Sağlık & Fitness

Trending:


Budala çocuk nasıl yetiştirilir?

Yaz tatilinin başlamasıyla pek çok ailele çocuklarının gelişimine katkı sağlamak için çaba içine girdi. Akademisyen ve yazar Dr. Anooshirvan Miandji ise, nasıl budala çocuk yetiştirileceğini 15 maddede sıralayarak ailelere farklı bir bakış açısıyla yol gösteriyor.


Özge Özacar: Festivaller vizyonumu genişletiyor

ÖZGE Özacar, Elele dergisinin yaz sayısının kapak kızı oldu.


Akdeniz’de parklar yenileniyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe sınırları içinde bulunan ve zaman içinde ömrünü tamamlayan veya çeşitli sebeplerle zarar gören parklarda, çocuk oyun grupları ile spor aletlerini yenileyip çocuklara ve mahalle sakinlerinin kullanımına sunuyor.


Acun Ilıcalı sevgilisinin doğum gününü kutladı, herkes beyaz gömlek giymesine takıldı

Acun Ilıcalı, uzun süredir aşk yaşadığı sevgilisi Ayça Çağla Altunkaya'nın yeni yaşını kutladı. Uzun yıllardır sadece siyah renk kıyafetler giyen Acun Ilıcalı'nın beyaz gömlek giydiği gören kullanıcılar "Beyaz gömlek giyildiyse gönlünü kaptırmış demek" yorumları yapıldı.


Söylendiğinde Adanalıları kızdıran 'Fellah' kelimesi bakın nereden geliyor

Adana'da söylendiği vakit neredeyse hakaret olarak kullanılan 'Fellah' kelimesinin hikayesinin nereden geldiğini biliyor musunuz? Kökeni Osmanlı'ya kadar dayanan bu sözcük Adanalılar arasında çok da sevildiği söylenemez.


Ailesinin sessiz ve sakin gülü.... Okusun diye üniversiteye yolladılar meğer aşka düşmüş!

Eğer dünyanın dört bir yanındaki kraliyet ailelerine ilginiz varsa, onlarla ilgili haberleri takip ediyorsanız sizin de dikkatinizi çekmiştir büyük olasılıkla... Bu ailelerin üyeleri de kimi zaman popülerliğin zirvesine çıkar. Sonra bir düşüş dönemi başlar. İşte o zaman da halkın ilgisini daha az çekenlerin yerini yeni kuşaklar alır.


Şili Hayvanat Bahçesi nesli tükenmekte olan yeni yavru beyaz gergedanı tanıttı

Şili'nin başkenti Santiago kentinde bulunan Buin Hayvanat Bahçesi'nde Güney Amerika'da doğan üçüncü beyaz gergedan on iki günlük "Silverio" ziyaretçilere tanıtıldı.


(ÖZEL) Meşhur Çanakkale domates fideleri toprakla buluştu

Çanakkale'nin, kendine has kokusu ve lezzetiyle Türkiye'de meşhur olan domatesinin üretimi için ilk turfanda fideler bir ay önce toprakla buluştu. Lezzetinin sırrı; rüzgar ve toprak olan meşhur Çanakkale domatesinin hasadına Temmuz'da başlanacak. Çanakkale'de, yaklaşık 80 bin dönüm olanda 700 bin ton domates üretimi gerçekleştiriliyor. Haziran sonunda dikilen son turfanda fideleri sayesinde domates hasadı Kasım sonuna kadar sürüyor. Tüm Türkiye,...


Meteoroloji saat verdi: İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı

Meteoroloji 3 Temmuz hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; İstanbul, Kırklareli, Edirne, Ankara, Eskişehir, Artvin, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Muş, Bitlis, Van ve Kars'ta sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Öte yandan rüzgarın, İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.


