YAPAY ZEKA ILE TüP BEBEK DöNEMI

Embriyo transferi sürecinde yapay zeka kullanımı, en kaliteli ve tutunma oranı yüksek embriyonun seçilmesine olanak tanıyor ve bu da canlı doğum oranlarını büyük ölçüde artırıyor.

Yapay zeka, tıp alanında özellikle de tüp bebek tedavisinde aktif bir şekilde kullanılmaya başlandı. Yapay zekanın tüp bebek tedavisinde gebelik ve canlı doğum başarısını artırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Çiğdem Yayla Abide, 'Tüp bebek tedavi sürecindeki en önemli adımlardan biri kuşkusuz embriyo transferi, en kaliteli, tutunma oranı yüksek embriyo seçimi canlı doğum oranını büyük ölçüde artırıyor' diyerek şu bilgileri verdi:

GENETİK HASTALIKLARA ÖNLEM

'Yapay zeka hem embriyo hem de sperm seçiminde kullanılabiliyor, böylece başarılı sonuca ulaşma olasılığı daha da yükseliyor, hareketliliği, hızlılığı, morfolojisi en iyi olan sperm yapay zeka ile saniyeler içerisinde tespit edilebiliyor. Bu sayede, çiftlerin ilk denemede başarılı sonuçlar elde etme olasılığı artıyor, tedavi süreci daha etkili ve güvenilir hale geliyor.'

2024-04-28T07:56:44Z dg43tfdfdgfd