Hava durumu

Trending:


Meteoroloji'den son dakika yağmur uyarısı! Kavurucu sıcaklara kısa mola: İstanbul, Ankara, İzmir

Meteoroloji son dakika hava durumu... Yağmur yağacak iller belli oldu. Meteoroloji duyurdu. Kavurucu sıcaklara yurtta kısa bir ara verildi. Yağmur yağdı, yurda serinlik çöktü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 ile sarı kodlu uyarı verdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için saat verdi. Ayrıca Şen, önümüzdeki haftaya doğru sıcaklıkların tekrardan yükseleceğine ve orman yangınlarına dikkat edilmesi gerektiğini aktardı....


Kadın girişimci adaylarına yapay zeka eğitimi

Genç Gelişim ve Girişim Derneği ile Türk Kızılay Kadın Kolları'nın koordinatörlüğünde yürütülen ve SUBÜ'nün ortağı olduğu ‘Yapay Zeka Destekli Kadın Girişimciliği Yaygınlaşıyor' başlıklı proje kapsamında 20 kadın girişimci adayına eğitim verildi.


Yolda karşılaşan husumetlilerin kavgasında 15 yaşındaki çocuk öldü, babası ağır yaralandı

Konya'nın Ereğli ilçesinde daha önceden husumet bulunan şahısların yolda karşılaşmasıyla çıkan bıçaklı kavgada 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, babası ağır yaralandı. Olay, Ereğli ilçesi Adana Konya Kara yolu üzeri Organize Kavşağı'nda meydana geldi. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüşürken, Halil Kurtboğan ve yanında bulunan 15 yaşındaki oğlu Mehmet Kurtboğan bıçaklanarak yaralandı. Yaralı baba ve oğlu ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan 15 yaşındaki Mehmet Kurtboğan, hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Şüphelilerden S.K. ve M.E. olay yerinde, A.K. ise kaçarken yaralandı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Park yeri kavgasında kan aktı! Bıçaklanarak öldürüldü

Olay, dün gece saatlerinde Buğday Pazarı Mahallesi Eşikli Aralık Sokak'ta meydana geldi. Özkan Uçar ile H.S. arasında motosiklet park yeri nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine H.S., üzerindeki bıçağı çekip Özkan Uçar'ı göğsünden yaraladı. Eski eşinin sevgilisini pusu kurup, öldürdü! Sokakta yürürken yakalandı İlginizi Çekebilir Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık...


Eski eşinin sevgilisini pusu kurup, öldürdü! Sokakta yürürken yakalandı

Olay, gece yarısı saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta yaşandı. M.N. isimli şahsın bir süre önce karısından boşandığı ve boşandığı eşinin Orhan Murat isimli kişiyle sevgili olduğu öğrenildi. Kimlik bilgileri henüz tespit edilemeyen eski karısı ile sevgilisi Orhan Murat’ı uzun süredir takip ettiği öğrenilen M.N.’nin gece yarısı Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta pusu kurduğu iddia edildi. Orhan Murat ile eski karısına...


Kirazlı Mahallesi yeni yeşil alana kavuşuyor

Kirazlı Mahallesi yeni yeşil alana kavuşuyor KUŞADASI (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın Kuşadası ilçesi belediyesi, ilçe genelinde eşil alan miktarını artırmak amacıyla Kirazlı Mahallesi’nde peyzaj çalışmasına başladı. Kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirtilen çalışmaların ardından Kirazlı'nın içerisinde çeşitli etkinlik ve organizasyonların da düzenle...


Alzheimer hastası yaşlı adamdan 8 saattir haber alınamıyor

Muğla'nın Milas ilçesinde kaybolan ve Alzheimer hastası olduğu öğrenilen Yaşar Eren'den (80), 8 saattir haber alınmazken, yaşlı adam her yerde aranıyor.


Yılda 25 santimetreden az yağmur yağıyor: Çöller neden kuruyor?

Çöller, geniş kum tepeleri, kayalık kanyonlar, adaçayı bozkırları ve kutup buzulları da dahil olmak üzere birçok şekilde olabilir.


Eskişehir’de ücretsiz döner kuyruğu oluştu

Eskişehir’de bir döner işletmesi yeni şube açılışına özel ücretsiz 250 kilogram tavuk döner ikram edeceğini duyurunca kuyruk oluştu.


Adanalıları serinletecek haber! Yaz şenliği başlıyor: Yayla havası mı deniz kenarı mı?