Yaban hayvanları fotokapanla görüntülendi

Denizli'de ormanlık alana kurulan fotokapanla tilki, kızıl geyik ve dağ keçisi görüntülendi. https://haberglobal.com.tr/gundem/yaban-hayvanlari-fotokapanla-goruntulendi-357887


Yağlanma ile başlıyor, nakil ile sonuçlanabiliyor! Karaciğerinizdeki bu sinyallere dikkat

Karaciğeriniz alarm veriyor olabilir! Zamanında tedavi edilmeyen karaciğer yağlanması nakil ile sonuçlanabilir. Ülkemizin canlı vericili karaciğer naklinde ise başarısıyla dünya listesinde ilk sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, yağlanmadan siroza ve nakile gidebilen süreci ve karaciğer naklinde son gelişmeleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.


Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor

Yılın sadece 10 gününe münhasır Karanlık Kanyondaki gün batımını görmek için dünyanın birçok ülkesinden turist Erzincan’ın Kemaliye ilçesine geliyor.


İlişkisini gözlerden uzak yaşıyordu! Hayat Bilgisi'nin sevilen ismi bugün evleniyor

Başarılı oyuncu Kerem Kupacı, uzun zamandır gözlerden uzak aşk yaşadığı avukat sevgilisi Ece Ceyhanlı ile bugün nikah masasına oturacak.


Makas açıldı: En düşük ve en yüksek faizi veren bankalar

En çok tercih edilen 3 aya kadar vadeli TL mevduata yüzde 35 faiz veren banka da bulunurken, yüzde 52 faiz veren banka da bulunuyor. İşte, en düşük ve en yüksek faizi veren bankalar...


Mehmet Üstündağ Herkes unuttu ama o unutmadı

Sosyal medyanın ünlü ismi Mehtap Algül ve Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, depremde ailesini kaybeden 22 yaşındaki Nazlı’ya yardım eli uzattı.


AB, online perakendecilere gümrük vergisi planlıyor

Avrupa Birliği (AB), Temu, Shein ve AliExpress gibi Çinli çevrim içi alışveriş sitelerinden alınan ürünlere ilave gümrük vergisi getirilmesini içeren plan hazırladı.


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Adana’da ruh sağlığı tedavisi görenler tarımla terapi oluyor

Adana'da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı.


Malatya'da dutun pekmez yolcuğu başladı

Malatya'da, Arguvan'da dut yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden olan bölgede, dutun pekmeze dönüşüm süreci başladı. Hasat mevsimiyle birlikte dutu toplayan çiftçiler, zahmetli bir uğraş olan pekmez yapımına başladı. Üretilen pekmezlerin bir kısmı tüketilmek için muhafaza edilirken, bir kısmı da satılarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Doğal ortamda yetiştirilen dutlar, özenle işlenerek geleneksel lezzet pekmeze dönüştürülüyor.


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce...


2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet!

2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet! İstanbulda olay, Pendik ilçesi Dumlupınar Mahallesinde bugün saat 07.30da meydana geldi. 2 çocuk annesi Safiye Bıçak (46), eşi Vedat Bıçak (48) ile şiddetli geçimsizlik yaşıyordu. İKİ AY ÖNCE EVDEN AYRILDI DHAda yer alan habere göre Vedat Bıçak, yaklaşık 2 aydır eşiyle oturduğu daireden bir üst k...


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


Sıcaktan bunalan köpek süs havuzunda serinledi

Denizli’de etkisi süren sıcak hava vatandaşları olduğu kadar sokak hayvanlarını da etkiliyor. Sokak hayvanları serinlemek için parklarda bulunan süs havuzlarında serinlemeye tercih etti.


Türkiye yanıyor, bu ilçe donuyor: Durulacak gibi değil, soba yakıyoruz

Türkiye'nin birçok noktasında bunaltıcı sıcaklar yaşanırken, 2 bin 150 rakımlıSarıkamış'ta hava sıcaklığı geceleri 2 dereceye kadar düşüyor. Yaklaşık bir haftadır aralıklarla etkili olan sağanak, dolu ve soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor. Soğuk hava nedeniyle temmuz ayında vatandaşların büyük çoğunluğunun kalın giysilerle dolaştığı ilçede, bazı kahvehanelerde ve evlerde sobalar ile kombiler yeniden yakıldı. Genellikle sobaların yandığı...


