REçEL YAPıMıNDA IşIN SıRRı ELMAYMış! DAHA KOYU KıVAM VERIYOR: 1 BARDAK SUYU YETIYOR

Reçel yapımında ananas pek tercih edilmez. Ancak deneyenlerin damağında eşsiz bir lezzet bırakır. Sadece ananas reçelinde değil her türlü reçelde de başrolde elma olduğunu biliyor muydunuz? Lezzetli reçel yapımında işin sırrı elmaymış! Gelin birlikte bakalım.

İltihaplanmayı azaltmada önemli rol oynayan ananası, kalp sağlığını azalttığı gibi enfeksiyon ve parazitleri de savuşturur. Ancak buna rağmen ananas reçeli pek yapılmaz evlerde. Bu lezzetli reçelin içerisinde vitamin barındıran bir meyve daha var: Elma!

ANANAS REÇELİNDE HANGİ MALZEMELER VAR?

Ananas orta sert olması, 3 su bardağı şeker ve 1 su bardağı elma suyu, 1 çay kaşığı limon tuzu ve 1 çay kaşığı terayağı ananas reçeli için gereken malzemeler.

ANANAS REÇELİ NASIL YAPILIR?

Ananası soyduktan sonra iri küp halinde doğrayın. 7 dakika kadar orta ateşte pişirdikten sonra ananasınız suyu verince önemli adımı uygulamak üzere 1 su bardağı elma suyunu hazırlayın.

Elma suyunu ananasların üzerine ilave edin ve şekeri dökün. Ananasın şekeri çekmesi için 10 dakika süre verin. Yağı da tam bu sırada ekleyin. Kapaklar kapatılmadan son 5 dakika içinde de limontuzu koyup kapatın.

ELMA VE LİMON TUZU REÇEL YAPIMINDA NE İŞE YARAR?

limontuzu reçelin katılaşmasını ve daha kıvamlı olmasını sağlıyor. Elma ise reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlıyor.

2024-07-01T09:04:49Z dg43tfdfdgfd