BU YöNTEM STOR PERDEYI çıKARMADAN TEMIZLIYOR; ÖNü ARKASı PıRıL PıRıL OLACAK

Stor perdeler birçok eve şıklık kazandırır. Ancak bu mekanizma çoğu kez zahmetli bir temizlik demektir. Kirlendikleri zaman çıkarmak gerekir. Bu yöntemle stor perdeleri yerinden çıkarmadan 5 dakikada tertemiz yapabilirsiniz.

Perdeler özellikle yaz mevsiminde toz nedeniyle çabucak kirlenip, sararabilir. Stor perdeler de buna dahildir. Ancak stor perdeyi çıkarıp yıkamak işin zor kısmıdır. Zahmetli olan bu iş yerine bir tüyoyla temizlemek de mümkündür.

Leke çıkarıcılardan stor perdeleri temizlemek için yardım alabilirsiniz. Arap sabunu, halı şampuanı ve sabun rendesi gibi temizleyiciler perdeyi çıkarmadan temizleyebilir. Yapılması gerekenler de şunlardır:

Bir kovanın içine arap sabunu ekleyin ve perdenin her tarafını silin. Temizlerken de arka kısmı sabitleyin ki istediğiniz baskıyı uygulayacak zemin oluşsun. Bu tüyoyla beyazlaşana kadar her işlem uygulanabilir.

Her yeri köpürttükten sonra temiz suyla durulayın. Kimyasal ürünleri tercih etmeyin. Perdeleri çok köpürtmemeye dikkat edin.

Perdeleri temizlemek için mekanizmayı iyi ayırın. Ayırdıktan sonra da perde gibi makineye atıp yıkayabilirsiniz.

Ancak bazı perdeler makine için uygun olmayabilir. Bu durumda halı yıkama işlemini benzeri denenebilir. Halı yıkar gibi dümdüz bir zeminde fırçalayın.

Kirlenen stor perdelerin temizliğini yaparken yeterince hijyenik olmadığını düşünüyorsanız beyaz sirke kullanmayı deneyebilirsiniz.

2024-07-03T09:12:40Z dg43tfdfdgfd