MAKYAJLı CUPRA FORMENTOR VE LEON'UN ILK TEASER'ı PAYLAşıLDı

Cupra, makyajlı modellerini 29 Nisan'da görücüye sunacak.

Ateca ve Leon modellerine kendi yorumunu katarak piyasaya giriş yapan Cupra markası, ilk bağımsız modeli Formentor'u 2020 yılında tanıtmıştı. İspanyol üreticinin en önemli iki modelinin kapsamlı bir makyajdan geçirilmesinin zamanı geldi. Cupra, 29 Nisan'da Madrid'de gerçekleştireceği etkinlik sırasında yenilenen tasarımlarını ve yeni teknik özelliklerini tanıtacak.

Cupra'nın paylaştığı teaser'lar yalnızca arka ışıklandırma tasarımı hakkında bilgi veriyor. Ancak, bu Cupra'nın vadettiği modellerin yeni tasarım dili açısından umut verici. Sunumun sloganı olan “Tasarım Saplantısı”, modellerin hâli hazırda çok hoş bir tasarıma sahip olmasına rağmen önemli değişiklikler göreceğimiz anlamına geliyor.

Kaputun altında yeni seçenekler göreceğimizin neredeyse kesinleştiğini düşünürsek Volkswagen Grubu'nun elindeki güç ünitelerine göz atmakta fayda var. Büyük olasılıkla, Grubun yeni PHEV'leri buraya taşınacak. 1.5 TSI temelinde çalışan ve toplamda 204 ve 272 bg güç üreten üniteler, yaklaşık 100 km elektrikli menzil sunacak. Hafif hibrit benzinli motorlar ve 150 bg'lik 2.0 dizel de muhtemelen seçenekler arasında olacak.

En heyecan verici değişiklik, yeni Audi S3'ten gelen ve dört tekerlekten çekişle birleştirilen 333 bg'lik 2.0 turboşarjlı benzinli motor olabilir. Mevcut Formentor VZ5'e güç veren ve Audi RS3'ten devşirilen 2.5 litrelik beş silindirli motorun geri dönmesi beklenmiyor.

Cupra Formentor ve Leon'un yenilenmesinde, “daha fazla dijitalleşme” göreceğimiz duyurulduğu için multimedya sisteminde belirgin değişimler görebiliriz. Volkswagen Grubu'nun hâli hazırda kullandığı yeni MIB4 sistemi, daha büyük ekranlar ve daha kullanıcı dostu bir deneyim sunacak.

Bunlara da göz atın

2024-04-25T13:29:52Z dg43tfdfdgfd