Video

Trending:


Kira zamları ne kadar olacak? Kira zam oranı kaç oldu?

Kira zamları ne kadar olacak? Kira zamlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Yeni belirlenen zam oranları ile kiracılar ve ev sahipleri arasındaki belirsizlik sona erdi. Zam oranlarının ne olduğu ve kiraların ne kadar artacağı konusunda detaylar açıklandı.


Çankırılı Gümüş'ten 3 metre 33 santimetrelik dev tespih

Çankırılı Fatih Gümüş, kaya tuzundan 3 metre 33 santimetre uzunluğunda yaklaşık 90 kilogram ağırlığında tespih yaptı. Gümüş, "Tespihin, Ankara'da açılacak tespih müzesinde sergilenmesini planlıyorum" diye konuştu. https://haberglobal.com.tr/yasam/cankirili-gumusten-3-metre-33-santimetrelik-dev-tespih-357956


Edirneli kadınlar efsane yağlı güreşçilerin biblolarını satışa sundu

Edirneli kadınlar, 663'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için kente gelen misafirlere, efsanevi başpehlivanlarından olan Kel Aliço'nun biblolarını satışa sundu.


Budala çocuk nasıl yetiştirilir?

Yaz tatilinin başlamasıyla pek çok ailele çocuklarının gelişimine katkı sağlamak için çaba içine girdi. Akademisyen ve yazar Dr. Anooshirvan Miandji ise, nasıl budala çocuk yetiştirileceğini 15 maddede sıralayarak ailelere farklı bir bakış açısıyla yol gösteriyor.


Devrilen kamyondan peynir çalan polis meslekten atıldı

Almanya'da bir polis memuru, devrilen kamyondan yaklaşık 180 kilogram kaşar peyniri çaldığı iddiasıyla meslekten atıldı.


Rehin aldığı çocuklarını öldürüp yaşamına son veren adam eşini arayıp haber vermiş

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, oğlu ile kızını tabancayla öldürüp aynı silahla intihar eden inşaat mühendisi Murat Keklik'in (46), olay öncesi eşi Cemile Yıldız Keklik'i arayarak çocukları öldüreceğini söylediği ortaya çıktı. İnşaat mühendisi Murat Keklik, dün akşam saatlerinde Naci Çakır Mahallesi'ndeki kayınbiraderinin evine gitti. Psikolojik soru...


Akdeniz’de parklar yenileniyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe sınırları içinde bulunan ve zaman içinde ömrünü tamamlayan veya çeşitli sebeplerle zarar gören parklarda, çocuk oyun grupları ile spor aletlerini yenileyip çocuklara ve mahalle sakinlerinin kullanımına sunuyor.


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Prof. Dr. Özlü'den 'bronşektazi' uyarısı

Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce konup, takip altına alınmaları...


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Telkari ustası 38 yıldır altın, gümüş ve bakıra ateşle şekil veriyor

Düzce'de Kültür ve Turizm Bakanlığı geleneksel el sanatçısı 52 yaşındaki Muharrem Güneş, usta-çırak öğretisiyle günümüze taşınan telkari sanatında 38 yıldır altın, gümüş ve bakır tellerden takı, süs ve hediyelik eşyalar üretiyor.


İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Eylül itibarıyla dolar uçacakmış beklentileri var. Buna inanıyorlar" diyerek bu görüşü eleştirirken öte yandan altın için de cuma gününe işaret etti.


Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor

Yılın sadece 10 gününe münhasır Karanlık Kanyondaki gün batımını görmek için dünyanın birçok ülkesinden turist Erzincan’ın Kemaliye ilçesine geliyor.


Türkiye yanıyor, bu ilçe donuyor: Durulacak gibi değil, soba yakıyoruz

Türkiye'nin birçok noktasında bunaltıcı sıcaklar yaşanırken, 2 bin 150 rakımlıSarıkamış'ta hava sıcaklığı geceleri 2 dereceye kadar düşüyor. Yaklaşık bir haftadır aralıklarla etkili olan sağanak, dolu ve soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor. Soğuk hava nedeniyle temmuz ayında vatandaşların büyük çoğunluğunun kalın giysilerle dolaştığı ilçede, bazı kahvehanelerde ve evlerde sobalar ile kombiler yeniden yakıldı. Genellikle sobaların yandığı...


