Seyahat

Trending:


Kirazlı Mahallesi yeni yeşil alana kavuşuyor

Kirazlı Mahallesi yeni yeşil alana kavuşuyor KUŞADASI (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın Kuşadası ilçesi belediyesi, ilçe genelinde eşil alan miktarını artırmak amacıyla Kirazlı Mahallesi’nde peyzaj çalışmasına başladı. Kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirtilen çalışmaların ardından Kirazlı'nın içerisinde çeşitli etkinlik ve organizasyonların da düzenle...


Türkistan Aşevi’nde şükran yemeği

Sultanahmet Meydanı'ndaki Türkistan Aşevi'nde verilen şükran yemeğinde, 3 Haziran-6 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul'da yapılan 24. Türk Dünyası Çocuk Şöleni'ne destek veren kurum ve kişilere "teşekkür belgesi" verildi.


Balıkesir'de Aromaterapi Festivali Başladı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali başladı. Festival kapsamında tıbbi ve aromatik bitkiler tanıtılıyor, atölye çalışmaları ve konserler düzenleniyor.


Vatandaşlar boş araziden gelen kötü kokuya dayanamadı ve şikayette bulundu! Nedeni belli oldu

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde vatandaşların kötü koku ihbarı üzerine yapılan araştırmalarda boş arazide sülfürik asit bulundu. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Cırgalan Mahallesi Sivas Bulvarı üzerinde bulunan boş araziden gelen kötü koku üzerine vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra AFAD ekipleri de sevk edildi. Ekipler tarafından arazide yapılan araştırmalarda sülfürik asit olduğu belirlenen sıvı bulundu....


Samsun'da narkotik dedektör köpeği tırda çeşit çeşit uyuşturucu buldu

Samsun'da yapılan bir aramada, narkotik dedektör köpeği ile birlikte bir tırda çeşit çeşit uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis ekipleri, tırı durdurarak yapılan aramada 740 gram skunk, 479 gram metamfetamin ve 2 bin 744 adet sentetik ecza buldu. Olayla ilgili araç sürücüsü gözaltına alındı.


Çankırı ve Kastamonu'da parlak cisim görüldü

Çankırı ve Kastamonu'da, gökyüzünde görülen ve göktaşı olduğu iddia edilen parlak cisimler merak uyandırdı. Göktaşı olduğu tahmin edilen cisimler cep telefonu kameraları ile saniye saniye görüntülendi.


Moda devi Dior ve Armoni'ye kayyum atandı: Pahalı çantaların arkasında sömürülen işçiler var

Dünyaca ünlü moda markaları Dior ve Armoni'ye işçi sömürüleri nedeniyle kayyum atandı. View on euronews


Tarihi Bedesten’de ‘Zaman Tünelinde Alanya’ sergisi

Tarihi mekanları sanatla buluşturan Alanya Belediyesi, Kale'deki Bedesten Çarşısı'nda “Zaman Tünelinde Alanya” adlı sergiyi açtı. Yaz boyunca açık kalacak sergi, ücretsiz ziyaret edilebilecek.


Eskişehir’de ücretsiz döner kuyruğu oluştu

Eskişehir’de bir döner işletmesi yeni şube açılışına özel ücretsiz 250 kilogram tavuk döner ikram edeceğini duyurunca kuyruk oluştu.


Uzmanı uyardı: "Sosyal medyada gördüğünüz ürünleri bilinçsizce kullanmayın"

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doktor Rana Başara Şahin, doktor tavsiyesi olmadan sosyal medyada paylaşılan cilt kremleri ile ilgili uyarılarda bulundu.


Geçim sıkıntısı yaşayan Yeşilçam'ın efsane ismi tezgah açtı

Geçtiğimiz aylarda geçinemediği için fotoğraflarını satışa çıkartan "Bayan bacak" lakaplı Serpil Örümcer, bu sefer de Fatih'te tezgah açtı. Örümcer'in izinsiz açtığı tezgah zabıta tarafından kaldırıldı.


