Finans

Trending:


Bankacılık sektörünün net kârı ilk çeyrekte yüzde 45 arttı

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) mart ayı bankacılık sektörü verileri, sektörün kârında hızlı artış yaşandığını ortaya koydu.


Burun estetiğinde hedef: Yüze uyumlu ve doğal burun

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Yazıcı, “Burun estetiği operasyonundaki asıl amacımız yüzümüze uyumlu, doğal görünümlü burun elde etmektir” dedi.


Amasya’da 100 yıllık tarihi konak alevlere teslim oldu: Yangın 4 binaya da sıçradı

Amasya'da Sultan II. Bayezid Camii yanında bulunan 100 yılık tarihi konakta çıkan yangın çevredeki binalara da sıçradı. Alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü.


Kariye Camii, 79 yıl sonra ibadete açıldı

21 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle cami statüsüne çevrilen İstanbul'daki Kariye Camii, ibadete açıldı.


TL’nin reel değeri arttı

MERKEZ Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan geçici verilere göre, TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru nisanda 59.77’ye yükseldi. Mart ayında reel efektif döviz kuru 58.10 olarak kaydedilmişti.


10 yaşındaki kızına şiddet uyguladı… Tepki gösterenlere ‘alın sizin olsun’ dedi

İstanbul Küçükçekmece'de bir kadın 10 yaşındaki kızına yol ortasında şiddet uyguladı. Çevredekiler ile anne arasında tartışma yaşandı. Tepki gösterenlere ise "bebek değil, alın sizin olsun" dedi.


Söke’de Hıdırellez kutlandı

Sökeliler, Hıdrellez coşkusunu yıllardır olduğu gibi bir kez daha renkli görüntülerle yaşadı. Geleneksel olarak Sökelilerin çay kenarında buluştuğu etkinliğe Söke Belediyesi de etkinlikleri ile renk kattı.


Hazine altın ithalatıyla ilgili sorulara yanıt verdi... Kota cari dengeyi olumlu etkiledi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kuyum sektörünün ‘İhracatı olumsuz etkiliyor’ diyerek kaldırılmasını talep ettiği altın ithalatında kota uygulamasıyla ilgili soruları yanıtladı. Bakanlık, işlenmemiş altın ithalatındaki kota tedbirlerinin cari işlemler dengesini olumlu etkilediğini açıkladı, verileri paylaştı.


Devamsızlıkları yüzünden okuldan atılan kız öğrenci dehşet saçtı!

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde devamsızlık ve disiplin cezaları nedeniyle okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi, silahla dehşet saçtı. Havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. O anlar cep telefonu kamerasıyla fotoğraflandı.


400 yıl öncede yaşıyorlar: Amish halkı zamanı nasıl durdurdu?

Kuzey Amerika'da yaşayan Amish halkı, görenleri tam anlamıyla zaman yolculuğuna çıkarıyor. Amish halkının kurduğu dünyada 17. yüzyıl hala devam ediyor.


Uzmanlar uyarıyor: Sahte güneş kremiyle kanser olmayın

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, internet üzerinden satışı yapılan sahte güneş kremlerinin insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek uyarılarda bulundu.


Pendikspor'dan Antalyaspor deplasmanında hayati üç puan!

Ligde kalma mücadelesi veren Pendikspor, Süper Lig'in 35. haftasında Antalyaspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. İstanbul ekibi rakibini 2-1 mağlup ederek puanını 33'e yükseltti.


Meyve sebze ve mamulleri dünya sahnesine çıkıyor

TÜRKİYE, yaş meyve ve sebze üretiminde 60 milyon tona dayandı. Başka bir ifadeyle, yılda yaklaşık 60 milyon ton üretim miktarıyla Türkiye, dünyada 5'inci sırada bulunuyor.


Planlı katil

Adem Çay, çocuklarını görmeyi bahane edip gittiği evde boşanma aşamasındaki İngilizce öğretmeni eşi Saadet Çay’ı göğsünden tabancayla vurarak öldürdü.


Fenerbahçe'nin kabusu bir kez daha hortladı! En büyük rakibi oldu

Trendyol Süper Lig'de lider Galatasaray'ın gerisine 6 puan gerisine düşen ve şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Fenerbahçe'de sezonun en büyük handikapı önlenemeyen sakatlıklar oldu. Sezon başından bu yana Fred, Becao, Alexander Djiku, Cengiz Ünder ve Miha Zajc'tan sakatlıklar nedeniyle yeteri kadar faydalanamayan Fenerbahçe, Konyaspor ile golsüz berabere kaldığı maçta iki oyuncusunun daha sakatlanmasıyla sarsıldı. Sarı lacivertli takımda...