Adana'da kavurucu sıcaklara yaz şenliği ile ara verilecek. Yumurtalık ve Karataş’ta düzenlenen etkinliklerde Adanalılar sanata doyacak.


Polonya’da sarhoş rahip cenaze töreninde sızdı

Polonya'da bir cenaze törenini yöneten rahip törenin ortasında uyuyakaldı. Rahibin sarhoş olduğu ortaya çıkarken, ayini bir başka rahip tamamladı.


Nazilli Belediyesi, Cumhuriyet Parkı’nı temizledi

Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentin en büyük yeşil alanlarından biri olan Cumhuriyet Parkı’nda kapsamlı temizlik çalışması başlattı.


Çaya yüzde 24 zam

Çaya yüzde 24 zam İRFAN DONAT 2024 ürünü yaş çay alım fiyatına destekleme hariç yüzde 50, destekleme dâhil yüzde 68 zam yapılmasının ardından Çaykur, kuru çay fiyatlarına ilk zammı gerçekleştirdi. Çaykur, çaya ortalama yüzde 24 oranlarında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Çaykurun en çok tüketilen iki çay...


İstanbul'da meteor paniği

İstanbul'da gökyüzünde görülen parlak cisim merak uyandırdı. Cismi gören vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti.


İstanbul dahil birçok ilden görüldü! Gökyüzünden süzülen parlak ışık kümesi heyecan uyandırdı

Bazı illerde akşam saatlerinde gökyüzünde görülen parlak ışık kümesi kameralara yansıdı.


CarrefourSA Bursa AVM’nin satışı gerçekleşti

CarrefourSA Bursa Alışveriş Merkezi'nin mülkiyet devri gerçekleştirildi.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin temizlenmesini ve bandaj uygulamasının doğru şekilde yapılmasını önerdi. Ayrıca, zehirlenen bölgenin emilmesi veya kesilmesinin sakıncalarına dikkat çekti ve 112 ile iletişime geçilerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Edirne'de pehlivanlar cuma namazında buluştu

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne'ye gelen pehlivanlar, Cuma Namazında buluştu. Eski Camide mevlit okutulduktan sonra pehlivanlar cuma namazı kıldı ve dualı çayıra çıktı.


Haziran ayının zam şampiyonu limon Adana'daki hasatla dengelenecek

Limonda son dönemde oluşan yüksek fiyatı, Adana ve Mersin'de gelecek ay başlayacak erkenci hasadın normalleştirmesi bekleniyor


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Beylikdüzü'nde tır köprünün ayağına çarptı! Yol trafiğe kapatıldı

İstanbul-Beylikdüzü'nde TIR'ın köprünün ayağına çarpması sonucu yol trafiğe kapatıldı.


Evde çıkan yangın araziye sıçradı

Aydın'ın Köşk ilçesinde bir evde çıkan yangın, içerisinde zeytin ağaçlarının bulunduğu araziye sıçradı. Evdeki yangın söndürülürken, arazideki söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.


Enfeksiyonlu dişi çekilen 8 yaşındaki çocuk az kalsın gözünden oluyordu

İstanbul Küçükçekmece'de iddiaya göre, enfeksiyonlu dişin çekilmesinin ardından yüzü şişmeye başlayan, ateşi çıkan, kusan 8 yaşındaki çocuk ve ailesi adeta kabusu yaşadı. Şikayetlerin başlamasının ardından tekrar başvurduğu diş polikliniğinde antibiyotik verilen küçük çocuk, durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye yatırıldı. Göz selüliti teşhisi konulan 8 yaşındaki Rüzgar Taha Çavdar 11 gündür hastanede tedavi görürken, geç kalınması halinde...


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


Balıkesir'de Aromaterapi Festivali Başladı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali başladı. Festival kapsamında tıbbi ve aromatik bitkiler tanıtılıyor, atölye çalışmaları ve konserler düzenleniyor.


Merak uyandıran ışık hüzmesi: Vatandaşlar cep telefonlarına sarıldı

Türkiye'nin birçok bölgesinde gece saatlerinde görülen ışık hüzmesi merak uyandırdı. Işık hüzmesi İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Karabük illerinden de görülürken vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Türkiye Uzay Ajansı, ışık hüzmesiyle ilgili açıklama yaptı.