Şili Hayvanat Bahçesi nesli tükenmekte olan yeni yavru beyaz gergedanı tanıttı

Şili'nin başkenti Santiago kentinde bulunan Buin Hayvanat Bahçesi'nde Güney Amerika'da doğan üçüncü beyaz gergedan on iki günlük "Silverio" ziyaretçilere tanıtıldı.


Sopalı ve çekiçli cinayette kan donduran ifade: İlk darbeyi başına ben vurdum

Mardin'de Resul Derin'i işe giderken arkasından yaklaşıp çekiç ve sopayla döverek öldüren ve tutuklanan kuzenler Abdulvahap ve Selahattin Acet'in ifadeleri ortaya çıktı. Cinayet zanlısı "İlk darbeyi başına gelecek şekilde ben vurdum. Sopamın ne olduğunu hatırlamıyorum, kırılmış" dedi.


Dev piton kadını yuttu!

Endonezya'nın Güney Sulawesi eyaletinde 9 metre uzunluğunda pitonun, bir kadını yuttuğu bildirildi.


Çayın yanına lezzetli hurma topları! Zencefille şifalanıyor, şekersiz tatlı...

Çayın yanına çok yakışan hurma topları 10 dakikada hazır olabiliyor. Tarçın, zencefil, fındıkla şifalanan hurmalı toplar nasıl yapılır? İşte detaylar...


Kahvaltıya kuş gribi engeli

Avustralya'da çoğu yumurta çiftliği olmak üzere 11 kümes hayvanı tesisini vuran kuş gribi salgını; fast food zincirlerini de etkiledi.


Stuttgart'taki Wilhelma Zoolojik Botanik Bahçesi

Almanya'nın Stuttgart kentindeki Wilhelma Zoolojik Botanik Bahçesi, yüzlerce bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor.


Sıcaktan bunalan köpek süs havuzunda serinledi

Denizli’de etkisi süren sıcak hava vatandaşları olduğu kadar sokak hayvanlarını da etkiliyor. Sokak hayvanları serinlemek için parklarda bulunan süs havuzlarında serinlemeye tercih etti.


Denizli’nin dağlarında belgeseli aratmayan görüntüler

Denizli'de, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yaban hayatını gözlemlemek için belli noktalara yerleştirilen fotokapanlara birçok yaban hayvanı takıldı.


Yaz tatilini Nilüfer’in kütüphanelerinde geçiriyorlar

Nilüfer Belediyesi’nin 2011 yılından bu yana düzenlediği, "Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz" projesi, bu yaz da çocukları, kitapların renkli dünyasında buluşturacak. "Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz" projesinin yeni dönemi Üçevler Kütüphanesi'nde düzenlenen renkli bir etkinlikle başladı.


Fiziksel engelli vatandaş yaşadıklarını şiire döktü

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde doğuştan fiziksel engelli olan Harun Yenice, yaşadıklarını insanlara duyurmak için şiir kitabı çıkardı.


Bilecik Gölpazarı'nda icradan satılık tarla!

Bilecik Gölpazarı'nda 1674 metrekare tarla icradan satışa sunuluyor...


Özge Özacar: Festivaller vizyonumu genişletiyor

ÖZGE Özacar, Elele dergisinin yaz sayısının kapak kızı oldu.


AB, online perakendecilere gümrük vergisi planlıyor

Avrupa Birliği (AB), Temu, Shein ve AliExpress gibi Çinli çevrim içi alışveriş sitelerinden alınan ürünlere ilave gümrük vergisi getirilmesini içeren plan hazırladı.


Selin Irmak KAÇMAZ Alzheimer’ı yenmek mümkün mü? Bu sorunun cevabı şaşırtıcı bir şekilde evet olabilir!

Alzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”.


Tatile gidecekler dikkat! Plajda bir günün maliyeti 1.500 TL

Tatil planı yapanlar bütçelerine uygun tatil bölgelerini tercih ediyor. Konaklama fiyatlarının yüksek olması sebebiyle yerli turist farklı alternatifler alıyor. Öte yandan plajlara ödenen ücretler de cep yakıyor.. Bu yıl 17 milyon turistin gelmesinin beklendiği Antalya’da en çok tercih edilen plajlardan Konyaaltı Sahili’nde bir gün geçirmenin maliyeti, 1500 liradan başlıyor.


