BOLU SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ - GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

BOLU SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ - GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

6183 SAYILI KANUN GEREĞİ SATILMASINA

KARAR VERİLEN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

DOSYA NO: 2024/01

TAPU KAYDI.:

Bolu İli Mudurnu İlccedil;esi Taşkesti Beldesi Eyreltilik Mevkii 217 Ada 88 Parselde kayıtlı bulunan 2885,38 m2 tarla nitelikli taşınmaz

İMAR DURUMU.:

Değerleme konusu taşınmazın ada ve parsel bazında konum tespiti imar ve kadastro paftaları incelenmek suretiyle tespit edilmiş olup gayrimenkul satış şartnamesinde gayrimenkuluuml;n imar durumu mevcuttur.

Ccedil;AP DURUMU.:

SPK Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Harita Muuml;hendisi Sarper KUTER tarafından duuml;zenlenen ekspertiz raporu (ccedil;ap ve diğer bilgiler) icra satış dosyasında mevcuttur.

Ouml;NEMLİ Ouml;ZELLİKLERİ.:

Değerleme konusu taşınmaz, Bolu İli, Mudurnu İlccedil;esi, Taşkesti Merkez Mahallesi, 217 Ada 88 Parsel adresinde yer alan ldquo;Tarlardquo; vasıflı taşınmaz olup gayrimenkul satış şartnamesinde gayrimenkuluuml;n ouml;zellikleri mevcuttur.

MUHAMMEN BEDELİ.: 3.050.000,00,-TL

İHALENİN YAPILACAĞI YER-GUuml;N-SAAT.:

Bolu Sosyal Guuml;venlik İl Muuml;duuml;rluuml;ğuuml;, 3. Kat, Yemekhane Fuaye Salonunda:

1.Accedil;ık artırma 20.05.2024 tarihinde saat 10.00.-10.05 arası

2.Accedil;ık artırma 27.05.2024 tarihinde saat 10.00.-10.05 arası

6183 Sayılı Kanun Huuml;kuuml;mleri gereği satışı yapılacaktır.

GAYRİMENKULUuml;N Uuml;ZERİNDEKİ MUuml;KELLEFİYETLER VE

VADESİ GELMEMİŞ REHİNLER.:

-Konya/Mevlacirc;na Sosyal Guuml;venlik Merkez Muuml;duuml;rluuml;ğuuml; ve diğer kurum ve kuruluşlar

SATIŞ ŞARTLARI:

1) Satışa iştirak edecekler resmi dairelerce kabul edilebilir kimlik belgesi veya katılımın tuuml;zel kişiler adına olması halinde yetki belgesi ibraz edeceklerdir. Taşınmazın birinci satışı satış ilanında belirtilen yer guuml;n ve saatler arasında Aktaş Mah.Şehit Guuml;ven Keskin Sok. No:3 14100/Merkez/Bolu adresinde Bolu Sosyal Guuml;venlik İl Muuml;duuml;rluuml;ğuuml;, 3. Kat, Yemekhane Fuaye Salonunda accedil;ık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmada tayin edilen zamanda gayrimenkul, uuml;ccedil; defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yuuml;ksek bedel rayiccedil; bedelin %75rsquo;i, takip masrafları ve varsa ruuml;ccedil;hanlı alacakların miktarını geccedil;mesi şartıyla en ccedil;ok artırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı bulmazsa en ccedil;ok artıranın taahhuuml;duuml; baki kalmak kaydı ile satış ilanında belirtilen yer guuml;n ve saatler arasında ikinci artırma yapılacaktır. İkinci artırmada gayrimenkuluuml;n rayiccedil; değerin %50rsquo;ı, takip masraflarını ve ruuml;ccedil;hanlı alacakların miktarını geccedil;mesi şartıyla en ccedil;ok artırana ihale edilir. Ancak ihale bedelinin ruuml;ccedil;hanlı alacakla birlikte takip masraflarını da geccedil;mesi şarttır. Şu kadarki; birinci artırmada istekli ccedil;ıkmaz veya pey suuml;ruuml;lmezse ikinci artırmada 6183 sayılı yasanın 94. maddesi gereğince birinci artırmadaki şartlar aranacaktır.

