HıDıRELLEZ GECESI ELMA KABUğU RITüELI NASıL YAPıLıR? HıDıRELLEZ'DE YASTığıN ALTıNA ELMA KABUğU KOYMAK > HıDıRELLEZ YASTıK ALTıNA ELMA KABUğU RITüELI NEDIR?

Hıdırellez 4-5 Mayıs kutlanacak. Mayıs ayının ilk haftasında kutlanacak Hıdırellez'in yaklaşmasıyla Hıdırellez ritüelleriyle ilgili araştırmalar hızlandı. Hıdırellez gecesi yapılan ritüeller arasında biri de elma kabuğu ritüeli yer alıyor. Peki, elma kabuğu ritüeli nedir, Hıdırellez'de yastığın altına elma kabuğu koymak ritüeli nasıl yapılır? Hıdırellez gecesi elma kabuğu ritüeli ile ilgili detaylar…

Hıdırellez, 6 Mayıs'ta her yıl kutlanır ve adını Hz. Hızır ile Hz. İlyas'ın buluşması olarak kabul edilen bu gün, aynı zamanda baharın başlangıcı olarak da görülür. şenlik ateşi yakılır, dilekler dilenir ve dualar edilir. Hıdırellez'in aynı zamanda bereket, sağlık ve bolluk getirdiğine inanılır. Bu nedenle, bu özel günde yapılan ritüeller ayrıca merak ediliyor. Bu ritüellerin başında ise elma soyma ritüeli geliyor. 

HIDIRELLEZ'DE ELMA KABUĞU RİTÜELİ NASIL YAPILIR?

5 Mayıs'ta bir elmayı soymaya başlayın, ara vermeden elmayı tek parça halinde kabuk kalacak şekilde soymaya özen gösterin.

Sonrasında elmanın kabuklarını bez bir torba içine koyun. Torbayı da yastığınızın altına yerleştirin. Bu ritüeli gerçekleştirirken rüyanızda evleneceğiniz kişiyi görme niyetini içinizden geçirin, dileğinizi dileyin sonrasında uyuyun. Sabah uyandığınızda elma kabuklarını torbadan çıkarın ve toprağa gömün.

2024-05-02T10:20:41Z dg43tfdfdgfd