Trending:


Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor

Yılın sadece 10 gününe münhasır Karanlık Kanyondaki gün batımını görmek için dünyanın birçok ülkesinden turist Erzincan’ın Kemaliye ilçesine geliyor.


Living Large Fragman


ABden Çinli ucuz online ürünlerine gümrük vergisi

ABden Çinli ucuz online ürünlerine gümrük vergisi Avrupa Birliği (AB), Temu, Shein ve AliExpress gibi Çinli online perakendecilerden satın alınan ucuz mallara gümrük vergisi getirmeyi planlıyor. Financial Timesta yer alan ve konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, Avrupa Komisyonu bu ayın ilerleyen zamanlarında ürünlerin gümrük vergisinde...


Edirneli kadınlar efsane yağlı güreşçilerin biblolarını satışa sundu

Edirneli kadınlar, 663'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için kente gelen misafirlere, efsanevi başpehlivanlarından olan Kel Aliço'nun biblolarını satışa sundu.


Check-up yaptırmaya geldiği hastanede bağırsağında tümör olduğunu öğrendi

Mehmet Ali Akkuş Denizli Özel Tekden Hastanesi'ne rutin check-up yaptırmak için müracaat etti. Yapılan tetkikler sonucunda onikiparmak bağırsağında tümör olduğu fark edildi. Check-up sayesinde erken teşhis edilen tümör ameliyatla alındı.


İki çocuğunu öldürüp intihar etti

Olay dün akşam saatlerinde Çankaya ilçesinde bağlı olan Naci Çakır Mahallesinde meydana geldi. İnşaat mühendisi Murat Keklik, çocukları Yağız ve Doğa Keklik’i tabancayla rehin aldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Keklik, rehin aldığı iki çocuğunu tabancayla vurup, ardından aynı silahla kendisini de vurdu. Eve giren ekiplerce yapılan kontrolde 3 kişinin de yaşamını yitirdiği belirlendi. Çocukların annesi Cemile...


Eski avukat öldürüldü! Cansız bedeni yol kenarında bulundu!

Eski avukat öldürüldü! Cansız bedeni yol kenarında bulundu! Batmanda merkeze bağlı Bıçakçı köyü yolunda dün akşam saatlerinde, eski avukat Faruk Özkan, silahla öldürülmüş halde bulundu. CENAZESİ MORGA KALDIRILDI DHAda yer alan habere göre ihbarla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Özkanın cenazesi, otopsi için Batman Eğitim ve Araştır...


Sıcaktan bunalan köpek süs havuzunda serinledi

Denizli’de etkisi süren sıcak hava vatandaşları olduğu kadar sokak hayvanlarını da etkiliyor. Sokak hayvanları serinlemek için parklarda bulunan süs havuzlarında serinlemeye tercih etti.


Android kullanıcıları uyku zamanlayıcısına kavuşuyor

YouTube kullanıcılarının uzun süredir istediği özellik sonunda Android uygulamasına ekleniyor. Bundan sonra uygulamada bir uyku zamanlayıcısı olacak.


Çayın yanına lezzetli hurma topları! Zencefille şifalanıyor, şekersiz tatlı...

Çayın yanına çok yakışan hurma topları 10 dakikada hazır olabiliyor. Tarçın, zencefil, fındıkla şifalanan hurmalı toplar nasıl yapılır? İşte detaylar...


Vücut geliştirme sporcusu sokakta ölü bulunmuştu! Raporda ortaya çıktı: Kas yapmak için bu ilaçları kullanmış

Muğla'nın Milas ilçesinde, sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu Bahtiyar Bahar'ın (32), polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda, spora giderken genelde takviye edici maddeler kullandığı ve şeker hastalığı olmamasına rağmen kas yapımını desteklemek için lokal insülin vurulduğu belirtilerek, "Ölüm olayının muhtemelen aldığı ilaçlardan kaynaklandığı kanaati oluşmuştur" denildi.