Süper Lig'de 35. hafta sonrası görünüm

Trendyol Süper Lig'de 35. hafta heyecanı pazartesi seansında oynanan iki karşılaşmayla sona erdi. İşte tamamlanan maçların ardından oluşan puan durumu ve gelecek haftanın fikstürü...


Barıştırmak istemişti... Oğlunun yanında öldürdüler!

Barıştırmak istemişti... Oğlunun yanında öldürdüler! İstanbulda olay, cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında Esenler Menderes Mahallesi 329. Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, oğlu Arda C.yi (13) bir hafta önce kendi evinde darp eden çocukları arayan baba Nazım Kadir C. (41), oğluyla birlikte dışarı çıktı. SOKAKTA SİLAHLI SALDIRI DÜZENLENDİ DHAd...


Kanarya'ya Konya'da soğuk duş

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında TÜMOSAN Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray'ın kazandığı haftada 2 puan bırakan sarı-lacivertliler, şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Ligde son 3 haftaya girilirken puan farkı 6'ya yükseldi.


Fulya Soybaş Gerçek ve sanal dünya bu klipte bir arada

Türk pop müziğinin genç isimlerinden Ece Seçkin geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ‘en çok konuşulan’ listesine girince, yine bir sahne kıyafeti polemiği oldu sandım ama sonradan öğrendim ki bu kez onu manşete taşıyan Genişletilmiş Gerçeklik (XR) teknolojisi kullanılarak çekilen ‘Lambalar’ şarkısının klibi imiş. İşte bu, konuşmayı en sevdiğim konulardan. Zira popüler sinemanın başyapıtlarından “The Matrix”in de ele aldığı üzere halen “asıl”...


İskenderun Körfezi'nde şimşeklerin dansı geceyi aydınlattı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde akşam saatlerinde yağışla birlikte etkisini gösteren şimşekler Körfezi aydınlattı. İskenderun ve Belen ilçelerinde kuvvetli yağışla birlikte geceyi şimşekler aydınlattı. Şimşeklerin ardı ardına çakması ve adeta şimşek fırtınasını andıran manzara, İskenderun Körfezi üzerinde geceyi gündüze çevirdi.


Sağlık ekibine ‘kürek'li saldırı!

Adana'da kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale etmek için olay yerine giden sağlık çalışanları, hastanın oğlunun ‘çok geç geldiniz tepkisiyle karşılaşarak kürekle saldırıya uğradılar.


"Evlenmek ister misin?"

"Evlenmek ister misin?" SHOW TVnin yapımını O3 Medyanın üstlendiği dizisi Sandık KokusununKokusunun yeni bölümünden ikinci tanıtım yayınlandı. Hasan, Atilladan Filize kendini affettirmek için tüyo istiyor. Mertin sahne aldığı gecede Irmak, Karsu ve Atilla bir araya geliyor. Nihayet Filizi konuşmaya ikna eden Hasanın kendini Filize affettirip affett...


İrem Derici ile Gökhan Fırat ayrıldı... Aşk bitti dövme kaldı

İREM Derici, bir süredir birlikte olduğu yönetmen sevgilisi Gökhan Fırat’la ayrıldı.


Bilecik’te yaşanan donda meyve ağaçları zarar gördü

Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Sarıyazı köyünde yaşanan don nedeniyle meyve ağaçları zarar gördü.


İnsani bir karar verebilecek mi?

Tıp bilimine göre kocama hâli bulunan kronik hastalıklara sahip insanlar 400 gündür Erdoğan'ın insafa gelmesini bekliyor. "Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama" nedeniyle cezaevinde yatmaları hayati sakıncalar yaratan insanlar, yetersiz tıbbi destek nedeniyle hayatlarını kaybederlerse, kusura bakmasın ama bunun sorumlusu bizzat devleti yönetenler olur


Kredi kartı kullanımı yüzde 100ü aştı

2024'ün ilk üç ayında, kredi kartlarıyla yapılan yemek harcamaları önceki yılın aynı dönemine göre %143.89 artarak 116 milyar 735 milyon 380 bin TL'ye yükseldi.