Zenginler riskli ama daha şanslı... Sınıf farkı kanseri yeniyor!

Varlıklı insanların, yoksul insanlara göre genetik olarak daha yüksek kanser riski taşıdığı ortaya çıktı. Uzmanlar bu riskin yaşam tarzı ve sağlık hizmetlerine erişim gibi faktörlerle dengelendiğini belirtti.


Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da

Dünyaca ünlü Master Şef Hiroki Takemura'nın ustalığıyla ve özenle hazırladığı Japon mutfağının inanılmaz tatlarının sergilendiği Take Sushi Ürgüp'te açıldı.


Yükselişe geçti: Gram altın ne kadar oldu?

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 447 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın çeyrek altın 4 bin 60 liradan, cumhuriyet altını 16 bin 160 liradan satılıyor. Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 447 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gr...


515 metrelik duvara yapılan devasa çalışmayla Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruldu

HATAY (İHA) – Hatay'da 515 metre uzunluğa ve 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip duvara 9 aylık sürede 227 farklı resim çizen ressam Burcu Okar'ın devasa çalışmasıyla, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapıldı.


Kars’ta 'uçan halı' ile doğada gezinti

Arpa ve buğday başaklarının yükseldiği Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde vatandaşlar, “uçan halı” diye tabir ettikleri at arabasıyla doğada gezmenin keyfini yaşadı.​​​​​​​


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Plajda 'plastik' tepkisi: Bugün geldim ve denizin içi gerçekten çok berbat, her yerde atıklar var!

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nin devamındaki Sarısu Plajı'nda, son günlerde plastik kirliliği yaşanıyor. Denize girenler yüzdükleri sırada ağızlarına plastik parçacıklarının girdiğinden yakınıyor


Kahvaltıya kuş gribi engeli

Avustralya'da çoğu yumurta çiftliği olmak üzere 11 kümes hayvanı tesisini vuran kuş gribi salgını; fast food zincirlerini de etkiledi.


Yabancı özel okulların ücretleri belli oldu


Haziran aynın zam şampiyonu: Fiyatı en çok artan ürünler neler?

Tüketici fiyatları bazında martta en fazla fiyat artışı ve en fazla fiyat düşüşü yaşayan ürünler belli oldu.


Iğdır’ın Tuz Mağaraları her gün yeni ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor

Iğdır'ın eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Tuz Dağı'nda yer alan Tuz Mağaraları, her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayarak bölge ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.


Vizesiz tatil yerli turistin yeni gözdesi! Talep yüzde 40 arttı, uygun fiyatlar dikkat çekiyor

Yaz ve sonbahar tatil planlarını artık ‘vize’ belirliyor. Shengen vizesinde uzayan süre ve artan ret cevapları tatilin yönünü vizesiz rotalara çeviriyor. Balkan ülkelerinin öne çıktığı tercihlerde Güney Kore, Japonya, Mısır, Bangkok yükselişte...


Kira zamları ne kadar olacak? Kira zam oranı kaç oldu?

Kira zamları ne kadar olacak? Kira zamlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Yeni belirlenen zam oranları ile kiracılar ve ev sahipleri arasındaki belirsizlik sona erdi. Zam oranlarının ne olduğu ve kiraların ne kadar artacağı konusunda detaylar açıklandı.


Zimbabve’de kültürel bir miras: Kadınların hayatın her alanında yüklerini başlarında taşıması

Afrika’nın güneyinde denize kıyısı olmayan Zimbabve’de kadınlar hayatın her alanında yüklerini başlarında taşıyor.


Etek giydiği gerekçesiyle eski eşini vuran şahsa 5 yıl hapis cezası

'Çocuklarımı görmek istiyorum' diyerek çağırıp, mini etek giymekle suçlayıp, ardından cep telefonunu kontrol etmek isteyince çıkan tartışmada hem onu hem de yanındaki eniştesi İ.E.'yi (38) tabancayla bacaklarından vuran Erol G. (35), 'kasten yaralama' suçundan toplam 5 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.


