Finans

Trending:


Memur ve emeklilerin zam oranı bugün belli oluyor! 3 uzmandan çarpıcı tahmin

Memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı bugün belli oluyor. TÜİK, saat 10.00’da haziran ayı tüketici fiyatları verisini açıklayacak. Peki memur ve emekliler ne kadar zam alacak? En düşük emekli maaşı için tahminler ne? Konuyla ilgili 3 uzman isim beklentilerini açıkladı. İşte detaylar...


Bushy Parkı’ın sakinleri

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Bushy Park’ta yaşayan farklı türde kuşlardan biri olan Kızılgerdan kuşu (Robin) görüntülendi.


Living Large Fragman


Şili Hayvanat Bahçesi nesli tükenmekte olan yeni yavru beyaz gergedanı tanıttı

Şili'nin başkenti Santiago kentinde bulunan Buin Hayvanat Bahçesi'nde Güney Amerika'da doğan üçüncü beyaz gergedan on iki günlük "Silverio" ziyaretçilere tanıtıldı.


Bu yöntem stor perdeyi çıkarmadan temizliyor; Önü arkası pırıl pırıl olacak

Stor perdeler birçok eve şıklık kazandırır. Ancak bu mekanizma çoğu kez zahmetli bir temizlik demektir. Kirlendikleri zaman çıkarmak gerekir. Bu yöntemle stor perdeleri yerinden çıkarmadan 5 dakikada tertemiz yapabilirsiniz.


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Makas açıldı: En düşük ve en yüksek faizi veren bankalar

En çok tercih edilen 3 aya kadar vadeli TL mevduata yüzde 35 faiz veren banka da bulunurken, yüzde 52 faiz veren banka da bulunuyor. İşte, en düşük ve en yüksek faizi veren bankalar...


Tedavisi bulunamadı... Enes'in tek isteği gülmek

Adana'da geçirdiği beyin kanamasının ardından yüzünde oluşan kitle her geçen gün büyüyen ve sağ gözünü kaybeden Enes Bakır, doktorların hastalığını tedavi edemediğini belirterek, yardım istedi.


Budala çocuk nasıl yetiştirilir?

Yaz tatilinin başlamasıyla pek çok ailele çocuklarının gelişimine katkı sağlamak için çaba içine girdi. Akademisyen ve yazar Dr. Anooshirvan Miandji ise, nasıl budala çocuk yetiştirileceğini 15 maddede sıralayarak ailelere farklı bir bakış açısıyla yol gösteriyor.


Pendik'te Boşanma Aşamasındaki Kadına Sokak Ortasında Kurşun Yağdırıldı

Pendik'te bir şahıs, boşama aşamasındaki eşine sokak ortasında kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan kadın hastanede hayatını kaybederken, saldırgan eş kaçarak olay yerinden kaçtı.


Aslı Enver: Harika bir evliliğim var

Aslı Enver ve Berkin Gökbudak çifti önceki akşam Bodrum’da bir mekân çıkışı el ele görüntülendi.


İki çocuğunu öldürüp intihar etti! 'Katliam yapacağım' detayı

Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'nde meydana gelen olayda, alkol ve kumar bağımlılığı olduğu ileri sürülen Murat Keklik, yaşadığı ailevi sorunlar nedeniyle 14 yaşındaki oğlu Yağız Keklik ile 11 yaşındaki kızı Doğa Keklik'i kayınbiraderinin evinde rehin aldı. Baba Keklik, boşanma aşamasındaki eşi Cemile Keklik'i telefonla arayarak evlatlarını öldüreceğini bildirdi. Anne Keklik'in ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi....


Göç yolunda bulunan doğa harikası kuş cennetinde kaçak hafriyat dökümüne zabıtalı önlem

Türkiye'nin güneyinde yer alan ve konumu itibarıyla her yıl binlerce göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Milleyha Sulak Alanında denetimlerin sıklaştırılması amacıyla zabıta noktası oluşturuldu. Göç yolundaki hayvanlara ve sulak alana zarar verilmesinin önüne geçilecek çalışma bölge için önem arz ediyor.


Stuttgart'taki Wilhelma Zoolojik Botanik Bahçesi

Almanya'nın Stuttgart kentindeki Wilhelma Zoolojik Botanik Bahçesi, yüzlerce bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor.