2) Satışa iştirak edecekler teminat tutarlarını teminatlarını Banka Şubeleri veya bankaların internet veya mobil bankacılık kanalları uuml;zerinde yer alan SGK ouml;demeleri menuuml;suuml;nden, ouml;deme tuuml;ruuml; ldquo;diğer tahsilatlarrdquo;, ouml;deme tipi ldquo;Beyan Usuluuml; Saymanlıkrdquo;, Saymanlık, ldquo;Bolu Saymanlığırdquo; seccedil;ildikten sonra 1011 kod no.lu ldquo;SSK İCRA GECcedil;MİŞ DOuml;NEM TAHSİLATIrdquo; seccedil;eneğinden referans numarası bouml;luuml;muuml;ne, T.C kimlik numarası, işyeri sicil numarası veya vergi numarası yazıldıktan sonra, teminat tutarı belirtilerek accedil;ıklamaya ldquo;icra satış dosya numarası ve satış teminatırdquo; ibaresi yazılarak ouml;deme işlemi gerccedil;ekleştirilebilir.Ouml;deme dekontlarının ihaleye katılmadan ouml;nce Gayrimenkul Satış Komisyonuna ibraz edilmesi gerekmektedir.

3) Satış nedeniyle doğacak olan resmi ihale pulu, ruhsat, tapu alım-satım harcı ve diğer tapu masrafları, tellaliye resmi, katma değer vergisi damga vergisi ve taşınmazın teslim ve tahliye masrafları ile tahliye işlemleri alıcıya aittir. Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ouml;denecektir. Satış peşin para ile yapılacak olup, alıcı isteğinde 10 guuml;nuuml; geccedil;memek uuml;zere mehil verilebilir. Pey ipotekli borccedil; gouml;z ouml;nuuml;ne alınmadan suuml;ruuml;luuml;r. Ancak gayrimenkul rehin suretiyle sağlanmış muaccel borccedil;lar alıcıya devredilmez. Satış bedelinden tercihen ouml;denir. Muuml;eccel olup alıcıya intikal eden rehinli borccedil;lar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır ve bakiyesi kendisinden tahsil olunur.

4-) İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul uuml;zerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgelerle 15 guuml;n iccedil;inde Muuml;duuml;rluuml;ğuuml;muuml;z Satış Servisine bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkccedil;a paylaşmadan hariccedil; bırakılacaktır. Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya verilen suuml;re iccedil;inde ouml;demekle yuuml;kuuml;mluuml;duuml;r. Aksi takdirde ihale kararı feshedilir. Gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 guuml;n suuml;reyle artırmaya ccedil;ıkarılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en ccedil;ok artırana ihale edilir. 97. Madde kapsamında İhale bedelinin tamamını ouml;dememek suretiyle ihalenin feshine sebep olan kimse teklif ettiği bedel ile bir sonraki ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve fark uuml;zerinden hesaplanacak tecil faizi oranında faizden sorumludur. Bu tutar ayrıca huuml;kme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi tahsil dairesince tahsil olunur.

5-) Gayrimenkul Satış Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin gouml;rebileceği Bolu Sosyal Guuml;venlik İl Muuml;duuml;rluuml;ğuuml; İcra Satış Servisinde accedil;ık olup, masrafı verildiğinde bir ouml;rneği gouml;nderilebilir. Satış İlan ve şartnamesinde dizgi, baskı ve yazım hatası olması halinde ihale anındaki accedil;ıklamalar esas alınır.

6) Ayrıca satış ilanı ilgililerin adreslerine gouml;nderilmiş olup, adreslerde tebliğ yapılamaması veya ilgililerin adreslerinin bilinmemesi halleri iccedil;in de İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geccedil;ip de tebliğ edilemeyen ilgilere de tebliğ yerine kaim olacağı, İlan olunur.

7)Ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Bolu Sosyal Guuml;venlik İl Muuml;duuml;rluuml;ğuuml;muuml;z İcra Satış Servisine başvurmaları veya 0374-2150007 (1081 Dacirc;hili) nolu telefonu arayıp bilgi almaları, gayrimenkul satışına iştirak edeceklerin gayrimenkul satış şartnamesini gouml;rmuuml;ş ve muuml;nderecatını kabul etmiş sayılacakları, ilan olunur.

10/01/2024

#ilangovtr BASIN NO: ILN01976453

2024-04-18T21:07:33Z dg43tfdfdgfd