Finans

Trending:


İslam Memiş gram altın için fiyat verdi: 2 ihtimal var

Ons altın 2400 dolar psikolojik sınırını aştı. Dolar kurunun stabil kalmasıyla altın gram fiyatı ons altına paralel artış gösterdi. Peki altın fiyatları yükselişini sürdürecek mi?


‘Bir Yörük Öyküsü Sergisi’ büyük ilgi görüyor

Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan özgün eserler, hizmetler sunan kişi veya kurumları, devlet adına onurlandırmak ve özendirmek üzere verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne sahip, Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden Etem Çalışkan’ın ‘’Bir Yörük Öyküsü’’ isimli sergisi Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde açıldı.


Dolar ve borsa için yıl sonu beklentisi: ‘Daha da aşağılara gitmesi söz konusu olabilir’

Milliyet.com.tr/ Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi cuma günü 10652 puan seviyesine kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. 10500 puan seviyesinin de üzerine çıkan endekste sert hareketler oldukça dikkat çekti. Özellikle son dönemde borsada bir kar satışı, düzeltme olabileceğine yönelik beklentiler artmıştı. Peki yeni rekorun nedeni ne? Öte yandan ons altın fiyatı cuma günü 2422 dolara yükselirken, gram altın 1 ayın ardından ilk kez 2500...


Selen Görgüzel’in dansına eleştiri yağdı! Kim izlemeye geliyor seni

Sosyal medya paylaşımlarıyla ve yaptırdığı estetiklerle konuşulan Selen Görgüzel, geçtiğimiz ay yüzünü gerdirmişti. Ünlü isim bu sefer de sahne dansıyla ve tercih ettiği kombiniyle gündem oldu.


Evden çıkarken bu hatayı yapmayın! Hırsızların bilinmeyen yöntemi deşifre oldu

Tatil sezonunun gelmesiyle birlikte evlerin hırsızlık riskine karşı korunması önem kazanıyor. Evde uzun süre olmadığınızda alınacak basit önlemlerle bu riskler minimize etmek mümkün. Çilingir Emir Şatak konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşı uyardı.


Esra Dermancıoğlu, Cannes'a giden Türk oyuncuları hedef aldı: Ben utandım

Oyuncu Esra Dermancıoğlu, Türkiye'yi temsil etmek için Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, Özge Özacar, Dilan Çiçek Deniz ve Pınar Deniz gibi isimleri hedef alarak "Keşke çıplak yürüyüşler yerine iki kelime laf edebilecek insanlar gitseydi. Ben utandım" dedi.


Adana'da anneni neden dövüyorsun diyen dedesini darbetti

Mersin’de uyuşturucu müptelası genç, üvey annesini döverken kendisine ‘oğlum anneni neden dövüyorsun’ diye tepki gösteren dedesini hastanelik etti. Yaşlı adamın kafasına 4 dikiş atıldı. Torunundan şikayetçi olan dede ve gelini, korkup minibüsleriyle Adana’ya gelip yaşamaya başladı.


Dilan Çiçek Deniz, Cannes'a gitti! Transparan tarzı çok konuşuldu

Thor Saevarsson, 2021'nin aralık ayında Dilan Çiçek Deniz'e, Boğaz'da evlenme teklifinde bulunmuştu. Sevgilisine "Evet!" yanıtını veren ve mutluluğunu takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmeyen Deniz'e hayranlarından "Mutluluklar!" mesajları yağmıştı. 'KISKANÇLIK' İDDİASI Ancak 2022 yılının kasım ayında, Dilan Çiçek Deniz'in evlenmeye hazırlandığı Thor Saevarsson’dan ayrıldığı ortaya çıkmıştı. Oyuncunun, sevgilisinin kıskançlığı nedeniyle nişanı...


Seda Sayan'ın 'yaş' isyanı! 'Hadi git evine otur' diyorlar! Ne demek bu?

Seda Sayan, Kral Müzik Youtube kanalına konuk oldu. Çağlar Ökten ile Nisan 2022'de dünyaevine giren sanatçı, özel hayatı ve kariyeri hakkında yöneltilen sorulara dikkat çeken cevaplar verdi. "BENİ DURURAMAZSINIZ" "Kariyerinizle ilgili kafanızda bir zaman var mı? Tüm işleri bırakıp, 'Artık çalışmayacağım' dediğiniz bir zaman?" sorusuna Seda Sayan, "Hayır yok. Beni durduramazsın çünkü. Ancak 'Şu tarafı bırakayım da bu tarafa biraz zaman ayırayım'...


