AFETZEDENIN SıCAK YUVA MUTLULUğU

Depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da vatandaşlar, yapımı tamamlanan briket evlere yerleşmeye başladı. Ailelerin yeni yuvalarında beyaz eşya, koltuk takımı, ocak, fırın ve vantilatöre kadar tüm ihtiyaçları düşünüldü.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay'da büyük yıkıma neden olmuştu. Kentte konteyner kurulumlarının yanında geçici barınma ihtiyacını karşılayacak yapılar da inşa edilmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı öncülüğünde yapılan briket evler tamamlandı.

TÜM İHTİYAÇLAR DÜŞÜNÜLDÜ

İki oda, mutfak, banyo, tuvaleti bulunan 35 metrekarelik 100 adet briket eve depremzedelerin yerleştirilme işlemleri başladı. Ailelerin yeni yuvalarında beyaz eşya, koltuk takımı, ocak, fırın ve vantilatöre kadar tüm ihtiyaçları düşünüldü. Yerleşkede park, anaokulu, mescit de yer alıyor.

'BEĞENDİĞİNİ SEÇ DEDİLER'

Terör gazisi emekli Başkomiser Abdi Dağdeviren, 'Evim depremde büyük hasar gördü. Bize öncelik tanıdılar, buraya yerleştik. Beğendiğin evi, beğendiğin yeri seç dediler. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Evim gayet güzel, çok memnunum. Bir evde olması gereken her şey var' dedi.

'NORMAL EVDEN HİÇ BİR FARKI YOK'

3 çocuk annesi ev hanımı Betül Menteş, 'Depreme evimizin bir bölümü yıkıldı ama bize bir şey olmadı. Bir süre çadır kentte kaldık. Başvurumuz sonuç verdi ve buraya yerleştik. Tüm eşyalarımız var. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, her türlü ihtiyacımızı karşılıyorlar' diye konuştu.

İnşa edilen 100 briket ev hak sahiplerine teslim edildi.

162 ESNAF YENİ İŞYERLERİNE KAVUŞTU

Hatay'ın Defne İlçesi'nde depremde işletmeleri yıkılan veya ağır hasar alan 162 esnaf, yapımı tamamlanan prefabrik geçici iş yerlerine kavuştu. İzmir Valiliğince Harbiye Mahallesi'nde yapılan işyerlerinin anahtarlarını Hatay'da koordinatör vali olarak görev yapan Osman Kaymak, kurayla hak sahiplerine teslim etti.

FAZLASI VAR, EKSİĞİ YOK'

6 kişilik ailesiyle ev ortamına kavuşan Meryem Alaçay, 'Deprem günü kıyameti yaşadık. Çadır kentten sonra buraya geldik. Buranın imkanları çok iyi. Bize bu imkanı sağlayan herkesten Al lah razı olsun. Fazlası var, eksiği yok. Bildiğiniz ev ortamı' ifadelerini kullandı.

2023-06-02T07:36:18Z dg43tfdfdgfd