ANADOLU'NUN BITKILERI FILMLERLE YEşERIYOR

'Sürdürülebilir Kozmetik' teması ile bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Kozmetik Kısa Film Yarışması'nın başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 1 Ekim olarak belirlenen yarışmanın amacı üzerine bastığımız çiçek ve bitkilerin yüzyıllardır bizlere nasıl fayda sağladığını ve Anadolu topraklarının bitki çeşitliliğini göstermek.

Laber Kimya Organik Kozmetik A.Ş. tarafından düzenlenen Kozmetik Kısa Film Yarışması'nın başvuruları başladı. Temaya uygunluk, özgünlük, yönetmenlik, duygusal etki, prodüksiyon performansı, ses-müzik kullanımı ve görüntü yönetmeliği başlıklarında değerlendirilecek filmler için son başvuru tarihi 1 Ekim olarak belirlendi. Yarışmada birinciye 50 bin, ikinciye 30 bin, üçüncüye ise 20 bin TL para ödülü verilecek. Aynı zamanda dereceye giren tüm yarışmacılara Iva Natura kişisel bakım ürünleri hediye edilecek. Tüm başvurular www.laberkimya.com adresinden temin edilebilecek başvuru formu ve muvafakatname ile yapılabilecek.

ETNO BOTANİK'TEN ETNO KOZMETİK'E

Laber Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman yarışmayla ilgili şunları söyledi: 'Ülkemizde çok fazla aromatik bitki var. Bunlar binlerce yıldır beslenme, bakım hatta giyinme ve barınma için kullanılmış. Bu süreci araştıran bir bilim dalı var; hangi zamanda hangi bitkilerin ne amaçla kullanıldığına dair, ismi Etno Botanik. Bizler de kozmetik ürünlerimizde bu bitkileri nasıl ve ne amaçla kullanabiliriz diye düşündük ve Anadolu'da nasıl kullanıldığına dair çok fazlaca kaynak araştırdık. Bu da bizi Etno Kozmetik kavramına ulaştırdı. İnsan topluluklarının güzellikle olan tüm ilişkisi olarak tanımlayabiliriz bu kavramı. Hatta şu anda akademik çalışmaları da yapılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Biz de Laber Kimya olarak bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Kozmetik Film Yarışması ile kozmetik endüstrisi ve sanatın iyileştirici gücünü bir araya getirmek istedik. Üzerine bastığımız çiçek ve bitkilerin yüzyıllardır bizlere nasıl fayda sağladığını ve Anadolu topraklarının bitki çeşitliliğini bu film yarışması ile duyurmak ve farkındalık oluşturmak istedik.'

SÜRDÜRÜLEBİLİR KOZMETİK NE DEMEK?

Doğaya ve insan sağlığına zararlı olabilecek atık üretmeyen, insan ve diğer canlıların sağlığını riske atmayan, üretiminde hayvanların zarar görmediği, mümkün olduğunca az bileşenden oluşan, hammadde kaynağını yenilenebilir / doğada geri dönüşebilir malzemelerden elde eden ürünler, sürdürülebilir kozmetik olarak tanımlanıyor. Sürdürülebilir kozmetik ürünleri, doğal varlıkların sağlığını ve yaşam alanlarını tahrip etmeyen doğa dostu formüller, üretim uygulamaları veya paketleme yöntemlerini kullanıyor. Kozmetik sektörü açısından, yenilenebilir hammaddelerden üretilen doğal içeriklerin kullanıldığı ürünlerdir.

KİMYAGER ÖĞRENCİLER KÖYDE ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Laber Kimya Organik Kozmetik A.Ş., 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik krem ve esans atölyesi düzenledi. 'Kozmetik laboratuvarı köyde' başlığıyla KozLab Köyde adı verilen etkinlik, 19 Nisan'da, Karakuyu Etkinlik Merkezi'nde, Ege Üniversitesi Genç Kimyagerler Topluluğu'ndan gönüllü gençlerin eğitmenliğiyle hayata geçti. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Torbalı Belediyesi, etkinliğin gerçekleşmesi için katkıda bulunurken, Terra Pizza çocuklara gün boyu pizza dağıtarak etkinliğe fayda sağladı. Gün boyu süren etkinlikte çocuklar kimyagerlik öğrencileriyle birlikte kozmetik sektörüyle tanıştı, organik kimya üzerine keşifler yaptı.

2024-04-27T04:07:15Z dg43tfdfdgfd