Altından yeni rekor

Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda 2450 dolar seviyesine çıkarak rekor kırdı. Altının gramı da erken saatlerde 2540 TL'yi gördü.


Ebru Doğdu Çocukların sosyal medya kullanımına Çin’in getirdiği kısıtlamalar dünyaya örnek olabilir mi?

Son yıllarda Çin, sosyal medyanın çocuklar üzerindeki etkisini yönetme konusunda öncü ve tartışmalı bir yaklaşım benimsemiştir.


Çağatay Ulusoy'un başrolünde yer aldığı Gaddar dizisi final yapıyor

Ay Yapım'ın NOW TV için çektiği ve Çağatay Ulusoy'un ekrana döndüğü Gaddar dizisi, 20 bölümle ekran macerasını tamamlayacak. Dizide Çağatay Ulusoy, Sümeyye Aydoğan, Onur Saylak, Alper Çankaya ve Erdal Özyağcılar başrollerde yer alırken, İbrahim Çelikkol da konuk oyuncu olarak yer aldı.


Simge Sağın'dan 'ilişki' itirafı! 'Aşık olmayı bekliyorum'

Geçtiğimiz günlerde bir YouTube programına konuk olan şarkıcı Simge Sağın, aşk hayatıyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara yanıt vermişti. 42 yaşındaki güzel, "Sevgilim yok. Uzun süredir bekarım. Arada denemeler oldu ama sonunda yalnızlığın daha güzel olduğuna karar verdim" açıklamasını yapmıştı. "MÜMKÜN OLMAYAN BİR ŞEY MÜMKÜN OLDU" Simge Sağın, 'Aşkın Olayım' şarkısının başarısıyla ilgili yöneltilen "Senin bununla ilgili bir çaban oldu mu?"...


Her şeyi geride bırakıp yeni bir hayat kurdular! Evlerinin bahçesinde ceset çıktı!

Kanal D’nin, Emmy ödüllü dizisi Yargı’da büyük final öncesi nefesler tutuldu. Dizinin yayınlanan son bölümü sosyal medyada çok konuşuldu. Nevzat'ın bıraktığı adadan yüzerek kurtulan Ilgaz, işinin başına geri döndü. Hastaneye giden Ceylin, Ilgaz'ın ailesini beklemeden taburcu olduğunu öğrenince yeni bir hayat kurmaları için eşine tercih yapmasını gerektiğini söyledi. Kaya Ailesi her şeyi geride bırakıp Muğla'ya yerleşti ancak bahçelerinde...


Dikkate alınmayan kilolar kansere davetiye çıkarıyor

Obezite, bağışıklık sistemini çökerterek birçok hastalığa davetiye çıkartırken, insan sağlığının en yüksek seviyelerde olumsuz olarak etkilenmesine neden oluyor. Yapılan araştırmalarda 30’un üzerinde kanser çeşidine neden olan birinci unsur ise yine obezite olarak raporlandı. Uzmanlar, erken teşhisten önce hastalıktan korunma yollarının önemine dikkat çekiyor.


Minikler hem eğlendi hem de öğrendi

Bilecik(İHA) –Bilecik’in Bozüyük ilçesinde minikler hem eğlendi hem de öğrendi.


Bitlis'te gelincik çiçeği görsel şölen sunuyor

Bitlis ve ilçelerinde havaların ısınmasıyla birlikte açmaya başlayan gelincik çiçekleri görsel şölen sunuyor. Gelincikler, zarif ve kırmızı renkleriyle hem halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.


'Nankörlük etti' demişti! Mustafa Keser'den İbrahim Tatlıses’e ilginç yanıt

Usta sanatçı Mustafa Keser’in 'Orhan Gencebay iyi bir ses sanatçısı değil. Müslüm Gürses’i dinlemedim, kötü okuyor. Fatih Kısaparmak türkü baba olacak en son adam” sözlerine İbrahim Tatlıses, sinirlenmiş ve sanatçıya 'Haddini bil' demişti. Mustafa Keser, geçtiğimiz akşam Kıbrıs sahnesi öncesi konuyla ilgili basın mensuplarına konuştu.


Balık: Günlük Burç Yorumları - 20 Mayıs

Balık: 20 Mayıs günün genel burç yorumları şöyledir


Dünyanın en ünlü 10 şehir meydanı

Dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde, tarih boyunca kültürel, sosyal ve ticari faaliyetlerin merkezleri olan bu yerler, yerel halkın buluşma noktası. İşte dünyanın en ünlü şehir meydanları...