Van otlu peyniri yaz aylarında hediyelik olarak alınıyor

Van'da endemik bitkilerin karışımıyla yapılan ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi otlu peynir, yaz aylarında Türkiye'nin dört bir köşesine hediyelik olarak gönderiliyor.


İKİZ KIZLARIYLA HEP GÜNDEMDE! Eğlenceli ev hallerini paylaştı

2016'da dünyaevine giren, üç yıl sonra ikiz kızları Alin ve Lina'ya kavuşan Pelin Akil ile Anıl Altan, evliliklerinin üzerinde kara bulutlar dolaştığı iddiasıyla magazin gündemine zaman zaman geliyordu. Geçtiğimiz haftalarda kendisine yöneltilen ayrılık sorularını yanıtlayan Pelin Akil şimdilerde ailesiyle birlikte zaman geçiriyor. Akil son olarak ise ev halini takipçileriyle paylaştı.


Çanakkale'de bir aile yok oldu! Eşi ve çocuğuna kurşun yağdırıp intihar etti

Çanakkale'nin Biga ilçesinde cinnet getiren bir şahıs, eşini ve 8 yaşındaki çocuğunu pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar etti.


Aksaray’da iki bina arasındaki alevler korkuttu

Aksaray’da iki bina arasındaki boşlukta bilinmeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyürken, alevler binanın yalıtım malzemesini de tutuşturarak yukarılara sıçradı.


Hayvanları beslediği için darbedilen akademisyen yaşadığı dehşeti anlattı! "Ne güzel köpek gibi...

İstanbul'un Maltepe ilçesinde sokak hayvanlarını beslediği için sopayla darbedilen akademisyen Belma Uzun yaşadığı dehşeti anlattı. Dayak yemesinden bazı kadınların zevk duyduğunu ve bunu 'Ne güzel köpek gibi inliyor' diyerek dile getirdiklerini belirten Uzun, "Ben bunu kabul etmiyorum" dedi. https://haberglobal.com.tr/gundem/hayvanlari-besledigi-icin-darbedilen-akademisyen-yasadigi-dehseti-anlatti-ne-guzel-kopek-gibi-inliyor-358639


Bilecik'te birçok etkinliği içinde barındıran "Gölpark Fest" başladı

Bilecik'te Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen, birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak "Gölpark Fest", Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla başladı.


Vatandaşlar boş araziden gelen kötü kokuya dayanamadı ve şikayette bulundu! Nedeni belli oldu

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde vatandaşların kötü koku ihbarı üzerine yapılan araştırmalarda boş arazide sülfürik asit bulundu. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Cırgalan Mahallesi Sivas Bulvarı üzerinde bulunan boş araziden gelen kötü koku üzerine vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra AFAD ekipleri de sevk edildi. Ekipler tarafından arazide yapılan araştırmalarda sülfürik asit olduğu belirlenen sıvı bulundu....


Moda devi Dior ve Armoni'ye kayyum atandı: Pahalı çantaların arkasında sömürülen işçiler var

Dünyaca ünlü moda markaları Dior ve Armoni'ye işçi sömürüleri nedeniyle kayyum atandı. View on euronews


Küresel gıda enflasyonu ile Türkiye makası açıldı

Küresel gıda enflasyonu ile Türkiye makası açıldı Türkiye ile küresel gıda enflasyonu arasındaki makas açılıyor. Küresel gıda fiyatları yıllık bazda yüzde 2,1 düşerker Türkiyede yüzde 68,2 arttı. Dünya gıda fiyatları Haziran ayında bitkisel yağ, şeker ve süt ürünleri endekslerindeki artışların tahıl fiyatlarındaki düşüşle dengelenmesiyle aylık bazd...


Kayıp kız Mudanya’da bulundu

Bursa'da sabah saatlerinde kaybolan 10 yaşındaki kız çocuğu Mudanya'da bulundu.


Beypiliç tırı dehşet saçtı: Anne, baba ve çocukları yaralandı

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında Beypiliç'e ait bir tır, bir kamyon, bir pikap ve başka bir tır karıştı. Kazada anne, baba ve çocukları yaralandı. İtfaiye ekipleri tır içerisinde sıkışan anne ile çocuğunu kurtardı. Kaza sonucunda bölgede uzun araç kuyrukları oluştu ve havadan görüntülendi. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.


