Trending:


İstanbul dahil birçok ilden görüldü! Gökyüzünden süzülen parlak ışık kümesi heyecan uyandırdı

Bazı illerde akşam saatlerinde gökyüzünde görülen parlak ışık kümesi kameralara yansıdı.


Bilim Parkı’nda yaz tatili şenliği

Bilim Parkı’nda yaz tatili şenliği Marmaris (MUĞLA), (DHA) - MARMARİS Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Park', yaz tatili için özel bir program düzenledi. Yaz boyunca film gösterimleri, resim atölyeleri, kitap okuma saatleri, zeka oyunları, taş ve ahşap boyama gibi birçok ücretsiz etkinlik gerçekleştireceği bildirildi. Marmaris Belediye Ba...


Aniden bastıran yağmur yolları göle çevirirken, bunun keyfini çocuklar çıkardı

Bilecik'te öğleden sonra bastıran gök gürültülü sağanak yağış sonrası Küçük Sanayi Sitesi yollarında sular bir çok dükkanı girerken, biriken suyun keyfini çocuklar çıkardı.


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


İstanbul'da meteor paniği

İstanbul'da gökyüzünde görülen parlak cisim merak uyandırdı. Cismi gören vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti.


Aksaray’da 300 keklik doğaya salındı

Tarım arazilerindeki zararlı haşerelerle mücadele konusunda oldukça etkili bir rol oynayan keklikler, Aksaray'da doğaya salındı.


İtalya'da korkulu bekleyiş! Tüm uçuşlar askıya alındı

İtalya’daki Etna ve Stromboli Yanardağı’nda meydana gelen patlamaların ardından lav ve kül püskürtmeleri nedeniyle Sicilya Adası’nda alarm seviyesi yükseltildi, Catania-Fontanarossa Havaalanı’nda uçuşlar çift yönlü olarak askıya alındı.


Aksaray’da iki bina arasındaki alevler korkuttu

Aksaray’da iki bina arasındaki boşlukta bilinmeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyürken, alevler binanın yalıtım malzemesini de tutuşturarak yukarılara sıçradı.


Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Çıralı Sahili'nde yuvalarından çıkan, nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta yavrularının denize yolculuğu başladı.


Turistler Ordu manzaralı dağ kızağı heyecanı yaşıyor

Karadeniz'in renkli şehri Ordu'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, dağ kızağı parkında heyecan dolu anlar yaşıyor.


Evdeki cesede kötü kokudan ulaşıldı!

Evdeki cesede kötü kokudan ulaşıldı! Mersinde olay bugün sabah saatlerinde yaşandı. Toroslar ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi 212. Caddede 3 katlı bir apartmanın 2nci katındaki daireden kötü kokular yayılınca, diğer dairede oturanlar 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. POLİS VE İTFAİYE EKİBİ SEVK EDİLDİ DHAda yer alan habere göre ihbarla olay yer...


Yılda 25 santimetreden az yağmur yağıyor: Çöller neden kuruyor?

Çöller, geniş kum tepeleri, kayalık kanyonlar, adaçayı bozkırları ve kutup buzulları da dahil olmak üzere birçok şekilde olabilir.


Kemer’de son 30 yılın yavrulu caretta caretta rekoru bekleniyor

Nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta carettaların en önemli yuvalama alanlarından Kemer ilçesi Ulupınar Mahallesi Çıralı sahilinde ilk caretta caretta yuva açılışı etkinliği düzenlendi. 2018'de 151 yuva ile rekor kırılan sahilde açılacak 6 yuvada yavru çıkışı tespit edilirse 30 yılın yavrulu yuva rekoru kırılacak.


Adanalıları serinletecek haber! Yaz şenliği başlıyor: Yayla havası mı deniz kenarı mı?

Adana'da kavurucu sıcaklara yaz şenliği ile ara verilecek. Yumurtalık ve Karataş’ta düzenlenen etkinliklerde Adanalılar sanata doyacak.