Miras Tartışması Kanlı Bitti: Anne ve Kızları Darbedildi

Adana'da miras nedeniyle çıkan tartışmada Kezban A. ile kızları Elif A. ve Songül A., akrabaları tarafından darbedildi. Olay cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Geleceğin teknoloji liderleri yetişiyor

Teknolojide Kadın Derneği, geleceğin rol model teknoloji liderlerini yetiştirmek için Teknolojinin Lider 100leri projesini hayata geçirdi. 189 öğrencinin 4 aylık eğitim sürecinden geçtiği projenin yüzde 80'i kadınlardan oluşuyor.


Konyaaltı’nda bir günlük tatilin maliyeti en az 1.500 TL

Bu yıl 17 milyon turistin gelmesinin beklendiği Antalya’da en çok tercih edilen plajlardan Konyaaltı Sahili’nde bir gün geçirmenin maliyeti, 1500 liradan başlıyor.


Göç yolunda bulunan doğa harikası kuş cennetinde kaçak hafriyat dökümüne zabıtalı önlem

Türkiye'nin güneyinde yer alan ve konumu itibarıyla her yıl binlerce göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Milleyha Sulak Alanında denetimlerin sıklaştırılması amacıyla zabıta noktası oluşturuldu. Göç yolundaki hayvanlara ve sulak alana zarar verilmesinin önüne geçilecek çalışma bölge için önem arz ediyor.


Kars’ın ’peri bacaları’ görenleri hayran bırakıyor

Kars'ın 'peri bacaları' görenleri kendine hayran bırakıyor.


Kahvaltıya kuş gribi engeli

Avustralya'da çoğu yumurta çiftliği olmak üzere 11 kümes hayvanı tesisini vuran kuş gribi salgını; fast food zincirlerini de etkiledi.


Etek giydiği gerekçesiyle eski eşini vuran şahsa 5 yıl hapis cezası

'Çocuklarımı görmek istiyorum' diyerek çağırıp, mini etek giymekle suçlayıp, ardından cep telefonunu kontrol etmek isteyince çıkan tartışmada hem onu hem de yanındaki eniştesi İ.E.'yi (38) tabancayla bacaklarından vuran Erol G. (35), 'kasten yaralama' suçundan toplam 5 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.


Yağlanma ile başlıyor, nakil ile sonuçlanabiliyor! Karaciğerinizdeki bu sinyallere dikkat

Karaciğeriniz alarm veriyor olabilir! Zamanında tedavi edilmeyen karaciğer yağlanması nakil ile sonuçlanabilir. Ülkemizin canlı vericili karaciğer naklinde ise başarısıyla dünya listesinde ilk sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, yağlanmadan siroza ve nakile gidebilen süreci ve karaciğer naklinde son gelişmeleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.


Yaz tatilini Nilüfer’in kütüphanelerinde geçiriyorlar

Nilüfer Belediyesi’nin 2011 yılından bu yana düzenlediği, "Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz" projesi, bu yaz da çocukları, kitapların renkli dünyasında buluşturacak. "Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz" projesinin yeni dönemi Üçevler Kütüphanesi'nde düzenlenen renkli bir etkinlikle başladı.


Tatiliniz kabusa dönmesin! Buz küplerinden, sınırsız içeceklerden uzak durun

Tatil sezonundayız. Tatil deyince genelde diyetler bozuluyor, dışarıda yiyip içiliyor. Açık büfeler, çeşmeden doldurulan sınırsız içecekler, rengarenk dondurmalar bizi cezbediyor ama eğer dikkatli olmazsak tatilimiz yaşayacağımız mide-bağırsak hastalıkları yüzünden kâbusa dönebiliyor. Peki tatilde bağırsak sağlığı için nelere dikkat etmek gerekir? Bunu önlemek ve hastalandığımızda semptomları hızla hafifletmenin yolları neler?


Doluluk düşünce oteller indirime gitti: Yüksek fiyat sezonun tadını kaçırdı

Turizmin en yoğun sezonunda gözde tatil lokasyonlarında mekânlar boş kaldı. Fiyat yükselten oteller tatilciye pahalı gelince doluluklar yüzde 70-80’de kaldı. Oteller boş kalan odaları doldurmak için yabancı turiste yüzde 10 ila 20 arasında indirime gitti. Sosyal medyada ise boş Bodrum sokakları paylaşılıyor. Turizmciler, “Artık Bodrum’da tahmin edilebilir bir fiyat algısı yok” yorumunu yaptı.