Aniden bastıran yağmur yolları göle çevirirken, bunun keyfini çocuklar çıkardı

Bilecik'te öğleden sonra bastıran gök gürültülü sağanak yağış sonrası Küçük Sanayi Sitesi yollarında sular bir çok dükkanı girerken, biriken suyun keyfini çocuklar çıkardı.


İtalya'da korkulu bekleyiş! Tüm uçuşlar askıya alındı

İtalya’daki Etna ve Stromboli Yanardağı’nda meydana gelen patlamaların ardından lav ve kül püskürtmeleri nedeniyle Sicilya Adası’nda alarm seviyesi yükseltildi, Catania-Fontanarossa Havaalanı’nda uçuşlar çift yönlü olarak askıya alındı.


Yüksekova'da kırmızı listede bulunan kanguru faresi görüntülendi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde su içmeden doğada kalabilen ve dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olan kanguru faresi görüntülendi. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin 'Kırmızı' listesinde bulunan kanguru faresi, Yüksekova'ya 50 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyü yakınlarında görüntülendi. Akşam saatlerinde dışarıda gezdiği sırada hemen karşısında değişik bir farenin çıktığını belirten Okan Kameri, 'Ben hemen durdum ve o değişik fareyi kaydettim. Bir süre sonra fare ortalıktan kayboldu' dedi. Okan Kameri, cep telefonuyla görüntülediği hayvanın yaptığı incelemeler sonucunda kanguru faresi olduğunu sözlerine ekledi.


Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi! AFAD duyurdu

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Depremin saat 18.47 sularında olduğu belirtildi. İşte detaylar... AFAD depremi böyle duyurdu; Avcılar'da yağmur nedeniyle TIR kaydı! İşte o anlar Meteoroloji uyarmıştı! Kadıköy'de sağanak yağmur sonucu evleri su bastı


Tadini Roma eserlerinin önü otopark oldu: İstanbul’un en etkileyici anıtlarından biri

Sultanahmet’te bulunan ve İstanbul’un en eski yapılarından olan tarihi hipodromun Sultanahmet Meydanı’na yakın bir noktada bulunan Sfendon bölümü ve çevresi bakımsızlığı ile dikkat çekti. Yaklaşık 1700 yıl önce Doğu Roma döneminde inşa edilen ve inşa edildiği dönemde çeşitli tören, yarışlar ve spor müsabakalarının yapıldığı hipodromun duvarının çevresi sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Yüksekliği ve boyutu ile dikkat çeken yapının önünde...


Çankırı ve Kastamonu'da parlak cisim görüldü

Çankırı ve Kastamonu'da, gökyüzünde görülen ve göktaşı olduğu iddia edilen parlak cisimler merak uyandırdı. Göktaşı olduğu tahmin edilen cisimler cep telefonu kameraları ile saniye saniye görüntülendi.


İstanbul semalarında ilginç anlar: Parlak cisim merak uyandırdı

İstanbul'da gökyüzünde görülen parlak cisim merak uyandırdı. Cismi gören vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti.


İstanbul Anadolu Yakası’nda sağanak yağış etkili oluyor

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış Anadolu Yakası'nda etkili oluyor.


MasterChef'te kural ihlali! Mehmet, Danilo ve Somer Şef rest çekti: 'Tabağını değerlendirmeye alamayacağız!'

Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyeliğini yaptığı MasterChef’te talihsiz bir olay yaşandı. Şefler düello için Barış, Muratcan ve Emre’yi stüdyoya davet etti. Barış, "Üçlü düellodan birimizin çıkması gerekiyor. Elimden gelen her şeyi yapacağım ve ben çıkacağım" diyerek rakiplerine meydan okudu. Fakat yaptığı bir hata MasterChef hayalinin sona ermesine neden oldu. Somer Şef “Bu arkadaşımızın tabağını değerlendirmeye...


Kiğılı, yeni smokin koleksiyonunu tanıttı

Kiğılı, yeni smokin koleksiyonunu duyurdu.


Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Çıralı Sahili'nde yuvalarından çıkan, nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta yavrularının denize yolculuğu başladı.


Turistler Ordu manzaralı dağ kızağı heyecanı yaşıyor

Karadeniz'in renkli şehri Ordu'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, dağ kızağı parkında heyecan dolu anlar yaşıyor.


Bir gün pazarda tanışmışlardı... Önce kına, ertesi gece düğün

Gösteri dünyasının ünlülerinin düğünlerini bilirsiniz... Kelimenin tam anlamıyla dillere destandır ve dedikodusu da aylarca sürer...