Moda devi Dior ve Armoni'ye kayyum atandı: Pahalı çantaların arkasında sömürülen işçiler var

Dünyaca ünlü moda markaları Dior ve Armoni'ye işçi sömürüleri nedeniyle kayyum atandı. View on euronews


Hayvanları beslediği için darbedilen akademisyen yaşadığı dehşeti anlattı! "Ne güzel köpek gibi...

İstanbul'un Maltepe ilçesinde sokak hayvanlarını beslediği için sopayla darbedilen akademisyen Belma Uzun yaşadığı dehşeti anlattı. Dayak yemesinden bazı kadınların zevk duyduğunu ve bunu 'Ne güzel köpek gibi inliyor' diyerek dile getirdiklerini belirten Uzun, "Ben bunu kabul etmiyorum" dedi. https://haberglobal.com.tr/gundem/hayvanlari-besledigi-icin-darbedilen-akademisyen-yasadigi-dehseti-anlatti-ne-guzel-kopek-gibi-inliyor-358639


Kiğılı, yeni smokin koleksiyonunu tanıttı

Kiğılı, yeni smokin koleksiyonunu duyurdu.


Samsun'da narkotik dedektör köpeği tırda çeşit çeşit uyuşturucu buldu

Samsun'da yapılan bir aramada, narkotik dedektör köpeği ile birlikte bir tırda çeşit çeşit uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis ekipleri, tırı durdurarak yapılan aramada 740 gram skunk, 479 gram metamfetamin ve 2 bin 744 adet sentetik ecza buldu. Olayla ilgili araç sürücüsü gözaltına alındı.


Bir gün pazarda tanışmışlardı... Önce kına, ertesi gece düğün

Gösteri dünyasının ünlülerinin düğünlerini bilirsiniz... Kelimenin tam anlamıyla dillere destandır ve dedikodusu da aylarca sürer...


Edirne'de pehlivanlar cuma namazında buluştu

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne'ye gelen pehlivanlar ve ziyaretçiler, cuma namazında buluştu. Mevlit okutulduktan sonra pehlivanlar çayıra çıktı.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin yıkanmasını, bandaj uygulamasını ve buz uygulamasını önerdi.


Beylikdüzü'nde tır köprünün ayağına çarptı! Yol trafiğe kapatıldı

İstanbul-Beylikdüzü'nde TIR'ın köprünün ayağına çarpması sonucu yol trafiğe kapatıldı.


CarrefourSA Bursa AVM’nin satışı gerçekleşti

CarrefourSA Bursa Alışveriş Merkezi'nin mülkiyet devri gerçekleştirildi.


Bursa ve Yalova'da Görülen Işık Hüzmesi Heyecan Yarattı

Türkiye'nin birçok bölgesinde gece saatlerinde görülen ışık hüzmesi, Bursa ve Yalova'dan da görüldü. Şehir merkezleri ve ilçelerinde vatandaşların cep telefonlarıyla görüntülenen ışık hüzmesi, heyecan yarattı. Vatandaşların merakla takip ettiği ışık hüzmesi, bir süre sonra gözden kayboldu.


Vatandaşlar boş araziden gelen kötü kokuya dayanamadı ve şikayette bulundu! Nedeni belli oldu

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde vatandaşların kötü koku ihbarı üzerine yapılan araştırmalarda boş arazide sülfürik asit bulundu. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Cırgalan Mahallesi Sivas Bulvarı üzerinde bulunan boş araziden gelen kötü koku üzerine vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra AFAD ekipleri de sevk edildi. Ekipler tarafından arazide yapılan araştırmalarda sülfürik asit olduğu belirlenen sıvı bulundu....


‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesinde ilk kitap dağıtıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından kadınları kitap okumaya teşvik etmek adına hayata geçirilen ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi çerçevesinde Tuluhan Tekelioğlu’nun kaleme aldığı ‘Yapa-bilirsin’ adlı kitap, Osmangazili kadınlara dağıtıldı.


