Türkiye Yüzyılı'nda yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat odaklı ekonomi modelimizden taviz vermeden ülkemizi müreffeh yarınlara ulaştırmak amacıyla aşkla, şevkle çalışıyoruz. Yurdumuzun dört bir yanında planlı sanayileşme hamlelerimizi gerçekleştiriyor, katma değer içeren bir üretim anlayışı sergiliyoruz' dedi. Mehmet Fatih Kacır, son 22 yılda Tekirdağ'da 407 milyar lira tutarında sabit yatırımın ve 104 binden fazla nitelikli istihdamın önünü açtıklarını, sanayinin çarklarının daha hızlı dönmesi adına 10 yeni organize sanayi bölgesi ve 2 endüstri bölgesi kurduklarını anlattı.

İHA ÜRETİMİNDE DÜNYA LİDERİYİZ

Türkiye'nin dünyayla entegre olup rekabet gücünü artıran, kritik teknolojilere adapte becerisi yüksek bir ülke haline geldiğini anlatan Kacır, şunları söyledi: 'Sanayideki istikrarını ve başarısını her geçen gün perçinleyen bir Türkiye var. İnşa ettiğimiz güçlü üretim altyapısı ile ticari araç üretiminde Avrupa lideriyiz. Askeri insansız hava aracı üretiminde, dünya lideriyiz. Beyaz eşya üretiminde Avrupa'da lideriz, dünyada ikinciyiz. Güneş paneli üretiminde Avrupa'da lideriz, dünyada dördüncüyüz. Çimento ve demir-çelik üretiminde Avrupa birincisiyiz.'

2024-05-05T06:54:07Z dg43tfdfdgfd