663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başladı

Edirne'de gerçekleştirilen 663'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, minik-1 boyda 53, minik-2 boyda da 54 pehlivanın çayıra salınmasıyla başladı. Gün boyu sürecek güreşlerde başaltı pehlivanları dahil olmak üzere 13 boyda tek tur müsabakalar gerçekleştirilecek. UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde bulunan, bu yıl 663'üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bugün start aldı. Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen organizasyonda, minik-1 boyda 42, minik-2 boyda ise 44 pehlivan kol bağladı. Organizasyonda gün boyu, başaltı boyu da dahil olmak üzere toplam 14 boyun 13'ünde tek tur güreşler yapılacak. Başaltı boyunda ise Yücel Yılmaz ve Uğur Şimşek ön eleme müsabakası yapacak. Büyük organizasyonun açılışı ise saat 17.00'da yine Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Öte yandan bu yıl 852 pehlivanın lig usulü sistemle katılmaya hak kazandığı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ise 752 pehlivan kayıt yaptırdı.


Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Çıralı Sahili'nde yuvalarından çıkan, nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta yavrularının denize yolculuğu başladı.


Eski eşinin sevgilisini pusu kurup, öldürdü! Sokakta yürürken yakalandı

Olay, gece yarısı saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta yaşandı. M.N. isimli şahsın bir süre önce karısından boşandığı ve boşandığı eşinin Orhan Murat isimli kişiyle sevgili olduğu öğrenildi. Kimlik bilgileri henüz tespit edilemeyen eski karısı ile sevgilisi Orhan Murat’ı uzun süredir takip ettiği öğrenilen M.N.’nin gece yarısı Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta pusu kurduğu iddia edildi. Orhan Murat ile eski karısına...


Serdivan Trafik Park’ta yaz tatili heyecanı başladı

Serdivan'da çocuklara trafik eğitimi ve eğlencenin bir arada sunulduğu Trafik Park, yaz tatili için yenilenen yüzüyle minik ziyaretçilerini bekliyor. Parkta yapılan tadilat ve yenilikler sayesinde çocuklar hem trafik kurallarını öğrenebilecek hem de keyifli zaman geçirebilecekler.


Çanakkale'de bir aile yok oldu! Eşi ve çocuğuna kurşun yağdırıp intihar etti

Çanakkale'nin Biga ilçesinde cinnet getiren bir şahıs, eşini ve 8 yaşındaki çocuğunu pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar etti.


Esrarengiz olayı Haberler.com'a değerlendirdi: Aileye görünen yılan üç harfli

Samsun'un Bafra ilçesinde, evlerinin altında devasa bir yılan olduğunu iddia eden Tiryaki ailesini, Metafizik Uzmanı Beytullah Şentürk ziyaret etti. Şentürk, esrarengiz iddiayla ilgili, Haberler.com stüdyosuna canlı bağlanarak sunucu Melis Yaşar'ın sorularını yanıtladı. Ev civarında araştırma yaptığını söyleyen Şentürk, "Fiziki olarak bir yılan yok. Metafizik boyutunu gördüm. Tiryaki ailesine görünen yılan üç harfli." dedi.


Şef Danilo Zanna memleketi Floransa'da ailesiyle restoran açtı!

Sıfır atık, sıfır plastik ve sürdürülebilirlik vizyonuyla ilerleyen, İstanbul, Bursa ve İzmir'deki üç restoranı ve pastanesinde daima coğrafi işaretli ürünleri kullanan İtalyan şef Danilo Zanna şimdi de memleketi İtalya'da doğduğu şehir Floransa'da ailesiyle birlikte restoran açtı.


Köpeklerin saldırdığı yavru karacayı vatandaş kurtardı

Kastamonu’da köpeklerin saldırdığı yavru karaca, biçerdöver ile tarlada çalışan vatandaş tarafından kurtarıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan karaca tedavisinin ardından doğaya salınacak.


Beypiliç tırı dehşet saçtı: Anne, baba ve çocukları yaralandı

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında Beypiliç'e ait bir tır, bir kamyon, bir pikap ve başka bir tır karıştı. Kazada anne, baba ve çocukları yaralandı. İtfaiye ekipleri tır içerisinde sıkışan anne ile çocuğunu kurtardı. Kaza sonucunda bölgede uzun araç kuyrukları oluştu ve havadan görüntülendi. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.


Aksaray’da iki bina arasındaki alevler korkuttu

Aksaray’da iki bina arasındaki boşlukta bilinmeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyürken, alevler binanın yalıtım malzemesini de tutuşturarak yukarılara sıçradı.