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


Selin Irmak KAÇMAZ Alzheimer’ı yenmek mümkün mü? Bu sorunun cevabı şaşırtıcı bir şekilde evet olabilir!

Alzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”.


Krize neden olabilir... Konut fiyatları artabilir!

Son dönemde konut alım satımındaki düşüş devam ediyor. Bu durum inşaat alanında faaliyet gösteren diğer sektörleri de etkiliyor. Uzmanlar uzun vadede kira fiyatlarının daha da arttırabileceğini belirtiyor.


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Vizesiz tatil yerli turistin yeni gözdesi! Talep yüzde 40 arttı, uygun fiyatlar dikkat çekiyor

Yaz ve sonbahar tatil planlarını artık ‘vize’ belirliyor. Shengen vizesinde uzayan süre ve artan ret cevapları tatilin yönünü vizesiz rotalara çeviriyor. Balkan ülkelerinin öne çıktığı tercihlerde Güney Kore, Japonya, Mısır, Bangkok yükselişte...


Akdeniz alarm veriyor! Tehlike boyutunda sıcaklık...

İzmir Bakırçay Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, Akdeniz'de yüzey suyunun şu anda ortalamanın 3 santigrat derece üzerinde olduğunu belirterek, "Akdeniz alarm veriyor, deniz suyu tehlike boyutunda sıcaklığa ulaştı" dedi.


Kira zamları ne kadar olacak? Kira zam oranı kaç oldu?

Kira zamları ne kadar olacak? Kira zamlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Yeni belirlenen zam oranları ile kiracılar ve ev sahipleri arasındaki belirsizlik sona erdi. Zam oranlarının ne olduğu ve kiraların ne kadar artacağı konusunda detaylar açıklandı.


Şili Hayvanat Bahçesi nesli tükenmekte olan yeni yavru beyaz gergedanı tanıttı

Şili'nin başkenti Santiago kentinde bulunan Buin Hayvanat Bahçesi'nde Güney Amerika'da doğan üçüncü beyaz gergedan on iki günlük "Silverio" ziyaretçilere tanıtıldı.


İhsan Yılmaz Alaçatı sanatla anılacak

İZMİR’İN en popüler tatil beldesi Alaçatı artık yalnızca pahalı plajları, gurme restoranları ya da çılgın eğlence hayatıyla değil dünya çapında sergileriyle ve kültür sanat etkinlikleriyle de anılacak.


Çelik yelekli aile katliamı

Mert Furkan Şenol, kendisini evden atmakla tehdit ettiğini öne sürdüğü anne ve üvey babasını öldürdü. Şenol'un, olaydan önce silah ve çelik yelek aldığı ortaya çıktı.


Halasına ev yaptı, alacağı 300 bin TL’sini isteyince öldürüldü

Adana'da deprem korkusu yaşayan halasına prefabrik ev yapan kişi alacağı 300 bin TL'yi isteyince eniştesi, kuzeni ve onların arkadaşlarıyla çıkan kavga sonucu tabanca ile vurularak öldürüldü. Öldürülen kişinin kayınvalidesi, olayı kuzeninin yaptığını öne sürdü.


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce...


Karatay Lavanta Bahçesi görsel şölen sunuyor

Konya’nın merkez Karatay ilçesinde bulunan Lavanta Bahçesi yeni sezonda misafirlerini ağırlamaya başladı. Doğal bir fotoğraf stüdyosu haline gelen Lavanta Bahçesi her gün binlerce ziyaretçisine görsel şölen sunuyor.


Zimbabve’de kültürel bir miras: Kadınların hayatın her alanında yüklerini başlarında taşıması

Afrika’nın güneyinde denize kıyısı olmayan Zimbabve’de kadınlar hayatın her alanında yüklerini başlarında taşıyor.