Yaşlı kadın tırın altında kalarak can verdi... Feci kaza kamerada

İzmir'in Konak ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı kadının, tırın altında kalarak hayatını kaybettiği kazaya ait görüntüler ortaya çıktı. Bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, Birgül Kodaloğlu'nun tırın önünden geçerken çarptığı ve tırın altında kaldığı anlar yer aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Aile faciası! Karısı ve oğlunu öldürüp intihar etti

Aile faciası! Karısı ve oğlunu öldürüp intihar etti Tekirdağda Şenol Şirin (41), tartıştığı eşi Duygu Şirin (35) ile oğlu Ali Emreyi (5) tabanca ile vurarak öldürdükten sonra intihar etti. Olay gece yarısı Süleymanpaşa ilçesine bağlı 100üncü Yıl Mahallesi Cevat Kurtuluş Sokaktaki Gür Apartmanında meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğünde teknisyen ola...


Ünlülerin bahar coşkusu!

Maximum Uniq Açıkhava’da 2024 sezonu, “Suzan Kardeş’in Hıdırellez Festivali”yle başladı. 7 bin kişinin katıldığı etkinlik ünlü isimleri de ağırladı.


Asya borsaları bölgeden gelen ekonomik verileri takip ediyor

Asya borsaları bölgeden gelen ekonomik verileri takip ediyor Asya-Pasifik piyasaları Salı günü yükseldi ve Wall Streetin Fedin faiz oranlarını düşüreceği beklentileri üzerine gece boyunca yükselmesiyle bir önceki seanstan elde ettiği kazanımları sürdürdü. Asyada yatırımcılar Avustralya Merkez Bankasının (RBA) iki günlük para politikası toplantısını...


Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 0 (Maç sonucu)

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Konyaspor sahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı.


Bu Pazar Anneler Günü mü? En ideal Anneler Günü hediyeleri... Anneler Günü'nde ne alınır?

Mayıs ayına girilmesiyle Anneler Günü tarihi, annesine hediye almak ve güzel mesajlar göndermek isteyenler tarafından sorgulanmaya başlandı. İşte 2024 Anneler Günü tarihi...


Fenerbahçe'de üst üste iki sakatlık! Maça devam edemediler

Fenerbahçe'de Konyaspor ile oynanmakta olan maçta İrfan Can Kahveci ve Bright Osayi-Samuel, yaşadıkları sakatlık sebebiyle mücadeleye devam edemedi.


AFAD’dan nefes kesen kurtarma operasyonu

Şırnak Merkez Kasrik Beldesine bağlı Davutlu Köyü’nde hayvanları ile birlikte derede mahsur kalan vatandaşın imdadına AFAD ekipleri yetişti.


Hava Durumu (07-05-2024)

Marmara Bölgesinde az bulutlu bir gökyüzü hakim. Sıcaklık İstanbul’da 20, Edirne’de 26, Bursa ve Kocaeli’de 24 dereceye yükseldi. Çarşamba günü sıcaklıkların 3-4 derece daha yükselmesi bekleniyor.


Hülya Avşar’ın İrem Derici itirafı şaşırttı! ‘Ben erkek olsam seni bırakır giderim’

'Survivor' yarışmasıyla ünlenen Atakan Işıktutan'la geçtiğimiz eylül ayında ayrılan popçu İrem Derici, fotoğrafçı ve yönetmen Gökhan Fırat'la yeni bir ilişkiye yelken açmıştı. Geçtiğimiz günlerde Hülya Avşar'ın YouTube programına katılarak “Bundan sonra bir erkek için asla kendimi üzmem” diyen Derici ile Fırat'ın büyük aşkının bittiği ortaya çıktı.


Ünlü oyuncudan şoke eden sözler! ‘Öpüşme sahnesinde oynadığı bazı erkek oyuncular midemi bulandırdı!’

Hollywood yıldızlarının dışarında bakıldığında şöhret, servet ve lüks içinde geçen hayatları kusursuz gibi görünüyor. Öte yandan filmler ve dizilerin çekimleri arasında yoğun bir koşuşturmaca yaşayan ünlü oyuncular bir yandan da rolleri gereği pek de hoşlanmadıkları seçiler yapmak ve zor anlar yaşamak zorunda kalabiliyor.