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


Eliyle ayı beslemek isteyen adamın başına gelenler sosyal medyada gündem oldu

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda yaşayan ayıları eliyle beslemek isteyen sosyal medya fenomeni, ayının saldırısına uğradı. https://haberglobal.com.tr/gundem/eliyle-ayi-beslemek-isteyen-adamin-basina-gelenler-sosyal-medyada-gundem-oldu-358524


Muş’ta koruyucu ailelerin çocukları geleneksel oyunlarla eğlendi

Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Koruyucu Aile Günü" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.


Meteoroloji'den son dakika yağmur uyarısı! Kavurucu sıcaklara kısa mola: İstanbul, Ankara, İzmir

Meteoroloji son dakika hava durumu... Yağmur yağacak iller belli oldu. Meteoroloji duyurdu. Kavurucu sıcaklara yurtta kısa bir ara verildi. Yağmur yağdı, yurda serinlik çöktü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 ile sarı kodlu uyarı verdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için saat verdi. Ayrıca Şen, önümüzdeki haftaya doğru sıcaklıkların tekrardan yükseleceğine ve orman yangınlarına dikkat edilmesi gerektiğini aktardı....


Van otlu peyniri yaz aylarında hediyelik olarak alınıyor

Van'da endemik bitkilerin karışımıyla yapılan ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi otlu peynir, yaz aylarında Türkiye'nin dört bir köşesine hediyelik olarak gönderiliyor.


Yüksekova'da kırmızı listede bulunan kanguru faresi görüntülendi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde su içmeden doğada kalabilen ve dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olan kanguru faresi görüntülendi. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin 'Kırmızı' listesinde bulunan kanguru faresi, Yüksekova'ya 50 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyü yakınlarında görüntülendi. Akşam saatlerinde dışarıda gezdiği sırada hemen karşısında değişik bir farenin çıktığını belirten Okan Kameri, 'Ben hemen durdum ve o değişik fareyi kaydettim. Bir süre sonra fare ortalıktan kayboldu' dedi. Okan Kameri, cep telefonuyla görüntülediği hayvanın yaptığı incelemeler sonucunda kanguru faresi olduğunu sözlerine ekledi.


178 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Samsun'da ormanlık arazide ve saksıda toplam 178 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.


Uzman isim uyardı: Kanser riskini arttırıyor!

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanı yaptığı açıklamada sahte güneş kremlerine karşı uyarılarda bulunurken her üç saatte bir kremin yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Refleksi hayatını kurtardı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2 sokak kesişiminde otomobil ile çarpışan motosikletli, ani refleksle havaya zıplayarak kazadan yara almadan kurtuldu.


Patlayan tüp evi ve samanlığı kül etti

Çorum'un Alaca ilçesinde bir evde tüp patlaması sonucu çıkan yangında ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi.


Polonya’da sarhoş rahip cenaze töreninde sızdı

Polonya'da bir cenaze törenini yöneten rahip törenin ortasında uyuyakaldı. Rahibin sarhoş olduğu ortaya çıkarken, ayini bir başka rahip tamamladı.


Down sendromlu kızlar gelinlik hayallerine kavuştular

Ordu’nun Fatsa ilçesinde down sendromlu iki kız arkadaşın gelinlik ve düğün hayalini yakın aile dostları ve komşuları gerçekleştirdi.


Turistler Ordu manzaralı dağ kızağı heyecanı yaşıyor

Karadeniz'in renkli şehri Ordu'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, dağ kızağı parkında heyecan dolu anlar yaşıyor.


Bir gün pazarda tanışmışlardı... Önce kına, ertesi gece düğün

Gösteri dünyasının ünlülerinin düğünlerini bilirsiniz... Kelimenin tam anlamıyla dillere destandır ve dedikodusu da aylarca sürer...


Tadini Roma eserlerinin önü otopark oldu: İstanbul’un en etkileyici anıtlarından biri

Sultanahmet’te bulunan ve İstanbul’un en eski yapılarından olan tarihi hipodromun Sultanahmet Meydanı’na yakın bir noktada bulunan Sfendon bölümü ve çevresi bakımsızlığı ile dikkat çekti. Yaklaşık 1700 yıl önce Doğu Roma döneminde inşa edilen ve inşa edildiği dönemde çeşitli tören, yarışlar ve spor müsabakalarının yapıldığı hipodromun duvarının çevresi sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Yüksekliği ve boyutu ile dikkat çeken yapının önünde...


Yıldız Tilbe muhabirlerin fotoğraf isteğini kırmayıp poz verdi

Yıldız Tilbe, önceki gün Zorlu AVM'deydi. Bir süre yeni sezon ürünlerini inceleyip alışveriş yapan sanatçı, muhabirlerin fotoğraf isteğini kırmayıp objektiflere poz verdi.