Yağlanma ile başlıyor, nakil ile sonuçlanabiliyor! Karaciğerinizdeki bu sinyallere dikkat

Karaciğeriniz alarm veriyor olabilir! Zamanında tedavi edilmeyen karaciğer yağlanması nakil ile sonuçlanabilir. Ülkemizin canlı vericili karaciğer naklinde ise başarısıyla dünya listesinde ilk sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, yağlanmadan siroza ve nakile gidebilen süreci ve karaciğer naklinde son gelişmeleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce...


Polonya'nın Tatra Dağları'nda koyun otlatma geleneği sürüyor

Polonya'nın güneyinde yer alan Bukowina Tatrzanska kasabasındaki milli parklarda geleneksel yöntemlerle yürütülen hayvancılık, bölgenin önemli ekonomi kaynaklarından biri haline geldi.


Cani damadın gözü dönmüştü... Kızı için ölen baba!

Cani damadın gözü dönmüştü... Kızı için ölen baba! Boluda olay, 19 Nisanda saat 00.30 sıralarında Sağlık Mahallesi Songül Sokakta meydana geldi. Boluda bir fabrikada işçi olarak çalışan 2 çocuk annesi Meltem Zengin (35) ile 16 yıldır evli olduğu Serkan Zengin (36) arasında kıskançlık nedeniyle sorunlar başladı. KIZINI ALIP KENDİ EVİNE GÖTÜRDÜ DHAda...


Kars’ta 'uçan halı' ile doğada gezinti

Arpa ve buğday başaklarının yükseldiği Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde vatandaşlar, “uçan halı” diye tabir ettikleri at arabasıyla doğada gezmenin keyfini yaşadı.​​​​​​​


Yunusemre Hanım lokallerinde üretilen ürünler Milet Çarşı'nda satışa sunulmaya başladı

Yunusemre Hanım lokallerinde üretilen ürünler Milet Çarşı'nda satışa sunulmaya başladı MANİSA, (DHA)-MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, Belediye'nin Hanım lokallerinde eğitim gören kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru çeşitli ürünler, Millet Çarşısı'ndaki sosyete pazarında satışa sunulmaya başladı. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ürünleri...


Kocasinan’ın estetik görünümlü parkları görsel şölen sunuyor

İlçeyi daha güzel bir görünüme kavuşturmak için yoğun gayret gösteren Kocasinan Belediyesi, estetik çalışmalarıyla hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de rengarenk görsellik oluşturuyor. Kocasinan’ı daha da güzelleştirmek için çalışmaların devam edeceğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, şehrin görsel estetiğine büyük önem verdiklerini ve yapılan çalışmalarla Kayseri’ye canlılık kattıklarını söyledi.


Malatya'da dutun pekmez yolcuğu başladı

Malatya'da, Arguvan'da dut yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden olan bölgede, dutun pekmeze dönüşüm süreci başladı. Hasat mevsimiyle birlikte dutu toplayan çiftçiler, zahmetli bir uğraş olan pekmez yapımına başladı. Üretilen pekmezlerin bir kısmı tüketilmek için muhafaza edilirken, bir kısmı da satılarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Doğal ortamda yetiştirilen dutlar, özenle işlenerek geleneksel lezzet pekmeze dönüştürülüyor.


Galaxy S25 serisinde hangi yonga setini kullanacak

Bazı söylentiler, Galaxy S25 serisinin yalnızca Exynos 2500 çipini içereceğini öne sürerken, diğerleri düşük Exynos veriminin Samsung’u hem Exynos hem de Snapdragon çiplerini tekrar kullanmaya zorlayabileceğini savunuyor.


Japonlar'ın uzun ömür için sıraya girdiği tohum! Beyni resetliyor, enerji yüklüyor

Susam tohumu yağlı olması nedeniyle vücudu destekliyor. Susam kansızlıkla da mücadele etmede çok başarılı. Peki Japonların bayıldığı bu tohumun faydaları neler?


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Kira zamları ne kadar olacak? Kira zam oranı kaç oldu?

Kira zamları ne kadar olacak? Kira zamlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Yeni belirlenen zam oranları ile kiracılar ve ev sahipleri arasındaki belirsizlik sona erdi. Zam oranlarının ne olduğu ve kiraların ne kadar artacağı konusunda detaylar açıklandı.


Çocuklar yaz tatilini dolu dolu geçiriyor

Başiskele'de düzenlenen yaz okulları kurslarında eğitim alan gençler ve çocuklar, tatili eğlenerek geçiriyor.


