Trending:


(ÖZEL) Meşhur Çanakkale domates fideleri toprakla buluştu

Çanakkale'nin, kendine has kokusu ve lezzetiyle Türkiye'de meşhur olan domatesinin üretimi için ilk turfanda fideler bir ay önce toprakla buluştu. Lezzetinin sırrı; rüzgar ve toprak olan meşhur Çanakkale domatesinin hasadına Temmuz'da başlanacak. Çanakkale'de, yaklaşık 80 bin dönüm olanda 700 bin ton domates üretimi gerçekleştiriliyor. Haziran sonunda dikilen son turfanda fideleri sayesinde domates hasadı Kasım sonuna kadar sürüyor. Tüm Türkiye,...


İki çocuğunu öldürüp intihar etti! 'Katliam yapacağım' detayı

Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'nde meydana gelen olayda, alkol ve kumar bağımlılığı olduğu ileri sürülen Murat Keklik, yaşadığı ailevi sorunlar nedeniyle 14 yaşındaki oğlu Yağız Keklik ile 11 yaşındaki kızı Doğa Keklik'i kayınbiraderinin evinde rehin aldı. Baba Keklik, boşanma aşamasındaki eşi Cemile Keklik'i telefonla arayarak evlatlarını öldüreceğini bildirdi. Anne Keklik'in ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi....


Çankırılı Gümüş'ten 3 metre 33 santimetrelik dev tespih

Çankırılı Fatih Gümüş, kaya tuzundan 3 metre 33 santimetre uzunluğunda yaklaşık 90 kilogram ağırlığında tespih yaptı. Gümüş, "Tespihin, Ankara'da açılacak tespih müzesinde sergilenmesini planlıyorum" diye konuştu. https://haberglobal.com.tr/yasam/cankirili-gumusten-3-metre-33-santimetrelik-dev-tespih-357956


Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da

Dünyaca ünlü Master Chef Hiroki Takemura’nın ustalığıyla ve özenle hazırladığı japon mutfağının inanılmaz tatlarının sergilediği Take Sushi Ürgüp’te açıldı.


Devrilen kamyondan peynir çalan polis meslekten atıldı

Almanya'da bir polis memuru, devrilen kamyondan yaklaşık 180 kilogram kaşar peyniri çaldığı iddiasıyla meslekten atıldı.


Living Large Fragman


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Kahvaltıya kuş gribi engeli

Avustralya'da çoğu yumurta çiftliği olmak üzere 11 kümes hayvanı tesisini vuran kuş gribi salgını; fast food zincirlerini de etkiledi.


Selin Irmak KAÇMAZ Alzheimer’ı yenmek mümkün mü? Bu sorunun cevabı şaşırtıcı bir şekilde evet olabilir!

Alzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”.


Yükselişe geçti: Gram altın ne kadar oldu?

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 447 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın çeyrek altın 4 bin 60 liradan, cumhuriyet altını 16 bin 160 liradan satılıyor. Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 447 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gr...


Aslı Enver: Harika bir evliliğim var

Aslı Enver ve Berkin Gökbudak çifti önceki akşam Bodrum’da bir mekân çıkışı el ele görüntülendi.


Halasına ev yaptı, alacağı 300 bin TL’sini isteyince öldürüldü

Adana'da deprem korkusu yaşayan halasına prefabrik ev yapan kişi alacağı 300 bin TL'yi isteyince eniştesi, kuzeni ve onların arkadaşlarıyla çıkan kavga sonucu tabanca ile vurularak öldürüldü. Öldürülen kişinin kayınvalidesi, olayı kuzeninin yaptığını öne sürdü.


Makyajı böyle çıkarmak cildi yaralıyor! Asla bu yöne doğru...

Makyajlı uyumak ciltte sivilce ve lekelere neden oluyor. Makyaj gözenek tıkıyor. Peki en steril makyaj temizleme tekniği nedir? İşte detaylar...


7 ay önce evlenmişti! Alina Boz hamile mi? Demet Akalın’ın iddiası gündem oldu

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, 7 ay önce Umut Evirgen ile nikah masasına oturan genç oyuncu Alina Boz için beklenmedik bir iddia da bulundu. Akalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Boz’un hamile olabileceğini iddia etti.


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce...


Zenginler riskli ama daha şanslı... Sınıf farkı kanseri yeniyor!

Varlıklı insanların, yoksul insanlara göre genetik olarak daha yüksek kanser riski taşıdığı ortaya çıktı. Uzmanlar bu riskin yaşam tarzı ve sağlık hizmetlerine erişim gibi faktörlerle dengelendiğini belirtti.


Asansör faciası! İki kat arasında sıkıştı, hayatını kaybetti!

Yozgat’ta arızalanan asansör kapısı açıkken düştü. İki kat arasında sıkışan bir kadın hayatını kaybetti.