Nazilli Belediyesi, Cumhuriyet Parkı’nı temizledi

Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentin en büyük yeşil alanlarından biri olan Cumhuriyet Parkı’nda kapsamlı temizlik çalışması başlattı.


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


Çanakkale'de bir aile yok oldu! Eşi ve çocuğuna kurşun yağdırıp intihar etti

Çanakkale'nin Biga ilçesinde cinnet getiren bir şahıs, eşini ve 8 yaşındaki çocuğunu pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar etti.


Discover Colombia’s coastal gem of tradition and charm: Taganga

Nestled by the Sierra Nevada mountains, Taganga—meaning "where the sea comes in"—is a village where tradition thrives alongside modern charm


Balıkesir'de Aromaterapi Festivali Başladı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali başladı. Festival kapsamında tıbbi ve aromatik bitkiler tanıtılıyor, atölye çalışmaları ve konserler düzenleniyor.


Polonya’da sarhoş rahip cenaze töreninde sızdı

Polonya'da bir cenaze törenini yöneten rahip törenin ortasında uyuyakaldı. Rahibin sarhoş olduğu ortaya çıkarken, ayini bir başka rahip tamamladı.


İstanbul semalarında ilginç anlar: Parlak cisim merak uyandırdı

İstanbul'da gökyüzünde görülen parlak cisim merak uyandırdı. Cismi gören vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti.


Eski eşinin sevgilisini pusu kurup, öldürdü! Sokakta yürürken yakalandı

Olay, gece yarısı saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta yaşandı. M.N. isimli şahsın bir süre önce karısından boşandığı ve boşandığı eşinin Orhan Murat isimli kişiyle sevgili olduğu öğrenildi. Kimlik bilgileri henüz tespit edilemeyen eski karısı ile sevgilisi Orhan Murat’ı uzun süredir takip ettiği öğrenilen M.N.’nin gece yarısı Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta pusu kurduğu iddia edildi. Orhan Murat ile eski karısına...


Beypiliç tırı dehşet saçtı: Anne, baba ve çocukları yaralandı

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında Beypiliç'e ait bir tır, bir kamyon, bir pikap ve başka bir tır karıştı. Kazada anne, baba ve çocukları yaralandı. İtfaiye ekipleri tır içerisinde sıkışan anne ile çocuğunu kurtardı. Kaza sonucunda bölgede uzun araç kuyrukları oluştu ve havadan görüntülendi. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.


Kirazlı Mahallesi yeni yeşil alana kavuşuyor

Kirazlı Mahallesi yeni yeşil alana kavuşuyor KUŞADASI (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın Kuşadası ilçesi belediyesi, ilçe genelinde eşil alan miktarını artırmak amacıyla Kirazlı Mahallesi’nde peyzaj çalışmasına başladı. Kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirtilen çalışmaların ardından Kirazlı'nın içerisinde çeşitli etkinlik ve organizasyonların da düzenle...


Patlayan tüp evi ve samanlığı kül etti

Çorum'un Alaca ilçesinde bir evde tüp patlaması sonucu çıkan yangında ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi.


Çaya yüzde 24 zam

Çaya yüzde 24 zam İRFAN DONAT 2024 ürünü yaş çay alım fiyatına destekleme hariç yüzde 50, destekleme dâhil yüzde 68 zam yapılmasının ardından Çaykur, kuru çay fiyatlarına ilk zammı gerçekleştirdi. Çaykur, çaya ortalama yüzde 24 oranlarında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Çaykurun en çok tüketilen iki çay...


Uzmanı uyardı: "Sosyal medyada gördüğünüz ürünleri bilinçsizce kullanmayın"

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doktor Rana Başara Şahin, doktor tavsiyesi olmadan sosyal medyada paylaşılan cilt kremleri ile ilgili uyarılarda bulundu.