Android kullanıcıları uyku zamanlayıcısına kavuşuyor

YouTube kullanıcılarının uzun süredir istediği özellik sonunda Android uygulamasına ekleniyor. Bundan sonra uygulamada bir uyku zamanlayıcısı olacak.


Tatile gidecekler dikkat! Plajda bir günün maliyeti 1.500 TL

Tatil planı yapanlar bütçelerine uygun tatil bölgelerini tercih ediyor. Konaklama fiyatlarının yüksek olması sebebiyle yerli turist farklı alternatifler alıyor. Öte yandan plajlara ödenen ücretler de cep yakıyor.. Bu yıl 17 milyon turistin gelmesinin beklendiği Antalya’da en çok tercih edilen plajlardan Konyaaltı Sahili’nde bir gün geçirmenin maliyeti, 1500 liradan başlıyor.


AB, online perakendecilere gümrük vergisi planlıyor

Avrupa Birliği (AB), Temu, Shein ve AliExpress gibi Çinli çevrim içi alışveriş sitelerinden alınan ürünlere ilave gümrük vergisi getirilmesini içeren plan hazırladı.


Kars’ın ’peri bacaları’ görenleri hayran bırakıyor

Kars'ın 'peri bacaları' görenleri kendine hayran bırakıyor.


50 yaşın üzerinde her iki kişiden birinde görülüyor! “Akciğere pıhtı bile atabilir”

Varis hastalığının 50 yaşın üstündeki her 2 kişiden birinde görüldüğüne dikkat çeken Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, “Varis yaygın bir hastalık ama çözümü kolay. Aşırı kilo alıp vermekten kaçının, düzenli yürüyüş yapın, bacak kaslarınızı kuvvetlendirin, uzun saatler bilgisayar başındaysanız mutlaka 1-2 saatlik aralarla ayağa kalkıp dolaşın” dedi.


Turistleri taşıyan midibüs kaza yaptı, çok sayıda yaralı var

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tur midibüsünün beton direğe çarpması sonucu meydana gelen kazada çok sayıda turist yaralandı.


Temmuz'da lapa lapa kar sürprizi! Yoğun karın ardından yeni dalga Trakya'dan geliyor: İstanbul dahil çok sayıda il için 'Perşembe' uyarısı

Haziran ayının son gününde yağan kar şaşkınlık yaratmıştı. Kışın yağmayan kar Temmuz'da da kendini gösterdi. Resmen lapa lapa yağıyor. Meteoroloji ve uzmanlardan art arda açıklamalar geliyor. Yeni yağış dalgası için vatandaşlara uyarı yapıldı. Yurda Trakya'dan girecek yağışın İstanbul dahil çok sayıda ilde etkili olması bekleniyor. Uzmanlar özellikle Perşembe gününe dikkat çekiyor. İşte son dakika hava durumu ile ilgili detaylar...


Yabancı özel okulların ücretleri belli oldu


Akdeniz’de parklar yenileniyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe sınırları içinde bulunan ve zaman içinde ömrünü tamamlayan veya çeşitli sebeplerle zarar gören parklarda, çocuk oyun grupları ile spor aletlerini yenileyip çocuklara ve mahalle sakinlerinin kullanımına sunuyor.


Etek giydiği gerekçesiyle eski eşini vuran şahsa 5 yıl hapis cezası

'Çocuklarımı görmek istiyorum' diyerek çağırıp, mini etek giymekle suçlayıp, ardından cep telefonunu kontrol etmek isteyince çıkan tartışmada hem onu hem de yanındaki eniştesi İ.E.'yi (38) tabancayla bacaklarından vuran Erol G. (35), 'kasten yaralama' suçundan toplam 5 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.


Zenginler riskli ama daha şanslı... Sınıf farkı kanseri yeniyor!

Varlıklı insanların, yoksul insanlara göre genetik olarak daha yüksek kanser riski taşıdığı ortaya çıktı. Uzmanlar bu riskin yaşam tarzı ve sağlık hizmetlerine erişim gibi faktörlerle dengelendiğini belirtti.


Kaynakçı ’Sevgi usta’ hikayesiyle kadınlara örnek oluyor

Mersin'de çocuklarına bakabilmek ve bir meslek sahibi olabilmek için girdiği arayışta yolu MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi ile kesişen Sevgi Öz, önce öğrencisi, şimdi ise ustası olduğu kaynakçılık işindeki azmi ve yeteneğiyle kadınlara örnek oluyor. Mesleğinde artık 'Sevgi usta' olarak tanınan Öz, kimi zaman kaynak atölyesinde, kimi zaman da sahada montaj, söküm, kaynak gibi işleri büyük bir özenle yapıyor.