Dünya kadınları Sivas’ın toprağıyla güzelleşiyor

Güzelliğiyle dillere destan Mısır prensesi Kleopatra'nın güzelliğini borçlu olduğu kil, Sivas'ta bir çok kozmetik ürüne dönüştürülerek dünyaya pazarlanıyor.


Aslı Enver: Harika bir evliliğim var

Aslı Enver ve Berkin Gökbudak çifti önceki akşam Bodrum’da bir mekân çıkışı el ele görüntülendi.


Nez ile aşk yaşayan Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi Sinem Ayyıldız'dan sert sözler

Rüştü Onur Atilla, 13 yıllık birlikteliğin ardından 2014 yılında nikah masasına oturduğu Sinem Ayyıldız'dan 10 Haziran'da boşanmıştı. Atilla, ayrılıktan 20 gün sonra sosyal medya hesabından şarkıcı Nez ile ilişkisini ilan etti. Her fırsatta 'ihanet yok' diyen Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi sessizliğini bozdu. Ayyıldız'ın takipçilerine verdiği manidar yanıtlar gözlerden kaçmadı.


Türkiye’nin ilk ve tek “Zaman Müzesi” Selçuklu’da

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon ile kültür turizmine kazandırılan Türkiye'nin ilk ve tek Zaman Müzesi'nde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait zaman ile ilgili birçok nadide eser sergileniyor.


Göç yolunda bulunan doğa harikası kuş cennetinde kaçak hafriyat dökümüne zabıtalı önlem

Türkiye'nin güneyinde yer alan ve konumu itibarıyla her yıl binlerce göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Milleyha Sulak Alanında denetimlerin sıklaştırılması amacıyla zabıta noktası oluşturuldu. Göç yolundaki hayvanlara ve sulak alana zarar verilmesinin önüne geçilecek çalışma bölge için önem arz ediyor.


İstanbul’daki "bana toz geliyor" kavgası: "Bam güm yerleştirdi, ağzımı burnumu dağıttı"

Kağıthane'de sokak ortasında çıkan "Binanın önüne toz geliyor" kavgasında darbedilen Hüseyin Katırcı ve ona yumruk atan gencin babası Hacı Osman F. o anları anlattı. Katırcı, "Ben Sanayi Mahallesi'nin fedaisiyim dedi ve ağzımı burnumu dağıttı" derken, Hacı Osman F. ise, "Onların tarafından gelenler de oğlumu darp ediyorlar" ifadelerini kullandı.


Hülya Avşar'dan yeni havuz videosu geldi! Bu sefer de çocuklarla dans etti

Yaz tatilini geçirdiği Ayvalık'taki evinin havuzun sık sık videolar yayınlayan Hülya Avşar bu sefer de çocuklarla dans etti. Bikiniyle dans eden 60 yaşındaki Avşar, enerjisiyle alkış topladı.


Karatay Lavanta Bahçesi görsel şölen sunuyor

Konya’nın merkez Karatay ilçesinde bulunan Lavanta Bahçesi yeni sezonda misafirlerini ağırlamaya başladı. Doğal bir fotoğraf stüdyosu haline gelen Lavanta Bahçesi her gün binlerce ziyaretçisine görsel şölen sunuyor.


Pendik'te Boşanma Aşamasındaki Kadına Sokak Ortasında Kurşun Yağdırıldı

Pendik'te bir şahıs, boşama aşamasındaki eşine sokak ortasında kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan kadın hastanede hayatını kaybederken, saldırgan eş kaçarak olay yerinden kaçtı.


İlişki değil zehir yaşadığınızın 4 belirtisi! Toksik ilişki nedir?

Toksik ilişki partnerlerden birinin veya her ikisinin zehirlenmesi anlamına geliyor. Kişi kendisini bir ilişkide değersiz hissediyorsa, bu durum toksikliğe maruz kaldığının belirtisi olabilir. İşte detaylar...


Hangi memurun maaşı ne kadar oldu? İşte kalem kalem yeni maaş tablosu

TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon verilerine göre; memur maaşlarına yapılan zam oranı 19,31 olurken en düşük memur maaşı da 39 bin 206'ya çıktı.