Mahsun Kırmızıgül'ün duygusal anları! 'Aldığım en güzel hediyelerden biri'

Mahsun Kırmızıgül, Bakü Kongre Merkezi'nde yaklaşık 10 bin kişiye vereceği konserler öncesi Azerbaycan ve Türkiye'den gelen basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. "SABAHA KADAR KONSER VEREBİLİRİM" Ünlü şarkıcı, "Uzun zaman sonra Azerbaycan'a geldim. Harika bir şehir olmuş, yakında Dubai gibi olur. İnsanların sevgisi ve ilgisi harikaydı. Buraya birçok sanatçı geliyor ama benim bu ülkeye sevgim çok başka. Sonuna kadar bu ülkenin ve...


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yanıtladı: Eksozom kremleri etkili mi?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''Hastalıkta ve sağlıkta eksozom mucizesi'' başlıklı bugünkü yazısında 15 soruda eksozom ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. Eksozomları içlerinde çok sayıda büyüme faktörü, aminoasitler, RNA ve DNA parçacıkları, yağ ve karbonhidrat partikülleri içeren çok özel hücresel kesecikler olarak tanımlayan Prof. Dr. Müftüoğlu, ''Egsozomlar bu marifetleri nedeniyle de son yıllarda özellikle rejeneratif tıp alanının en önemli oyuncularından ve araştırma alanlarından biri haline gelmiştir. Rejeneratif tıp egsozom tedavisini cilt gençleştirmeden leke tedavisine, akne izi düzeltmeden atopik egzamaya, yara iyileşmesinden saç dökülmesine hatta yanık tedavisine kadar çok farklı alanlarda kullanmaya başlamıştır'' dedi. Müftüoğlu'nun yazısı şu şekilde:


Tekme tokat dövdükleri 14 yaşındaki çocuğun kalbi durdu!

Tekme tokat dövdükleri 14 yaşındaki çocuğun kalbi durdu! Bursanın İnegöl ilçesinde sosyal medyadan tartıştıkları H.K.yı (14) sokak ortasında tekme- tokat döverek hastanelik ederek kalbinin durmasına neden olan Yusuf G. (16) ve arkadaşı Seyfi E. (17), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. DHAnın haberine göre olay anı güvenlik kamerasına da yansırken...


Fatih Ürek, Bodrum'daki lüks evini satamadı! Sadece boya için 500 bin TL istemişler

Yıllardır sahnelerde yer alan tarzıyla da gündem olan Fatih Ürek, 'Büyük evi seviyorum ama bir yandan sonra fenalık geliyor' derken, Bodrum'daki beş katlı malikanesini satmaktan vazgeçme sebebini açıkladı.


New York kırmızı beyaz

New York'ta düzenlenen 41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü büyük coşkuyla yapıldı. Sanatçıların ve folklor ekiplerinin gösterilerini izleyenler, Türk mutfağının lezzetlerini tatma şansı da yakaladı.


Girlevik Şelalesi’ne ziyaretçi akını

Erzincan'da, havaların ısınmasıyla birlikte Girlevik Şelalesi'nde yoğunluk yaşandı. Şelale, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.


Enkaz kentte kayısı hasadı: Tarladan 20 TL’ye yurt içine, 25 TL’den yurt dışına satılıyor

Hatay'ın bereketli topraklarında başlayan kayısı hasadıyla birlikte ürün tarladan 25 TL'ye yurt dışına, 20 TL'den yurt içine satılıyor.


Duayen ismi dostları uğurladı

Babasıyla yoğun bakımdayken vedalaştıklarını anlatan Mehmet Yolaç “Her zaman doğruyu ve güzeli öğretirdi bize. Televizyonda nasıl tanıdıysanız evde de öyleydi, hayat doluydu. Sabah güler yüzle kalkardı. Evde ‘Evet- Hayır’ı hep oynardık. Senelerini verdi TRT’ye, halk onu ve üslubunu sevdi. Reyting almak için kimseyle dalga geçmedi” diye konuştu. Yolaç’ın kızı Göksu Yolaç ise “İnsanları mutlu ederek, güldürerek hayatlarına kattığı anlar için...


Hayalet hastalık ‘lyme’a dikkat: 300 hastalığı taklit ediyor

Hayalet hastalık olarak bilinen ve 300 ayrı hastalığın belirtilerine benzer belirtiler gösteren lyme enfeksiyonu, çoğunlukla tespit edilemediği için hastaların hayat kalitesini ciddi oranda etkiliyor. Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, lyme enfeksiyonu hakkında bilgi verdi.