Kocasından boşandı, hayatının aşkını buldu... Memleket hasreti içini yakıp kavuruyordu

Sosyal medya üzerinden yazışarak başlayan yakınlaşmaları önce aşka dönüştü, sonra da evliliğe uzandı yolları. Bu arada iki tane çocukları oldu. Dışarıdan bakıldığında da ünlü oyuncu ile kendisi gibi tanımmış olan müzisyen kocasının birlikteliği gayet güzel gidiyordu.


Minikler, hobi bahçesinde ilk hasatlarını yaptı

Düzce Belediyesi iştiraki BelKA İnsan Kaynakları A.Ş bünyesinde kurulan Gündüz Bakımevinin minik sakinleri, kreş bünyesinde oluşturulan hobi bahçesine ektikleri meyve ve sebzelerin ilk hasadını gerçekleştirdi.


Yavaş ve sinsi ilerliyor! Tüylü hücreli löseminin 11 belirtisine dikkat: Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları...

Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları ve vücudun çeşitli bölgelerinde morarmalarla kendini gösterebilen bir kan hastalığı türü olan Tüylü Hücreli (saçlı) Lösemi başlangıç aşamalarında belirti vermeyebiliyor. Adını lösemi hücrelerinin mikroskopta gözlemlenen şeklinden alan bu hastalık, toplam lösemi vakalarının yüzde 2’sini oluşturuyor. Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, Kronik Lenfositik Lösemi (KLL) hakkında bilgi verdi.


Acun Ilıcalı sevgilisinin doğum gününü kutladı! Çağla Altunkaya için beyaz gömlek giydi

Acun Ilıcalı, bir süredir birlikte olduğu sevgilisi Ayça Çağla Altunkaya'nın doğum gününü sosyal medya hesabından kutladı. Ünlü yapımcının kıyafeti de gündem oldu.


Bursa sokaklarında 3 boyutlu sanat

Bursa'da görüntü kirliliği oluşturan tüm yüzeyleri bir tuval gibi kullanıp, sanat eserine dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi ressamları, cadde ve meydanları 3 boyutlu resimlerle buluşturuyor.


Telkari ustası 38 yıldır altın, gümüş ve bakıra ateşle şekil veriyor

Düzce'de Kültür ve Turizm Bakanlığı geleneksel el sanatçısı 52 yaşındaki Muharrem Güneş, usta-çırak öğretisiyle günümüze taşınan telkari sanatında 38 yıldır altın, gümüş ve bakır tellerden takı, süs ve hediyelik eşyalar üretiyor.


Yaban hayvanları fotokapanla görüntülendi

Denizli'de ormanlık alana kurulan fotokapanla tilki, kızıl geyik ve dağ keçisi görüntülendi. https://haberglobal.com.tr/gundem/yaban-hayvanlari-fotokapanla-goruntulendi-357887


Xiaomi 15 Pro için bazı önemli bilgiler ortaya çıktı

Xiaomi 15 serisinin, Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini benimseyen ilk Android amiral gemilerinden biri olması bekleniyor.


Hülya Avşar'dan yeni havuz videosu geldi! Bu sefer de çocuklarla dans etti

Yaz tatilini geçirdiği Ayvalık'taki evinin havuzun sık sık videolar yayınlayan Hülya Avşar bu sefer de çocuklarla dans etti. Bikiniyle dans eden 60 yaşındaki Avşar, enerjisiyle alkış topladı.


(ÖZEL) Meşhur Çanakkale domates fideleri toprakla buluştu

Çanakkale'nin, kendine has kokusu ve lezzetiyle Türkiye'de meşhur olan domatesinin üretimi için ilk turfanda fideler bir ay önce toprakla buluştu. Lezzetinin sırrı; rüzgar ve toprak olan meşhur Çanakkale domatesinin hasadına Temmuz'da başlanacak. Çanakkale'de, yaklaşık 80 bin dönüm olanda 700 bin ton domates üretimi gerçekleştiriliyor. Haziran sonunda dikilen son turfanda fideleri sayesinde domates hasadı Kasım sonuna kadar sürüyor. Tüm Türkiye,...


Kahvaltıya kuş gribi engeli

Avustralya'da çoğu yumurta çiftliği olmak üzere 11 kümes hayvanı tesisini vuran kuş gribi salgını; fast food zincirlerini de etkiledi.