DERI MODASıNıN KALBI ANTALYA'DA ATACAK

Deri sektöründeki ihracatın önemli bir bölümünün gerçekleştirildiği Antalya LeatherFur Fashion Fuarı 12'nci kez kapılarını açacak.

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneğince (TDKD) düzenlenen Leatheramp;Fur Fuarı, sektördeki Türk firmalarının temsilcilerini yurt dışı pazarının temsilcileriyle bir araya getiriyor. Sektör ihracatının çok önemli bir bölümünün gerçekleştirildiği fuar, 20'nin üzerinde ülkeden katılım ve 1300'ün üzerinde katılımcıyla kapılarını 12. kez açmaya hazırlanıyor.

ÇEŞİTLİLİK ARTMALI

2024 yılı Ocak-Şubat döneminde Türkiye deri ve deri ürünleri ihracatı yüzde 24,5 oranında düşüşle 263,5 milyon dolar olarak gerçekleşirken, deri ve kürk konfeksiyon grubu ise 2024 yılı Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı aylarına oranla yüzde 28 düşüşle 17,3 milyon dolarla deri ve deri mamulleri ihracatından yüzde 7 pay aldı. 2024 yılında ilk iki ayda ihracatta düşüşler yaşandığını kaydeden TDKD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Sarıgül; Kore, Amerika ve Brezilya'nın hedef pazarlar içinde olduğunu belirtti. Sarıgül, 'Pazarlama konusunda olabilecek bütün pazarları zorluyoruz. Pazar çeşitliliğini artırmamız gerekiyor. Bizim esas ana pazarlarımız kuzey ülkeleri, Avrupa'nın soğuk geçen yerleri, Rusya, Ukrayna. Rusya'daki azalmayı ikame edebilecek tek ülke Amerika. Amerika pazarını çok zorluyoruz' dedi.

AB ÜLKELERİNE AĞIRLIK VERİLDİ

Sektörün yaklaşık yüzde 50 ihracatının gerçekleştiği fuarın, pandemi dahil kesintisiz devam ettiğinin altını çizen Cengiz Sarıgül, bu yıl Avrupa Birliği ülkelerine ağırlık verdiklerini ve katılımcı ülkeler konusunda bir şirketten danışmanlık aldıklarını belirterek 20'yi aşkın ülkeden fuara katılımcı beklediklerini ifade etti.

2024-04-19T06:07:44Z dg43tfdfdgfd