Seyahat

Trending:


Akdeniz’de kulaçlar ‘barış ve dostluk’ için atıldı

Akdeniz’de kulaçlar ‘barış ve dostluk’ için atıldı ANTALYA, (DHA) - Yunanistan’ın Meis Adası ile Kaş arasında düzenlenen ‘Megisti-Kaş Swim Race’e, 20 ülkeden 175 sporcu katıldı. Organizasyona milli yüzücülerden diplomatlara, iş insanlarından bürokratlara isimler katıldı. Her yıl Uluslararası Likya Kaş Kültür Sanat Festivali’nin sonunda düzenlenen M...


Ahşap oyma sanatını Muğla'da yaşatıyor

Muğla'da ahşap oyma sanatını yaşatan Ali Kaya, yüzlerce kuş, mantar, kelebek gibi türleri ahşap oyma sanatıyla halka sunarak biyoçeşitliliğe olan farkındalığın artmasını sağlıyor. Ürünler, ahşabın koyulaştırılması ve boyanması ile takı ve aksesuar ürünlerine dönüştürülüyor. Ali Kaya, dünyada eşi benzeri olmayan bu eserlerle nesli tehlike altındaki canlıların tanıtımını ve doğaya olan farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirtiyor.


Van’da camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından başlayan yaz Kur'an kurslarının ilk gününde cami ve kurslar çocuk sesleriyle şenlendi.


Hem bacağını hem kalp yarasını iyileştirdi... Doktor aşkıyla hayatın keyfini çıkarıyor

O kariyerinin ilk döneminde dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak tanındı. Aradan yıllar geçti ama yine de bu unvanı kimselere kaptırmış değil. Sonra çok izlenen bir dizide kamera karşısına geçti ve bu kez de TV dünyasının en çok kazanan yıldızlarından biri oldu.


Ağrı'da sular altında kalan minarenin eşsiz güzelliği

Ağrı'nın merkeze bağlı Başçavuş köyünde yükselen baraj suları altında kalan caminin minaresi, eşsiz güzelliğiyle göz kamaştırıyor. Köy sakinlerinin göç ettiği bu köyde, sular altında kalan cami minaresi her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Fotoğraf tutkunu İlknur Karaoğlan, buranın doğa, yeşillik ve hayvanlarla iç içe olduğu mükemmel manzarasını ve gün batımının eşsizliğini anlatarak herkesi buraya davet ediyor.


Antalya Finike'de icradan satılık meyve bahçesi!

Antalya Finike'de 14.197 metrekare meyve bahçesi icradan satışa sunuluyor...


Tarlada 5 TL’den satılan domatesin kavurucu sıcak altında hasadı başladı

Kilis'te hasadına başlanan domates, verimi yüz güldürürken fiyatı ise çiftçiyi üzdü. Kavurucu sıcağın altında tarlada domates hasadı yapan tarım işçilerinin de zorlu mesaisi başladı.


22 yaşındaki genç, K-pop dinlediği için Kuzey Kore'de halkın önünde idam edildi

T24 Dış Haberler Yeni bir insan hakları ihlalleri raporuna göre, Kuzey Kore'de K-pop müziği dinlediği ve Güney Kore filmleri izlediği için 22 yaşındaki bir genç halkın önünde idam edildi. Güney Hwanghae eyaletinden yaşayan genç, 70 Güney Kore şarkısını dinlediği, 3 filmi izlediği ve bunları dağıttığı için 2022 yılında kamuoyunun gözü önünde idam ed...


Kastamonu'da ortaya çıktı: İnanılmaz keşif

Kastamonu Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Arkeoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Asena Kızılarslanoğlu başkanlığında yürütülen “İnebolu, Bozkurt, Abana (MÖ 1. Binden - MS 10. Yüzyıla) Yüzey Araştırması” projesinin üçüncü sezonu da İnebolu’da devam ediyor. Çalışmalarına 2022 Kasım ayında başlanan ve 5+1 yıllık proje olarak planlanan yüzey araştırması, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel...