‘Mavi mavi derken dünyanız kararabilir’

Tıpta göz rengi değiştirme ameliyatlarına “keratopigmentasyon” deniliyor. Bu normalde enfeksiyon veya yaralanma sonucu gözlerin korneasında (şeffaf ön kısmı) yara izleri kalması veya irisin düzgün oluşmaması nedeniyle uygulanıyor. Ancak TikTok’ta fenomenlerin gözlerinin rengini değiştirdiklerine dair videolar paylaşmalarıyla estetikte yeni akım haline geldi. Kahverengi gözler genellikle mavi ve yeşile dönüştürülürken uzmanlar işlem nedeniyle...


Subkonjonktival Kanama : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Gözün berrak yüzeyinin altındaki küçük kan damarının kırılması. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Semptomlar görünüşte endişe verici olabilir, ancak zararlı değildir, bunlar şunlardır: Sklera parlak kırmızı yama Göz yüzeyinde çizik hissi → Yaygın tedavi seçenekleri ...


Türkiye’de sadece Elazığ’da üretiliyor: Vişneli badem şekerine ilgi büyük

Elazığ’da badem şekeri ustası ve işverenin ortaklaşa ürettiği vişneli badem şekeri Türkiye’de sadece Elazığ’da yapılırken ürün vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.


Tatile çıkacaklara hırsızlık uyarısı! Tek tek sıraladı

Tatil sezonunun gelmesiyle birlikte evlerin hırsızlık riskine karşı korunması önem kazanıyor. Evde uzun süre olmadığınızda alınacak basit önlemlerle bu riskler minimize etmek mümkün. Çilingir Emir Şatak konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşı uyardı.


Ayrılık iddialarına inat gülerek poz verdiler… Bu aşk bu kadar çabuk ölemez…

Magazin dünyası günlerdir Hollywood’un en ünlü çiftlerinden birinin ayrılık söylentileriyle çalkalanıyor. Uzunca bir süre bir arada görüntülenemeyen karı kocanın aslında çoktan ayrılmış olduğu ve evliliklerini bitirecekleri söyleniyor.


Seda Sayan: Evde sesim çıkmıyor!

Seda Sayan, Kral Müzik YouTube kanalında Serhat Tekin’in konuğu oldu.


Adana'da pastanede korkunç olay! Kurye, pastane sahibini silahla vurdu, çalışanlar kuryeyi darbetti

Adana'nın Seyhan ilçesinde çıkan tartışmada kurye Mertcan I., pastanenin sahibi Servet K.'yi tabancayla vurarak yaraladı. Silahlı saldırının ardından kurye Mertcan I., diğer pastane çalışanları tarafından darbedildi. Yaralanan Mercan I. ile Servet K. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Bodrum'da yaz sezonu milyonluk hesapla açıldı!

Bodrum'da bir mekanda 20 kişilik masaya gelen 1 milyon 115 bin TL'lik hesap sosyal medyada gündem oldu.


Paylaşmanın önemini gösteren yazı görenlerin içini ısıttı

Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Ilıdağ Mahallesi yolu üzerinde bulunan bir incir bahçesine asılan “Bu incirleri cümle herkes yiyebilir” yazılı not, görenlerin hem içini ısıttı hem de paylaşmanın önemini gözler önüne serdi.


1183 yaşındaki porsuk ağacını kestiler!

1183 yaşındaki porsuk ağacını kestiler! Zonguldak-Ankara kara yolu 6. kilometresi Elvanpazarcık beldesi Hayat Mahallesi mevkisinde dere ıslahı çalışması yapan yüklenici firma çalışanları, bent inşası sırasında bir ağacı kesti. Fotoğraf: DHA Bu sırada yoldan geçen mahalle sakini Engin Zaman, porsuk ağacının kesildiğini görünce Zonguldak Orman Bölge ...


Gözleriniz, hastalığınıza tanı konmasını sağlayabilir

Göz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Selçuk Sızmaz, pek çok hastalığın ilk belirtisinin gözlerde ortaya çıktığını belirterek düzenli göz muayenesinin önemine dikkat çekti.


Tokatlı çiftçi boru döşerken gelen sesin kaynağını öğrenince hayrete düştü

Tokat’ta çiftçilik yapan ve kendini "Diplomalı Hıyarcı" olarak tanıtan Uğur Karahan ve eşi, Turhal'daki tarlalarında su borusu döşerken borunun içinde bir yılanla karşılaştı. Delikten yılanı gören Karahan, onu kurtarmaya çalışırken yılanın filtreye sıkışarak hayatını kaybettiğini anladı. Yaşadığı ilginç anları cep telefonuyla kayda alan Karahan, bu deneyimi doğanın dengesine dikkat çekerek paylaştı.