Evde çıkan yangın araziye sıçradı

Aydın'ın Köşk ilçesinde bir evde çıkan yangın, içerisinde zeytin ağaçlarının bulunduğu araziye sıçradı. Evdeki yangın söndürülürken, arazideki söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.


Kayıp kız Mudanya’da bulundu

Bursa'da sabah saatlerinde kaybolan 10 yaşındaki kız çocuğu Mudanya'da bulundu.


Van otlu peyniri yaz aylarında hediyelik olarak alınıyor

Van'da endemik bitkilerin karışımıyla yapılan ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi otlu peynir, yaz aylarında Türkiye'nin dört bir köşesine hediyelik olarak gönderiliyor.


Yıldız Tilbe muhabirlerin fotoğraf isteğini kırmayıp poz verdi

Yıldız Tilbe, önceki gün Zorlu AVM'deydi. Bir süre yeni sezon ürünlerini inceleyip alışveriş yapan sanatçı, muhabirlerin fotoğraf isteğini kırmayıp objektiflere poz verdi.


Esrarengiz olayı Haberler.com'a değerlendirdi: Aileye görünen yılan üç harfli

Samsun'un Bafra ilçesinde, evlerinin altında devasa bir yılan olduğunu iddia eden Tiryaki ailesini, Metafizik Uzmanı Beytullah Şentürk ziyaret etti. Şentürk, esrarengiz iddiayla ilgili, Haberler.com stüdyosuna canlı bağlanarak sunucu Melis Yaşar'ın sorularını yanıtladı. Ev civarında araştırma yaptığını söyleyen Şentürk, "Fiziki olarak bir yılan yok. Metafizik boyutunu gördüm. Tiryaki ailesine görünen yılan üç harfli." dedi.


İtfaiye imdatlarını yetişti

İtfaiye imdatlarını yetişti Mardinin Kızıltepe ilçesinde apartman dairesinde yangın çıktı. Yangın çıkan dairedekiler kendilerini dışarı atarken, diğer dairelerde mahsur kalanları ise itfaiye ekipleri kurtardı. Yangın, akşam saatlerinde Kızıltepe ilçe merkezindeki Tepebaşı Mahallesi 604üncü Sokakta meydana geldi. Nurullah Çetine ait Çahalar Apartman...


Bilecik'te birçok etkinliği içinde barındıran "Gölpark Fest" başladı

Bilecik'te Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen, birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak "Gölpark Fest", Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla başladı.


Ani'den 22 yıl önce çıkarılan "yılan başlı" bilezikler müzede yerini aldı

Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdür Vekili Hakim Aslan: Ani'den 22 yıl önce çıkarılan "yılan başlı" bilezikler müzede yerini aldı


Bozkır topraklarda gençler, yüzerek sağlıklı kalıyor

'Anadolu'nun bozkır toprakları' olarak adlandırılan Kırşehir'de gençler, yaz dönemlerini yüzme öğrenerek geçiriyor.


İKİZ KIZLARIYLA HEP GÜNDEMDE! Eğlenceli ev hallerini paylaştı

2016'da dünyaevine giren, üç yıl sonra ikiz kızları Alin ve Lina'ya kavuşan Pelin Akil ile Anıl Altan, evliliklerinin üzerinde kara bulutlar dolaştığı iddiasıyla magazin gündemine zaman zaman geliyordu. Geçtiğimiz haftalarda kendisine yöneltilen ayrılık sorularını yanıtlayan Pelin Akil şimdilerde ailesiyle birlikte zaman geçiriyor. Akil son olarak ise ev halini takipçileriyle paylaştı.


Gelinlik Deneme Ücreti Uygulaması Büyükşehirlerde Yayılıyor: Müşteri Kaybı Yaşanır mı?

Ankara'da alınan kararla, gelinlik deneyip satın almayanlardan ücret alınacağı duyurulmasının ardından, bu uygulama büyükşehirlerde de yayılmaya başladı. Ancak, henüz belirlenmiş bir ücret tarifesi bulunmuyor.