BIYOMETRIK FOTOğRAF öLçüLERI NELERDIR? BIYOMETRIK FOTOğRAFLARıN TüM öZELLIKLERI...

Bu fotoğraf türü birçok yerde kullanılmak amaçlı geliştirilen bir fotoğraf türüdür. Birçok ölçütü bulunmaktadır ve kalite açısından da oldukça yüksek standartlara sahip olmalıdır. Her fotoğraf çekimi biyometrik fotoğraf kategorisine girmemektedir. Biyometrik fotoğraf ölçüleri nelerdir ve biyometrik fotoğrafların tüm özellikleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Fotoğraflarda güzel çıkmak her yaştan ve cinsiyetten kişinin hoşuna gidecek bir özelliktir. Bu amaçla çekilen fotoğrafın beyaz bir arka fonda çekilmesi beğenebileceğiniz tarzda çıkmasını sağlayacaktır. Ek olarak fotoğraf çekilen alanda yüzünüze gölge düşmeyecek bir yerde durmanız ya da konumunuzun bu şekilde ayarlanması da güzel çıkması için ipuçlarından biri olabilir.

Biyometrik Fotoğraf Ölçüleri Nelerdir?

Genel olarak belirlenmiş ölçüler biyometrik fotoğraflarda mümkündür. Bu ölçüler 5 x 6 cm ya da bir başka deyişle 500 x 600 mm şeklinde boyutlandırılmıştır. Bu tür fotoğraflarda yüze tam odaklı bir çeki yapılır ve ortalanmış bir biçimdedir.

Biyometrik Fotoğrafların Tüm Özellikleri

Fotoğrafçıya gidilip biyometrik fotoğraf çektirmek isteyen kişilerin bu fotoğraf türünü çektirmeden önce bilmesi gereken birkaç bilgi bulunmaktadır. Bu bilgiler kişiler tarafından araştırılmak istendiğinde karşılarına şu maddeler çıkmaktadır:

Eğer bir kişi biyometrik fotoğraf çekilmek istiyorsa üzerinde gözlüğü gibi zorunlu takması gereken bir aksesuarı dışında ek olarak herhangi bir eşyası bulunmamalıdır. Ayrıca gözlerinizin net bir biçimde çıkması için eğer gözlük kullanıyorsanız camlarının parlamaması gerekmektedir.

Fotoğraf çekilirken kırmızı göz detayı olup olmadığı dikkat edilmelidir.

Bu fotoğraf türünde yüzünüz açık bir şekilde gözükmesi gerektiği için özellikle kadınlar için saçlarınızın yüzünüzü kapatmamasına dikkat edilmelidir. Fotoğraf yüzünüz odaklı bir fotoğraf olduğu için hem saçlarınız hem de yüz hatlarınızı ortalayan bir fotoğraf olacaktır.

Belirlenmiş ölçüleri bulunan biyometrik fotoğraflarda özellikle bu kritere dikkat edilmelidir. Eğer farklı ebatlarda kesilmiş bir fotoğraf ise düzelttirmeniz bir diğer uyarıdır. Elinize ulaşan fotoğrafın yıpranmış ya da yırtık olmamasına özen göstermeniz gerekmektedir. Fotoğrafın rengi düz, sade ve nötr bir renk olacaktır.

Fotoğraf düzenlenirken yüze yapılan ayarlamalara da ek olarak dikkat edilmelidir. Kontrast ve netlik ayarları ölçülü bir biçimde ayarlanmış olması gerekmektedir.

Yaş olarak küçük çocukların biyometrik fotoğrafları çekiliyorsa yanlarında herhangi bir nesne ya da onlarla beraber başka bir kişinin de fotoğrafta gözükmemesi gerekmektedir. Çocuk fotoğraf çekimi esnasında tek olmalıdır.

Ve son olarak bu fotoğraf çeşidinde kişinin son halinin fotoğrafı çekilmesi amaçlandığından kullanımında 6 ay gibi bir süre bulunmaktadır.

2023-06-02T10:35:59Z dg43tfdfdgfd