Uzmanlar uyarıyor: "Mantar enfeksiyonlarında artış görüyoruz, tedaviye direnç söz konusu"

Son zamanlarda mantar enfeksiyonu vakalarında artış yaşandığını belirten Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Engin, "Mantar enfeksiyonlarında bir artış var, son dönemlerde özellikle gövde, genital bölgeye yerleşen mantarlarda bir artış, tedaviye direnç söz konusu. Hem gelen olgu, hasta sayısı fazla, yeni tanımlanan 1-2 tip var, yükseliş bununla ilgili olabilir. Tırnak mantarını daha...


HPV aşısı kansere karşı etkili bir kalkan

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kübra Bağcı rahim ağzı kanserinin en yaygın nedenlerinden birinin HPV olduğunu belirterek HPV aşısının kansere karşı etkili bir kalkan olduğunu söyledi.


Mardin'deki Uluköy Mağarası'nda yaklaşık 350 bin yıllık buluntulara ulaşıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Gurs Vadisi'nde yer alan 23 metre uzunluğa, 16 metre derinliğe sahip Uluköy Mağarası'nda yürütülen arkeolojik kazılarda Paleolitik Dönem'in ardından bu yıl Alt Paleolitikten Orta Paleolitik Dönem'e geçişin izlerini taşıyan bulgular tespit edildi. Kazının bilimsel danışmanı Dr. Eşref Erbil buluntuların yaklaşık 350 bin yıl öncesine dayandığını belirtti.


Besicilerin kışa hazırlık mesaisi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde kış aylarına hazırlanan besiciler, yüksek sıcaklığa rağmen kış aylarında hayvanlarına verecekleri samanları hazırlıyor.


Doktorunuz önermeden ilaçlarınızı bırakmayın

Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Abdürrezak Börekçi, kolesterol yüksekliği ya da bozukluğunun aterosklerozun (damar sertliği) en önemli sebeplerinden biri olduğunu belirterek, kolesterol tedavisinin ve takibin çok önemli olduğunu söyledi. Dr. Abdürrezak Börekçi hastaların doktorları önermeden ilacı bırakmamaları ya da dozunu değiştirmemeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.


Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Akagün: “İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyacak şekilde oturun”

Yazın göz sağlığına daha fazla özen göstermek gerektiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilay Akagün “Yeterince su tüketin ve suni gözyaşı damlaları kullanarak gözlerinizi nemli tutun. İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyacak şekilde oturun” dedi.


Türkiye’nin yerel zenginlikleri "Anadolu’dakiler" projesiyle tanıtıldı

Anadolu'da toprağın bereketini, kültürel birikimi ve ellerin becerisini yeniden keşfederek insanlığın hizmetine sunmayı amaçlayan "Anadolu'dakiler" projesi düzenlenen programla tanıtıldı.


EÜ Etnografya Müzesi bünyesindeki eserlerle sanat ve tarihe ışık tutuyor

Türkiye’nin sayılı etnografya müzeleri arasında yer alan ve bünyesinde barındırdığı eserlerle maddi ve manevi kültürel değerleri ziyaretçileriyle buluşturan Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi, her alanda gerçekleştirdiği etkinliklerle de dikkat çekiyor. Düzenlenen söyleşi ve sergilerle geleneksel sanatlar, koleksiyonlar, yöresel müzik aletleri, çeşitli kültürlere ait eşyalar katılımcılara alanın uzmanları tarafından aktarılıyor.


Çiğli havada hasat edilip depoya konan limonlar çürüdü

Adana'da sezonunda dalında kilogram fiyatı 30 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle satılamadığı için ağaçları kesilen limon, depoda çürüyünce şuanda halde kilogramı 50 liradan, market ve pazarlarda ise 70-80 liradan satılıyor.


