GELECEğIN TEKNOLOJI LIDERLERI YETIşIYOR

Teknolojide Kadın Derneği, geleceğin rol model teknoloji liderlerini yetiştirmek için Teknolojinin Lider 100leri projesini hayata geçirdi. 189 öğrencinin 4 aylık eğitim sürecinden geçtiği projenin yüzde 80'i kadınlardan oluşuyor.

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), Cumhuriyet'in yeni yüzyılında 'Teknolojinin Lider 100leri' projesine imza attı. Türkiye'nin en yetenekli, yetkin ve eğitim olarak en güçlü gençlerine çağrıda bulunarak, onların teknoloji liderleri olarak yetiştirilmesinin hedeflendiği projeye 166'sı kadın 23'ü erkek olmak üzere toplam 189 öğrenci katıldı. Başvurular arasından seçilen öğrenciler Veri Analitiği, Python ile Veri Bilimi, Python ile Yapay Zeka, Robotik Süreç Otomasyonu, Süreç Analisti ve Siber Güvenlik alanlarda uzmanlaşırken bir yandan da IQ, EQ ve CQ alanında sosyal beceri eğitimleri ve onları destekleyen kurumlardan mentorluk desteği aldılar.

İSTİHDAM OLANAĞI

4 aylık kapsamlı bir eğitim süreci sonunda sertifikalarını alarak mezun olmaya hak kazanan öğrencilerin yüzde 80'i kadınlardan oluşuyor. Teknolojinin Lider 100leri projesi, teknoloji alanında daha fazla lider yetiştirmeyi, kadınların bu alanda daha aktif olmalarını teşvik etmeyi ve genç yeteneklerin kariyerlerini bu alanda geliştirmeleri konusunda yol gösteriyor. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan proje ilerleyen dönemde yeni öğrencilerle uzun vadede geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında destekçi olan firmalar aracılığıyla istihdam imkanı sunuluyor. Bu sayede eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler, destekçi firmaların desteğiyle çalışma hayatına adım atıyor.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye'nin teknolojide yetişmiş insan gücüne katkı sağlamayı hedefleyen projenin ilk mezunları destekleyici kurumların temsilcilerinin katılımıyla 1 Temmuz'da gerçekleştirilen özel etkinlikte sertifikalarını aldılar. Törende konuşunTeknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, 'Teknoloji çağında Türkiye'nin güçlenmesi için çalışıyoruz. Bu projemizle de Türk ekonomisine katkı sağlayacak teknolojinin yeni lider rol modellerini yetiştiriyoruz' dedi.

68 MARKA DESTEK VERİYOR

Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Banu Arıduru ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Teknolojide Kadın Derneği olarak 68 markanın desteğiyle hayata geçirdiğimiz 'Teknolojinin Lider 100leri' projesi ile teknoloji alanında yeni lider yetiştirmeyi hedefledik ve bugün yetenekli öğrencilerimiz programı başarıyla tamamlamış bulunuyor. Teknolojinin Lider 100leri; 'Birlikte Güçlüyüz' konsepti altında ortaya konulan çok önemli bir projedir.'

2024-07-03T05:39:07Z dg43tfdfdgfd