ANNELER GüNü ALışVERIşI PERAKENDE CIROSUNA BüYüK KATKı YAPACAK

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Anneler Günü haftasında kartla yapılan alışveriş hacminin 95 milyar TL’ye ulaşacağını öngördüklerini belirterek, "Bu durum, Anneler Günü haftasının perakende alışverişine yaklaşık 20 milyar TL katkı sağlamasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

BMD'nin açıklamasına göre, Anneler Günü öncesinde başlayan hediyelik alışveriş, perakende sektöründe haftanın başından itibaren bir canlılık getirdi.

Öncel'in açıklamasına göre, Anneler Günü, yılbaşından sonra en çok hediyelik alışverişin yapıldığı gün olma özelliğini taşıyor ve bu durum, perakende cirolarını olumlu yönde etkiliyor.

Çeşitli kampanyalar hazırlanıyor

Öncel, anneleri hiçbir zaman unutmadıklarını belirterek, "Ancak dünyada olduğu gibi ülkemizde de annelerimize sembolik bir gün ayırıyoruz. Dileyenler bu özel gün vesilesiyle bütçelerine uygun hediyeler alıyorlar. Markalarımız da bu özel günü kutlayan müşterilerine destek olmak adına çeşitli kampanyalar hazırlıyorlar." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Öncel, hafta başından itibaren mağazalardaki hediyelik alışverişinde hareketlilik gözlemlediklerini ifade ederek, "Online kanallardan alınacak hediyeliklerde siparişlerin büyük ölçüde verildiğini söyleyebiliriz. Anneler Günü'nü 12 Mayıs Pazar günü kutlayacağız. Mağazalarda hediyelik alışverişinin 11 Mayıs Cumartesi günü zirveye çıkmasını bekliyoruz. Hediyelik olarak en çok mücevher, kozmetik, kıyafet, elektronik eşya, terlik, çanta, küçük ev aletleri ve aksesuar ürünleri tercih ediliyor." açıklamasını yaptı.

2024-05-09T11:29:15Z dg43tfdfdgfd