ÇAMAşıR SUYU LEKESI ARTıK çöZüMSüZ DEğIL! BU FORMüL GIZLI SILAHıNıZ OLACAK

Çamaşır suyu temizlenmesi imkansız olarak bilinen lekelerden birisi. Çamaşır suyu denen kıyafetlerinizi temizlemeniz artık çok basit. Peki çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?

Banyo ve ev temizliğinde çamaşır suyu sıklıkla tercih ediliyor. Ancak çamaşır suyu sevdiğimiz bir kıyafete temas edince bir miktar üzülüyoruz. Peki ne yapmalı? İşte detaylar...

Ev temizliğinde çamaşır suyu sıklıkla tercih edilen kimyasallardandır. Çamaşır suyu renkli kumaşlara döküldüğünde ise lekelere yol açıyor. Peki, çamaşır suyu lekesinden kurtulmak nasıl mümkün!

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Özellikle de mutfak ve banyo temizliğinde sıkça kullanılan çamaşır suları güçlü kimyasal içeriği yüzünden kıyafet renkleri üzerinde değişimler yaşanmasına sebep olur.

Oldukça can sıkıcı olan bu durum kıyafetlerin çöpe atılmasına bir daha giyilememesine sebep olur.

Ancak her şeyin bir çözümü olduğu gibi bu sorunun da bir çözümü bulunuyor.

Pamukla lekenin üzerine biraz sürüldüğünde çamaşır suyu lekesini alıp götürüyor kıyafetinizi tıpkı eskisi gibi yapıyor.

Uygulayacağınız bu basit yöntemle kıyafetlerinizde oluşan çamaşır suyu lekelerine veda edecek bir daha çamaşır suyu yüzünden kıyafetlerinize veda etmek zorunda kalmayacaksınız.

Bu yöntemi uygulamada öncelikle eldiven ve maske takmanız oldukça önemlidir. Eldiven ve maske taktıktan sonra ihtiyacınız olan tek şey biraz metil alkol ve biraz pamuk.

Hazırladığınız pamuğun üzerine bir miktar metil alkol dökerek çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgenin üzerine metil alkolü iyice sürün.

Sürme işleminin ardından kıyafeti bir gece boyunca bekletin ve daha sonra düşük bir derecede kıyafeti makineye atarak metil temizleyin.

Kıyafetinizi makineden çıkarttıktan sonra çamaşır suyu lekesinin kaybolduğunu görecek ve bu yöntem adeta sizin gizli silahınız olacak.

2024-05-02T11:38:41Z dg43tfdfdgfd