Ankara'daki Aluçdağı Tabiat Parkı, biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor

Ankara'daki Aluçdağı Tabiat Parkı, biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor Ankara'daki Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı'nda doğal yaşam Ankara’nın Çamlıdere ilçesi sınırlarında bulunan Aluçdağı Tabiat Parkı, bitki örtüsü ve biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor.


“Neden evlenmediler seninle?” diye sormuştu; Hülya Avşar’dan Meryem Uzerli açıklaması geldi

“Neden evlenmediler seninle?” diye sormuştu; Hülya Avşar’dan Meryem Uzerli açıklaması geldi


Zamana yenik düştüler: Y kuşağının veda etmek zorunda kaldığı alışkanlıklar

Y kuşağı, bir zamanlar gündelik yaşamın vazgeçilmezi olarak sürdürdüğü bazı alışkanlıklara dijital devrimin etkisiyle veda etmek zorunda kaldı.


Çanakkale'de caretta caretta ile selfie yaptı

Çanakkale'de tüpsüz olarak, zıpkın ile 20 metre derinlikte serbest dalış yapan rekortmen dalgıç Müjdat Turan, Çanakkale Boğazı'nda 7 metre derinlikte zıpkınla avını beklerken karşılaştığı carette caretta ile selfie çekti. Turan, caretta caretta ile selfie anlarını da saniye saniye kaydetti. https://haberglobal.com.tr/gundem/canakkalede-caretta-caretta-ile-selfie-yapti-357230


Bakanlık duyurdu: Berber, kuaför ve güzellik salonları bugünden itibaren haftanın bir günü kapalı olacak

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini ifade etti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sektör paydaşları tarafından Bakanlığa iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik ...


Birçok hastalığı tetikliyor: Sofranızda asla bulundurmamanız gereken yiyecekler

ABD'li New York Post gazetesi, en zararlı yiyecekleri kamuoyu ile paylaştı. İşte, zamanla vücudunuza zarar veren ve pek çok hastalığı tetikleyen o besinler...


Selin Irmak KAÇMAZ Tabağınızdaki yemekleri sırayla yemelisiniz...

Yemeğinizi hangi sırayla yiyorsunuz hiç düşündünüz mü? Sosyal medya şu sıralar ‘besin sıralaması’ ile ilgili tavsiyelerle çalkalanıyor.


Reçel yapımında işin sırrı elmaymış! Daha koyu kıvam veriyor: 1 bardak suyu yetiyor

Reçel yapımında ananas pek tercih edilmez. Ancak deneyenlerin damağında eşsiz bir lezzet bırakır. Sadece ananas reçelinde değil her türlü reçelde de başrolde elma olduğunu biliyor muydunuz? Lezzetli reçel yapımında işin sırrı elmaymış! Gelin birlikte bakalım.


Millet bahçesinde çocuk oyun alanı sil baştan

onarım çalışmalarını sürdüren Düzce Belediyesi, Millet Bahçesi içerisindeki çocuk parkının zemini ile oyun gruplarını sil baştan yeniliyor. Parkta çocukların gelişimlerine destek olmak ve genel beceriler kazanmaları için aktivite panoları da yer alacak.


Öğrencilere yaz tatilinde neler yapabileceğiyle ilgili öneriler

Yaz tatilinin, çocukların ruh haline ve gelişimine etkileri olan özel bir dönem olduğunu vurgulayan Psikolog Dilara Dalyan, “Daha esnek bir programla, çocuklar hayal güçlerini ve üreticiliklerini keşfetme fırsatı bulabilirler. Yaz tatilinde ailece vakit geçirmek, aile bağlarını güçlendirmenin ve ilişkileri derinleştirmenin harika bir yolu olabilir. Çocuklar için aileleriyle birlikte vakit geçirmek, duygusal ve sosyal olarak daha sağlıklı...