Ev sahiplerine kötü, kiracılara güzel haber! 4 yıl sonra ilk kez oluyor, yakın takip başladı

Ev sahibi ve kiracıları çok yakından ilgilendiriyor. Kira fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası kira fiyatlarını sıkı takibe aldı. Son açıklanan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı metninde ‘yüzde 25 zam sınırı’na dikkat çekildi’ Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi verisine göre konut fiyatları 4 yıl sonra ilk kez enflasyon...


Gezgin öğretmen şimşekleri kayda aldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde doğa gezilerine dair ilgi çeken paylaşımlar yapan öğretmen Ümit Bartın, şimşekleri kayda aldı.


Ünlü türkücü, eşeklere nikah kıyıp dünyaya çağrı yaptı

Her yıl mayıs ayında Dünya Helalleşme Günü düzenleyerek; insanlarla, hayvanlarla, suyla, toprakla, bitkiler ve havayla helalleşen türkücü Aydın Aydın bu yıl da nesli tükenmekte olan eşeklerle helalleşti. Antalya'nın Kumluca ilçesinde, neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla eşeklere sembolik nikah kıyıldı. Aydın Aydın'ın da türkü söyleyip klip çektiği etkinlikte, eşeklere gelinlik ve damatlık giydirildi.


Çimentoda global atak

Çimsa’nın Mersin fabrikasında inşa ettiği kalsiyum alüminat çimento tesisi 1.5 milyar liralık yatırımla tamamlandı. 16 ayda üretime hazır hale gelen tesis, Çimsa’nın bu alandaki kapasitesini iki katına çıkaracak. Böylece dünyada ilk üç üreticiden biri haline gelecek.


Dolar ve altın için flaş açıklama geldi! Orta vadede büyük kazanç sağlayacak

Dolar ve altın fiyatları için son dakika duyurusu yapıldı. Kredi derecelendirme kuruluşu SveP’nin not artırımı sonrası gözler piyasalara çevrildi. Son haftalarda borsa rekor kırarken, altın fiyatlarında düşüş söz konusuydu. Özellikle dolar/TL tarafında ise aşağı yönlü seyir dikkat çekiyor. Peki SveP kararının piyasalara etkisi ne olur? İşte detaylar...


Atatürk’ün ünlü portresi MEB arşivinde

SINIF duvarlarında ve ders kitaplarının ilk sayfalarında yer alan Atatürk’ün ünlü portresi muhafaza edilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) envanterine dahil edildi.


Vali Çakır: “Muş muhteşem doğasıyla sizleri bekliyor”

Muş’un tarihi ve doğal güzellikleri arasında yer alan Kızılağaç Kanyonu’nun ülke turizmine kazandırılması amacıyla Muş Valisi Avni Çakır, il protokolü ve AFAD gönüllüleriyle doğa yürüyüşü düzenlendi.


Altın fiyatlarında hareketlilik var! 7 Mayıs çeyrek ve gram altın fiyatları

Altın fiyatları bugün yükselmeye devam ediyor. Gram altın fiyatı, bugün yüzde 0,09 primle 2 bin 411 TL'de seyrediyor. Yatırımcılar için gram altın, çeyrek altın, yarım altın fiyatlarını bir araya getirdik. İşte, 7 Mayıs 2024 Kapalıçarşı'dan canlı altın fiyatları


Tekirdağ'da vahşet: Emniyet personeli, eşini ve çocuğunu öldürdü

Polis ekipleri, kapıyı açan olmayınca çilingir yardımıyla girdikleri evde korkunç manzara ile karşılaştı


Dünyanın en uzun baget ekmeği rekoru Fransa'da kırıldı

Fransa'da fırıncıların pişirdiği 140 metrelik ülkenin geleneksel baget ekmeği, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.


Hisse senedi, girişim sermayesi ve gayrimenkul yatırım fonları; yüzde sıfır stopaj hangi ölçülerle devam ediyor?

Hisse senedi yoğun fonlar ile 2 yıldan fazla süreyle elde tutulan girişim sermayesi yatırım fonu ve gayrimenkul yatırım fonu katılma paylarından elde edilen gelir ve kazançlar yüzde 0 stopaj devam ediyor!


Tamamen yapay zekayla üretilen en uzun klip: The Hardest Part yayımlandı

Washed Out, yapay zeka modeli Sora ile şu ana kadarki en uzun yapay zeka müzik videosu "The Hardest Part"ı paylaştı.


Van’a mayıs ayında lapa lapa kar yağdı

Van'ın Bahçesaray ilçesinde gece lapa lapa kar yağdı.