SıCAK HAVALARDA ACIL SERVISE AKıN... TATILE GIDEN HASTANELIK OLUYOR

Tatil beldelerinde acil servislerde vaka sayıları arttı. Sıvı kaybı ve sıcak çarpması vakaları görüldüğünü belirten uzmanlar, ‘bol su için, serin yerde kalın' uyarılarında bulundu.

Tatillerini tamamlayan vatandaşlar dönüş yoluna geçerken, turizm merkezlerindeki yoğunluk da hastane ve acil servislere dağıldı. Hava sıcaklıklarının bu dönem çok yüksek olduğunu ve bu kapsamda hastalarda da sıvı kaybına bağlı çok fazla semptom gördüklerini söyleyen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, 'Hasta başvurusunda artış var. Her yaştan hastalar acile geliyor. Özellikle yaşlı popülasyonda sıvı kaybına, bilinç bulanıklığı ve böbrek yetmezliğine bağlı çeşitli semptomlar görebiliyoruz' dedi.

Dr. Efe Kanter, İzmir'de acil servislerde yoğunluk yaşadığını belirtti.

HAVUZ HİJYENİNE DİKKAT

Kanter, 'Vücuttaki sıvı azlığına bağlı sodyumdaki yükselme, hastanın bilincinde bulanıklığa yol açabiliyor. Bireylerin bol su içmeye, serin alanlarda kalmaya, direkt sıcağa maruz kalmaktan uzak durmaya, sıcağa çıkarken kendini korumaya dikkat etmesi gerekiyor. Su tüketimi en önemli faktör. Özellikle yüksek ateş, idrar yolu enfeksiyonu gibi semptomlarla acil servise başvuruları çok fazla görüyoruz. Kirli ortamlardan uzak durulması lazım' dedi.

2024-07-03T07:54:32Z dg43tfdfdgfd