TüRKIYE'NIN EN GüZEL GüN BATıMı MEKANLARı

Güzel bir günün akşamında keyifle içeceğinizi yudumlarken eşsiz bir gün batımı manzarasına şahit olmak gibisi yoktur. Türkiye'de gün batımının keyfini çıkaracağınız birbirinden güzel manzaraları seçtik.

Türkiye, coğrafi çeşitliliği ve doğal güzellikleri ile her mevsim ayrı güzellik sunan bir ülke. Bu güzelliklerden biri de şüphesiz gün batımları. Ülkenin farklı bölgelerinde, farklı manzaralar eşliğinde büyüleyici gün batımları izlemek mümkün.

NADİDE BİR ZİRVE

Dünyanın sekiz harikasından biri olarak gösterilen Nemrut Dağı sadece eserleriyle değil, eşsiz gündoğumu ve günbatımı manzaraları ve yaydığı enerjisi ile UNESCO Listesi'nin benzersiz ve nadide bir üyesi. Deniz seviyesinden 2 bin 150 metre yükseklikte yer alan Nemrut Dağı, Adıyaman'ın kuzeyinde Kahta ilçesinde yer alıyor. Gün doğumu ve gün batımı manzarası, tümülüsleri ve muazzam güzellikteki heykelleriyle Kommagene Krallığı'nın tüm heybetini gözler önüne seren Nemrut Dağı, tüm kültürleri buluşturmak isteyen Kommagene Kralı I. Antiochos'un başka kültür tanrılarını bir araya getiren heykelleri ve kabartmalarıyla da göz kamaştırıcı.

ADI SİZİ KORKUTMASIN

Türkiye'de gün batımının keyifle izlendiği yerlerden biri de şüphesiz Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yüksek kayalık bir tepede bulunan Şeytan Sofrası. Adını şeytanın ayak izinin bulunduğuna inanılan bir lav birikintisinden alan bu büyüleyici yer, gün batımını izlemek için adeta geleneksel bir hal haline gelmiş. Gün batımı sonrası güneşin alkışlandığı tek yer olarak bilinen Şeytan Sofrası, ziyaretçilerine sunduğu manzarası ile kesinlikle görülmeye değer yerlerden.

BOZCAADA'NIN FARKLI NOKTALARINDAN BAKIN

Sakin atmosferiyle ünlü, Türkiye'de köyü olmayan tek ilçe olarak bilinen Bozcaada, şüphesiz yurt içindeki en iyi gün batımı noktaları arasındaki yerini koruyor. Çanakkale'nin Geyikli ilçesinden kalkan Bozcaada vapuru ile ulaşılabilen adada gün batımını izlemek ise adeta bir ayrıcalık. özellikle adanın batı kıyısındaki Polente Feneri, Ayazma Plajı ve Babakale Koyu gün batımının keyfini çıkarabileceğiniz en popüler noktalardan.

BEMBEYAZA VURAN KIZIL RENKLER OLACAK

Sakin atmosferiyle ünlü, Türkiye'de köyü olmayan tek ilçe olarak bilinen Bozcaada, şüphesiz yurt içindeki en iyi gün batımı noktaları arasındaki yerini koruyor. Çanakkale'nin Geyikli ilçesinden kalkan Bozcaada vapuru ile ulaşılabilen adada gün batımını izlemek ise adeta bir ayrıcalık. Özellikle adanın batı kıyısındaki Polente Feneri, Ayazma Plajı ve Babakale Koyu gün batımının keyfini çıkarabileceğiniz en popüler noktalardan.

MASALLARI ARATMAYAN ATMOSFERE KATILIN

Türkiye'nin en güzel gün batımı manzaralarından birine sahne olan Kapadokya insanı kıyamet sonrası hikaye içerisindeymiş gibi hissettiren yerlerden bir diğeri. Masalları aratmayan büyüleyici atmosferi, yer altı şehirleri, hayranlık uyandıran Peri Bacaları, açık hava müzeleri, mağara otelleri, manzaraları ve heyecan veren aktiviteleri ile Kapadokya'da zamanı durdurmaya hazır olun. Özellikle Peri Bacaları'nın ardından batan güneş kesinlikle görülmeye değer.

2024-04-27T07:37:52Z dg43tfdfdgfd