Yolda karşılaşan husumetlilerin kavgasında 15 yaşındaki çocuk öldü, babası ağır yaralandı

Konya'nın Ereğli ilçesinde daha önceden husumet bulunan şahısların yolda karşılaşmasıyla çıkan bıçaklı kavgada 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, babası ağır yaralandı. Olay, Ereğli ilçesi Adana Konya Kara yolu üzeri Organize Kavşağı'nda meydana geldi. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüşürken, Halil Kurtboğan ve yanında bulunan 15 yaşındaki oğlu Mehmet Kurtboğan bıçaklanarak yaralandı. Yaralı baba ve oğlu ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan 15 yaşındaki Mehmet Kurtboğan, hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Şüphelilerden S.K. ve M.E. olay yerinde, A.K. ise kaçarken yaralandı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Ani'den 22 yıl önce çıkarılan "yılan başlı" bilezikler müzede yerini aldı

Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdür Vekili Hakim Aslan: Ani'den 22 yıl önce çıkarılan "yılan başlı" bilezikler müzede yerini aldı


Doğadaki canlılar için kuruyan göletler suyla dolduruldu

Doğadaki canlılar için kuruyan göletler suyla dolduruldu Fırat AKAY / BODRUM (Muğla), (DHA) - MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, kurak geçen ilkbahar nedeniyle göletler kurudu. Bu kapsamda, doğadaki canlıların susuz kalmaması için vatandaşlar traktörlerle gölete tonlarca su takviyesi yaptı.Bodrum’da yağışların yetersiz olması nedeniyle yarımada genelindek...


Bilecik'te birçok etkinliği içinde barındıran "Gölpark Fest" başladı

Bilecik'te Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak "Gölpark Fest", başladı.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin temizlenmesini ve bandaj uygulamasının doğru şekilde yapılmasını önerdi. Ayrıca, zehirlenen bölgenin emilmesi veya kesilmesinin sakıncalarına dikkat çekti ve 112 ile iletişime geçilerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Aniden bastıran yağmur yolları göle çevirirken, bunun keyfini çocuklar çıkardı

Bilecik'te öğleden sonra bastıran gök gürültülü sağanak yağış sonrası Küçük Sanayi Sitesi yollarında sular bir çok dükkanı girerken, biriken suyun keyfini çocuklar çıkardı.


Evdeki cesede kötü kokudan ulaşıldı!

Evdeki cesede kötü kokudan ulaşıldı! Mersinde olay bugün sabah saatlerinde yaşandı. Toroslar ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi 212. Caddede 3 katlı bir apartmanın 2nci katındaki daireden kötü kokular yayılınca, diğer dairede oturanlar 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. POLİS VE İTFAİYE EKİBİ SEVK EDİLDİ DHAda yer alan habere göre ihbarla olay yer...


İstanbul semalarında ilginç anlar: Parlak cisim merak uyandırdı

İstanbul'da gökyüzünde görülen parlak cisim merak uyandırdı. Cismi gören vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti.


Yılda 25 santimetreden az yağmur yağıyor: Çöller neden kuruyor?

Çöller, geniş kum tepeleri, kayalık kanyonlar, adaçayı bozkırları ve kutup buzulları da dahil olmak üzere birçok şekilde olabilir.


Kayıp kız Mudanya’da bulundu

Bursa'da sabah saatlerinde kaybolan 10 yaşındaki kız çocuğu Mudanya'da bulundu.


İstanbul'da meteor paniği

İstanbul'da gökyüzünde görülen parlak cisim merak uyandırdı. Cismi gören vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti.


Enfeksiyonlu dişi çekilen 8 yaşındaki çocuk az kalsın gözünden oluyordu

İstanbul Küçükçekmece'de iddiaya göre, enfeksiyonlu dişin çekilmesinin ardından yüzü şişmeye başlayan, ateşi çıkan, kusan 8 yaşındaki çocuk ve ailesi adeta kabusu yaşadı. Şikayetlerin başlamasının ardından tekrar başvurduğu diş polikliniğinde antibiyotik verilen küçük çocuk, durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye yatırıldı. Göz selüliti teşhisi konulan 8 yaşındaki Rüzgar Taha Çavdar 11 gündür hastanede tedavi görürken, geç kalınması halinde...