Xiaomi 15 Pro için bazı önemli bilgiler ortaya çıktı

Xiaomi 15 serisinin, Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini benimseyen ilk Android amiral gemilerinden biri olması bekleniyor.


Turistleri taşıyan midibüs kaza yaptı, çok sayıda yaralı var

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tur midibüsünün beton direğe çarpması sonucu meydana gelen kazada çok sayıda turist yaralandı.


Mustafa Cevat Atalay SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açacak

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, tuval üzerine akrilik teknikle yaptığı eserlerinden oluşan “Soyutlama ve Soyut Figüratif” temalı resim sergisini, 5 Temmuz 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturacak.


Temmuz'da lapa lapa kar sürprizi! Yoğun karın ardından yeni dalga Trakya'dan geliyor: İstanbul dahil çok sayıda il için 'Perşembe' uyarısı

Haziran ayının son gününde yağan kar şaşkınlık yaratmıştı. Kışın yağmayan kar Temmuz'da da kendini gösterdi. Resmen lapa lapa yağıyor. Meteoroloji ve uzmanlardan art arda açıklamalar geliyor. Yeni yağış dalgası için vatandaşlara uyarı yapıldı. Yurda Trakya'dan girecek yağışın İstanbul dahil çok sayıda ilde etkili olması bekleniyor. Uzmanlar özellikle Perşembe gününe dikkat çekiyor. İşte son dakika hava durumu ile ilgili detaylar...


Android kullanıcıları uyku zamanlayıcısına kavuşuyor

YouTube kullanıcılarının uzun süredir istediği özellik sonunda Android uygulamasına ekleniyor. Bundan sonra uygulamada bir uyku zamanlayıcısı olacak.


Minikler, hobi bahçesinde ilk hasatlarını yaptı

Düzce Belediyesi iştiraki BelKA İnsan Kaynakları A.Ş bünyesinde kurulan Gündüz Bakımevinin minik sakinleri, kreş bünyesinde oluşturulan hobi bahçesine ektikleri meyve ve sebzelerin ilk hasadını gerçekleştirdi.


15 günlük maaş farkı ne kadar yatacak 2024, memur ve memur emeklisinin 15 günlük maaş farkları ne zaman yatacak? İşte maaş farkı hesaplama 2024

Memur ve memur emeklisinin 15 günlük farkları ne zaman yatacak? Memur ve memur emeklileri 2024 yılının ikinci 6 ayı için yüzde 19.31 oranında zam alacaklar. Memur maaşları her ayın 15'inden itibaren işlediği için 14 günlük boşluktan dolayı enflasyon farkı ödenecek. Peki, 15 günlük maaş farkı ne kadar yatacak 2024, ne zaman hesaplara yatıyor?


60 yaşındaki Hülya Avşar havuz başında dans etti

Her yaptığı söylediği olay olan ünlü sanatçı Hülya Avşar, kendisine gelen eleştirilere adeta kulak tıkayarak havuz başında dans ettiği anları yayınladı.


Etek giydiği gerekçesiyle eski eşini vuran şahsa 5 yıl hapis cezası

'Çocuklarımı görmek istiyorum' diyerek çağırıp, mini etek giymekle suçlayıp, ardından cep telefonunu kontrol etmek isteyince çıkan tartışmada hem onu hem de yanındaki eniştesi İ.E.'yi (38) tabancayla bacaklarından vuran Erol G. (35), 'kasten yaralama' suçundan toplam 5 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Kaynakçı ’Sevgi usta’ hikayesiyle kadınlara örnek oluyor

Mersin'de çocuklarına bakabilmek ve bir meslek sahibi olabilmek için girdiği arayışta yolu MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi ile kesişen Sevgi Öz, önce öğrencisi, şimdi ise ustası olduğu kaynakçılık işindeki azmi ve yeteneğiyle kadınlara örnek oluyor. Mesleğinde artık 'Sevgi usta' olarak tanınan Öz, kimi zaman kaynak atölyesinde, kimi zaman da sahada montaj, söküm, kaynak gibi işleri büyük bir özenle yapıyor.