Çankırı’da korkunç olay! Anne ve kızının yanmış cesetleri bulundu

Olay, Yapraklı ilçesi Yenice köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyde bulunan bir evde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın yanındaki eve de sıçradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangının ekipler tarafından söndürülmesi sonrası olay yerinde yapılan incelemenin Ümmühan Kütük’ün (78) ve kızı Gülden Kütük'ün (40) cansız bedenine ulaşıldı. Yapılan otopsi...


Borudan gelen sesin kaynağını bulunca gözlerine inanamadı... 'İlk defa bu kadar yakından gördüm'

Tokat’ta çiftçilik yapan ve kendini "Diplomalı Hıyarcı" olarak tanıtan Uğur Karahan ve eşi, Turhal'daki tarlalarında su borusu döşerken borunun içinde bir yılanla karşılaştı. Delikten yılanı gören Karahan, onu kurtarmaya çalışırken yılanın filtreye sıkışarak hayatını kaybettiğini anladı. Yaşadığı ilginç anları cep telefonuyla kayda alan Karahan, bu deneyimi doğanın dengesine dikkat çekerek paylaştı.


Antika dolu müzenin altında binlerce yıllık hamam mağarasını keşfetti

Tüm mal varlığını satarak antikaya yatıran Hanifi Özaslan müzeye çevirdiği evinin altında hamam bulunan bir mağara keşfetti.


Tavandaki Ahşap Kirişler: 10 İlginç Fikir

Tavandaki açık ahşap kirişler, birkaç yıldır modern iç tasarımın ayrılmaz bir parçası olmuştur ve artık yalnızca eski çiftlik evlerinde, dönüştürülmüş ahırlarda veya fabrika binalarında yer almamaktadır. “Normal” oturma odaları ve dairelerde bile modaya uygun görünüm, çeşitli şekillerde kolayca uygulanabiliyor ve yorumlanabiliyor. Geleneksel rustikden endüstriyel ve kır evi mobilyalarına, modern bir ortamda tarz değişikliğine veya tamamen...


Adana kebabıyla ilgili müthiş özellik! Uzman açıkladı depoları fullüyor

Adana'nın meşhur lezzetlerinin sağlık üzerine olumlu etkileri ortaya çıktı. Tescilli Adana kebabı ve yanında servis edilen salataların, vücudun ürettiği en güçlü antioksidan olan ve hastalıklara karşı direnç sağlayan ‘glutatyon’un seviyesini arttırdığı açıklandı.


75 yaşındaki adam torunu tarafından dehşeti yaşadı! 'Bunu yaşayacağıma ölsem daha iyiydi'

Mersin’in Akdeniz ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Hülya Bağlamacı, 3 çocuk babası Yusuf Bağlamacı ile 15 sene önce evlendi. Çiftin bu evlilikten de 3 çocukları dünyaya gelirken, Yusuf Bağlamacı 3 sene önce cezaevine girdi. Bunun üzerine Hülya Bağlamacı, 3 evladıyla kayınbabası 75 yaşındaki Halil Toka’nın yanında yaşamaya başladı. ÜVEY OĞLU DEHŞETİ BAŞLADI Babasının cezaevine girmesini fırsat bilen Ali Bağlamacı (20), iddiaya göre üvey annesinden...


Bu çocukların neyi var

Akran zorbalığı haberlerine bir yenisi Bursa’dan geldi. Sosyal medyada tartıştıkları 14 yaşındaki H.K.’yi sokak ortasında tekme tokat döverek kalbinin durmasına neden olan 16 yaşındaki Yusuf G. ve 17 yaşındaki arkadaşı Seyfi E., tutuklandı.


Çeyrek asırdır ‘eyer’ yapıyor

Kahramanmaraş’ta çeyrek asırdır eyer yapan genç usta, mesleği yapacak ustaların kalmadığını ve kendilerinden sonra çalışacak çırak bulamadıklarını söylüyor. Eyer ustası, el emeği göz nuru hazırladığı ürünleri Türkiye’nin farklı illerine gönderebiliyor.


Van’da doğa canlandı, böcekler karın üstüne çıktı

Van'da ilkbaharın gelişiyle canlanan doğada böcekler kar üstüne çıktı.