Malatya'da dutun pekmez yolcuğu başladı

Malatya'da, Arguvan'da dut yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden olan bölgede, dutun pekmeze dönüşüm süreci başladı. Hasat mevsimiyle birlikte dutu toplayan çiftçiler, zahmetli bir uğraş olan pekmez yapımına başladı. Üretilen pekmezlerin bir kısmı tüketilmek için muhafaza edilirken, bir kısmı da satılarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Doğal ortamda yetiştirilen dutlar, özenle işlenerek geleneksel lezzet pekmeze dönüştürülüyor.


Denizli'de yaban hayvanları fotokapanla görüntülendi

Denizli'de ormanlık alana kurulan fotokapanla tilki, kızıl geyik ve dağ keçisi görüntülendi.


Hem kendini hem kuşları serinletiyor

Kahramanmaraş'ta sıcaktan bunalan bir vatandaş eline aldığı hortum ile hem doğadaki kuşları hem de kendini serinletti.


Pendik’te boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

Pendik'te bir şahıs, boşama aşamasındaki eşine sokak ortasında kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan kadın hastanede hayatını kaybederken, saldırgan eş kaçarak olay yerinden kaçtı.


2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet!

2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet! İstanbulda olay, Pendik ilçesi Dumlupınar Mahallesinde bugün saat 07.30da meydana geldi. 2 çocuk annesi Safiye Bıçak (46), eşi Vedat Bıçak (48) ile şiddetli geçimsizlik yaşıyordu. İKİ AY ÖNCE EVDEN AYRILDI DHAda yer alan habere göre Vedat Bıçak, yaklaşık 2 aydır eşiyle oturduğu daireden bir üst k...


Mehmet Üstündağ Herkes unuttu ama o unutmadı

Sosyal medyanın ünlü ismi Mehtap Algül ve Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, depremde ailesini kaybeden 22 yaşındaki Nazlı’ya yardım eli uzattı.


Son Dakika Hava Durumu Haberleri: Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Trakya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Muş, Bitlis, Van, İstanbul'un batısı ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık...


Adana’da ruh sağlığı tedavisi görenler tarımla terapi oluyor

Adana'da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı.


120 metrelik beton yol Ayşenur için asfaltlandı

Trabzon’da kelebek hastası olduğu için toza maruz kalmaması gereken Ayşenur Aşkım Seymen’in sağlığı için, 120 metrelik beton yolu, Ortahisar Belediyesi ekiplerinin çalışmasıyla asfalt ile kaplandı. https://haberglobal.com.tr/gundem/120-metrelik-beton-yol-aysenur-icin-asfaltlandi-357912


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Esenyurtlular iki yeni parka kavuşuyor

Esenyurt Belediyesi tarafından Balıkyolu ve Atatürk mahallelerinde yapımına başlanan parklarla yetişkinler ve çocuklar keyifli vakit geçirebilecekleri alanlara kavuşacak.


Yunusemre Hanım lokallerinde üretilen ürünler Milet Çarşı'nda satışa sunulmaya başladı

Yunusemre Hanım lokallerinde üretilen ürünler Milet Çarşı'nda satışa sunulmaya başladı MANİSA, (DHA)-MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, Belediye'nin Hanım lokallerinde eğitim gören kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru çeşitli ürünler, Millet Çarşısı'ndaki sosyete pazarında satışa sunulmaya başladı. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ürünleri...


Üç modeli daha rafa kaldırıldı: İşte Apple’ın vintage ürünler listesi

Üç modeli daha rafa kaldırıldı: İşte Apple’ın vintage ürünler listesi


İzmir'de sanat dolu yaz

İzmir'de sanat dolu yaz İZMİR, (DHA)-İZMİR'de yaz döneminde de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nden Kültürpark Atlas Pavyon'a, Konak metro istasyonundan Karşıyaka vapur iskelesine kadar dört bir yanda sanat etkinlikleri düzenleneceği bildirildi.İzmir Büyükşehir Belediyesi yaz aylarında da İzmirlileri sanat ile buluşturmaya devam ediyor. Ahmed Adna...