Kars’ta 'uçan halı' ile doğada gezinti

Arpa ve buğday başaklarının yükseldiği Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde vatandaşlar, “uçan halı” diye tabir ettikleri at arabasıyla doğada gezmenin keyfini yaşadı.​​​​​​​


Pendik'te Boşanma Aşamasındaki Kadına Sokak Ortasında Kurşun Yağdırıldı

Pendik'te bir şahıs, boşama aşamasındaki eşine sokak ortasında kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan kadın hastanede hayatını kaybederken, saldırgan eş kaçarak olay yerinden kaçtı.


Anne ve üvey baba katili gençten şoke eden itiraf!

Anne ve üvey baba katili gençten şoke eden itiraf! Kütahyada edinilen bilgiye göre, Meydan Mahallesi Meltem Sokak üzerinde bulunan bir ikamette Mert Furkan Şenol (19), üvey babası Ünal Koçer (53) ile annesi Sevgi Koçeri (48) vurduktan sonra polis ekiplerine ihbarda bulunmuş, bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri daire kapısı kilitli olduğu...


Göç yolunda bulunan doğa harikası kuş cennetinde kaçak hafriyat dökümüne zabıtalı önlem

Türkiye'nin güneyinde yer alan ve konumu itibarıyla her yıl binlerce göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Milleyha Sulak Alanında denetimlerin sıklaştırılması amacıyla zabıta noktası oluşturuldu. Göç yolundaki hayvanlara ve sulak alana zarar verilmesinin önüne geçilecek çalışma bölge için önem arz ediyor.


Kocasinan’ın estetik görünümlü parkları görsel şölen sunuyor

İlçeyi daha güzel bir görünüme kavuşturmak için yoğun gayret gösteren Kocasinan Belediyesi, estetik çalışmalarıyla hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de rengarenk görsellik oluşturuyor. Kocasinan’ı daha da güzelleştirmek için çalışmaların devam edeceğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, şehrin görsel estetiğine büyük önem verdiklerini ve yapılan çalışmalarla Kayseri’ye canlılık kattıklarını söyledi.


Akdeniz alarm veriyor! Tehlike boyutunda sıcaklık...

İzmir Bakırçay Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, Akdeniz'de yüzey suyunun şu anda ortalamanın 3 santigrat derece üzerinde olduğunu belirterek, "Akdeniz alarm veriyor, deniz suyu tehlike boyutunda sıcaklığa ulaştı" dedi.


Kars’ın ’peri bacaları’ görenleri hayran bırakıyor

Kars'ın 'peri bacaları' görenleri kendine hayran bırakıyor.


Tedavisi bulunamadı... Enes'in tek isteği gülmek

Adana'da geçirdiği beyin kanamasının ardından yüzünde oluşan kitle her geçen gün büyüyen ve sağ gözünü kaybeden Enes Bakır, doktorların hastalığını tedavi edemediğini belirterek, yardım istedi.


50 yaşın üzerinde her iki kişiden birinde görülüyor! “Akciğere pıhtı bile atabilir”

Varis hastalığının 50 yaşın üstündeki her 2 kişiden birinde görüldüğüne dikkat çeken Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, “Varis yaygın bir hastalık ama çözümü kolay. Aşırı kilo alıp vermekten kaçının, düzenli yürüyüş yapın, bacak kaslarınızı kuvvetlendirin, uzun saatler bilgisayar başındaysanız mutlaka 1-2 saatlik aralarla ayağa kalkıp dolaşın” dedi.


Söylendiğinde Adanalıları kızdıran 'Fellah' kelimesi bakın nereden geliyor

Adana'da söylendiği vakit neredeyse hakaret olarak kullanılan 'Fellah' kelimesinin hikayesinin nereden geldiğini biliyor musunuz? Kökeni Osmanlı'ya kadar dayanan bu sözcük Adanalılar arasında çok da sevildiği söylenemez.


Eşrefoğlu Camisi’ni tatilde 21 bin 801 kişi ziyaret etti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan UNESCO'nun dünya kültür mirası asıl listesindeki tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni geride kalan 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 21 bin 801 kişi ziyaret etti.