LAPA OLAN PIRINç PILAVıNı 5 DAKIKADA TANE TANE YAPAN YöNTEM

O kadar uğraştınız yine de pilavınız lapa mı oldu? Çöpe atmayın. Bu tüyo ile 5 dakikada pilav tane tane oluyor.

Türk mutfağında ana yemeklerin vazgeçilmez eşlikçisi pirinç pilavı yapımında en çok sıkıntı çekilen yemeklerin başında geliyor. Lapa lapa ve cıvık pirinç pilavı kimse beğenmez. Eğer uğraştığınız ve yine de pilavınız lapa olduysa çöpe atmanıza gerek yok. Tane tane pirinçlerden oluşan pilav için işe yarayan bir tüyomuz var.

2 DİLİM EKMEK YETİYOR

Milliyet'ten yer alan habere göre lapa çıkmış pilava normal ekmekten iki dilim koyun. Tencerenin kapağını kapatın. Ekmek, pilavın içerisindeki su ve buharın eşit dağılmasını sağlar. Lapa olmasını da bu engeller. Ekmek dilimleri pilavın suyunu ve buharını emer. Lezzetli ve kıvamlı çıkmasını sağlar.

Ancak ne yöntem uygularsanız uygulayın ilk önce kaliteli pirinç kullanmanız gerekiyor. İnce taneli pirinçler genellikle pilav için tercih edilir. Kısa ve kalın olanlar risotto'da kullanılır.

NİŞASTAYI ÇIKARIN

Pirinç yıkamak da en az pişirmek kadar önemlidir. Fazla nişastayı çıkartmak pilavın yapışmasını da önler. Tencere seçimi de bu süreçte kritiktir. Geniş tabanlı bir tencere kullanımı pilav yapımında önemlidir çünkü pilavın eşit dağılmasını sağlar.

Su kullanımı da önemlidir. En önemli kural pirinçin iki katı kadar su kullanmaktır. Pilav pişerken tencerenin kapağı kapalı olmalıdır ve açılıp karıştırılmamalıdır. Buhar içeride tutulmalıdır ki pirinç tamamen pişsin.

En sonda ise tencerenin kapağı açılıp pilav dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu süreçte pilav kendi buharıyla yumuşaması sağlanmalıdır.

2024-04-30T11:28:06Z dg43tfdfdgfd