Xiaomi 15 Pro için bazı önemli bilgiler ortaya çıktı

Xiaomi 15 serisinin, Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini benimseyen ilk Android amiral gemilerinden biri olması bekleniyor.


Göç yolunda bulunan doğa harikası kuş cennetinde kaçak hafriyat dökümüne zabıtalı önlem

Türkiye'nin güneyinde yer alan ve konumu itibarıyla her yıl binlerce göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Milleyha Sulak Alanında denetimlerin sıklaştırılması amacıyla zabıta noktası oluşturuldu. Göç yolundaki hayvanlara ve sulak alana zarar verilmesinin önüne geçilecek çalışma bölge için önem arz ediyor.


AB, online perakendecilere gümrük vergisi planlıyor

Avrupa Birliği (AB), Temu, Shein ve AliExpress gibi Çinli çevrim içi alışveriş sitelerinden alınan ürünlere ilave gümrük vergisi getirilmesini içeren plan hazırladı.


Pendik’te boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

Pendik'te bir şahıs, boşama aşamasındaki eşine sokak ortasında kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan kadın hastanede hayatını kaybederken, saldırgan eş kaçarak olay yerinden kaçtı.


Android kullanıcıları uyku zamanlayıcısına kavuşuyor

YouTube kullanıcılarının uzun süredir istediği özellik sonunda Android uygulamasına ekleniyor. Bundan sonra uygulamada bir uyku zamanlayıcısı olacak.


Edirneli kadınlar efsane yağlı güreşçilerin biblolarını satışa sundu

Edirneli kadınlar, 663'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için kente gelen misafirlere, efsanevi başpehlivanlarından olan Kel Aliço'nun biblolarını satışa sundu.


Tedavisi bulunamadı... Enes'in tek isteği gülmek

Adana'da geçirdiği beyin kanamasının ardından yüzünde oluşan kitle her geçen gün büyüyen ve sağ gözünü kaybeden Enes Bakır, doktorların hastalığını tedavi edemediğini belirterek, yardım istedi.


Iğdır’ın Tuz Mağaraları her gün yeni ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor

Iğdır'ın eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Tuz Dağı'nda yer alan Tuz Mağaraları, her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayarak bölge ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.


Yağlanma ile başlıyor, nakil ile sonuçlanabiliyor! Karaciğerinizdeki bu sinyallere dikkat

Karaciğeriniz alarm veriyor olabilir! Zamanında tedavi edilmeyen karaciğer yağlanması nakil ile sonuçlanabilir. Ülkemizin canlı vericili karaciğer naklinde ise başarısıyla dünya listesinde ilk sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, yağlanmadan siroza ve nakile gidebilen süreci ve karaciğer naklinde son gelişmeleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.


Kira zamları ne kadar olacak? Kira zam oranı kaç oldu?

Kira zamları ne kadar olacak? Kira zamlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Yeni belirlenen zam oranları ile kiracılar ve ev sahipleri arasındaki belirsizlik sona erdi. Zam oranlarının ne olduğu ve kiraların ne kadar artacağı konusunda detaylar açıklandı.


Esenyurtlular iki yeni parka kavuşuyor

Esenyurt Belediyesi tarafından Balıkyolu ve Atatürk mahallelerinde yapımına başlanan parklarla yetişkinler ve çocuklar keyifli vakit geçirebilecekleri alanlara kavuşacak.


Akdeniz’de parklar yenileniyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe sınırları içinde bulunan ve zaman içinde ömrünü tamamlayan veya çeşitli sebeplerle zarar gören parklarda, çocuk oyun grupları ile spor aletlerini yenileyip çocuklara ve mahalle sakinlerinin kullanımına sunuyor.


Kars’ta 'uçan halı' ile doğada gezinti

Arpa ve buğday başaklarının yükseldiği Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde vatandaşlar, “uçan halı” diye tabir ettikleri at arabasıyla doğada gezmenin keyfini yaşadı.​​​​​​​


Budala çocuk nasıl yetiştirilir?

Yaz tatilinin başlamasıyla pek çok ailele çocuklarının gelişimine katkı sağlamak için çaba içine girdi. Akademisyen ve yazar Dr. Anooshirvan Miandji ise, nasıl budala çocuk yetiştirileceğini 15 maddede sıralayarak ailelere farklı bir bakış açısıyla yol gösteriyor.


Demet Akalın'ın koltuk örtülerine sosyal medyada yorum yağdı

Marka ve lüks takıntısıyla bilinen ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinin salonunu sosyal medya hesabından paylaştı. Salon koltuklarındaki örtüler herkesi şaşırttı.


Şili Hayvanat Bahçesi nesli tükenmekte olan yeni yavru beyaz gergedanı tanıttı

Şili'nin başkenti Santiago kentinde bulunan Buin Hayvanat Bahçesi'nde Güney Amerika'da doğan üçüncü beyaz gergedan on iki günlük "Silverio" ziyaretçilere tanıtıldı.


