İSTANBUL IçIN şIDDETLI SAğANAK UYARıSı! METEOROLOJI SAAT VERIP RISKLI BöLGELERI AçıKLADı

Meteoroloji bu gece saatlerinde beklenen kuvvetli yağışlar için 12 şehirde uyarılarda bulundu.

3 Haziran Cumartesi günü Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

3 Haziran Cumartesi günü gece saatlerinden itibaren Marmara Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevreleri ile İstanbul'un Anadolu yakasında ve boğaz çevresinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların Cumartesi öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji İstanbul için son dakika uyarısında da bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

2023-06-02T09:36:59Z dg43tfdfdgfd