Bursa sokaklarında 3 boyutlu sanat

Bursa'da görüntü kirliliği oluşturan tüm yüzeyleri bir tuval gibi kullanıp, sanat eserine dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi ressamları, cadde ve meydanları 3 boyutlu resimlerle buluşturuyor.


Stuttgart'taki Wilhelma Zoolojik Botanik Bahçesi

Almanya'nın Stuttgart kentindeki Wilhelma Zoolojik Botanik Bahçesi, yüzlerce bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor.


Minikler, hobi bahçesinde ilk hasatlarını yaptı

Düzce Belediyesi iştiraki BelKA İnsan Kaynakları A.Ş bünyesinde kurulan Gündüz Bakımevinin minik sakinleri, kreş bünyesinde oluşturulan hobi bahçesine ektikleri meyve ve sebzelerin ilk hasadını gerçekleştirdi.


Tarlada başka düğünde başka: Ünlü şarkıcının evlat sevgisi... Onunla birlikte nefes almak istiyorum

Tıpkı yeryüzündeki milyonlarca hemcinsleri gibi ünlüler de evlat sahibi olduktan sonra hayatları değişiyor... Kimi zaman işlerini bile geri plana itip çocuklarına adıyorlar kendilerini.


Zimbabve’de kültürel bir miras: Kadınların hayatın her alanında yüklerini başlarında taşıması

Afrika’nın güneyinde denize kıyısı olmayan Zimbabve’de kadınlar hayatın her alanında yüklerini başlarında taşıyor.


Hülya Avşar'dan yeni havuz videosu geldi! Bu sefer de çocuklarla dans etti

Yaz tatilini geçirdiği Ayvalık'taki evinin havuzun sık sık videolar yayınlayan Hülya Avşar bu sefer de çocuklarla dans etti. Bikiniyle dans eden 60 yaşındaki Avşar, enerjisiyle alkış topladı.


Dev piton kadını yuttu!

Endonezya'nın Güney Sulawesi eyaletinde 9 metre uzunluğunda pitonun, bir kadını yuttuğu bildirildi.


Yabancı özel okulların ücretleri belli oldu


Etek giydiği gerekçesiyle eski eşini vuran şahsa 5 yıl hapis cezası

'Çocuklarımı görmek istiyorum' diyerek çağırıp, mini etek giymekle suçlayıp, ardından cep telefonunu kontrol etmek isteyince çıkan tartışmada hem onu hem de yanındaki eniştesi İ.E.'yi (38) tabancayla bacaklarından vuran Erol G. (35), 'kasten yaralama' suçundan toplam 5 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.


2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet!

2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet! İstanbulda olay, Pendik ilçesi Dumlupınar Mahallesinde bugün saat 07.30da meydana geldi. 2 çocuk annesi Safiye Bıçak (46), eşi Vedat Bıçak (48) ile şiddetli geçimsizlik yaşıyordu. İKİ AY ÖNCE EVDEN AYRILDI DHAda yer alan habere göre Vedat Bıçak, yaklaşık 2 aydır eşiyle oturduğu daireden bir üst k...


Çocuklar yaz tatilini dolu dolu geçiriyor

Başiskele'de düzenlenen yaz okulları kurslarında eğitim alan gençler ve çocuklar, tatili eğlenerek geçiriyor.


Küçük Mert kurtarılamadı

Eskişehir'de küçük yaşlarda Epidermolysis Bullosa (EB) teşhisi konulan 13 yaşındaki Mert Akbaba, uzun yıllar süren yaşam mücadelesini kaybetti.


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Turistleri taşıyan midibüs kaza yaptı, çok sayıda yaralı var

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tur midibüsünün beton direğe çarpması sonucu meydana gelen kazada çok sayıda turist yaralandı.


Eski avukat öldürüldü! Cansız bedeni yol kenarında bulundu!

Eski avukat öldürüldü! Cansız bedeni yol kenarında bulundu! Batmanda merkeze bağlı Bıçakçı köyü yolunda dün akşam saatlerinde, eski avukat Faruk Özkan, silahla öldürülmüş halde bulundu. CENAZESİ MORGA KALDIRILDI DHAda yer alan habere göre ihbarla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Özkanın cenazesi, otopsi için Batman Eğitim ve Araştır...


Plajda 'plastik' tepkisi: Bugün geldim ve denizin içi gerçekten çok berbat, her yerde atıklar var!

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nin devamındaki Sarısu Plajı'nda, son günlerde plastik kirliliği yaşanıyor. Denize girenler yüzdükleri sırada ağızlarına plastik parçacıklarının girdiğinden yakınıyor


Sıcaktan bunalan köpek süs havuzunda serinledi

Denizli’de etkisi süren sıcak hava vatandaşları olduğu kadar sokak hayvanlarını da etkiliyor. Sokak hayvanları serinlemek için parklarda bulunan süs havuzlarında serinlemeye tercih etti.