Hoş geldin temmuz sözleri temmuz ayı günaydın mesajları! İşte temmuz ayı ile ilgili güzel sözler

Temmuz ayı sözleri ve hoş geldin temmuz mesajları, yeni ayla birlikte temmuz ayını selamlamak isteyenler tarafından sorgulanıyor. Biz de yeni ayı özlü bir sözle veya mesajla karşılamak isteyenler için hoş geldin temmuz sözleri ve temmuz ayı mesajları derledik. İşte resimli hoş geldin Temmuz ile ilgili sözler ve temmuz mesajları 2024…


A101 İNDİRİM: 4 Temmuz A101 aktüel katalog 2024 yayınlandı! Bu Perşembe hangi ürünler indirimde?

A101 indirimli ürünler güncellendi. Dikiş makinesi, süpürge, valiz seti gibi ürünlerde fiyatlar düştü. Her Perşembe günü yayınlanan katalogda zincir market tüketicilere fırsatlar sunuyor. İşte A101 4 Temmuz aktüel katalog.


İstanbul’da havada asılı kalan adam o anları anlattı: "Kendimi aşağıya bırakacaktım”

Kağıthane’de boru döşemek için çatıda tadilat yaptığı esnada ayağının kayması sonucu düşen ve ipe tutunarak hayatta kalan 71 yaşındaki adam o anları anlattı. Hakkı Özgün, “10 dakika daha kimse gelmese kendimi aşağıya bırakacaktım” dedi.


Meyve yaprağından elde edilecek bitkisel proteinle daha az sera gazı salınacak

ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süreyya Özcan Kabasakal, "Üzüm, elma, kavun ve çilek yaprakları üzerinde çalışıyoruz çünkü bu ürünlerin özellikle üretim hacmi çok geniş ve doğal olarak atık hacmi de çok fazla." dedi.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: C vitamini azalınca neler oluyor?

Vücut, C vitaminini kendisi üretemediği için vitaminin, besin veya takviye yoluyla dışarıdan alınması gerektiği biliniyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında C vitamini eksikliğinde vücutta yaşanan sorunları sıraladı. İşte C vitamini eksikliğinin yol açtığı 11 sorun...


Fondötenlerin akmasına son veren 3 ipucu! Kusursuz işe yarıyor

Yaz aylarında fondötenlerin terden akması kadınların kabusudur. Etkinlikler, düğünler derken makyajın bozulmaması gerekir. Ancak birkaç tüyo sayesinde bu riski ortadan kaldırabilirsiniz.


Ankara'da bir kafede kavga çıktı, sandalyeler havaya uçuştu!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir kafede çıkan kavgada sandalyeler havada uçuştu. https://haberglobal.com.tr/gundem/ankarada-bir-kafede-kavga-cikti-sandalyeler-havaya-ucustu-357232


Ünlü dizide bölüm başı servet kazanıyordu... ' O diziyi izlemeyin, kafanız pislik dolar' dedi ve oyunculuğu bıraktı

Sinemada ya da TV ekranlarında kimi çocuk yıldızlar vardır. Her dönem kendilerine yer bulan bu küçük yıldızların bazıları büyüdüklerinde de kariyerlerini sürdürürler.


Uyuz hastaları bu gölde şifa arıyor

Sivas’ta SİT alanı ilan edilen su kaynağı ile mağaralar turizme kazandırılmayı bekliyor.


Realme C61 ne zaman tanıtılacağı belli oldu

Realme son günlerde daha çok GT serisiyle gündeme geliyor olsa da şirket diğer yandan farklı serilere de yeni modeller eklemeye devam ediyor. Bu seriler arasında Realme C serisi de yer alıyor.


Depremzede kadınlar, Osmanlı sanatını günümüze uyarlanarak gelecek nesillere aktarıyor

Osmaniye'de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk sanatlarından olan 'sim sırma', Osmaniye Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta kadınlar tarafından günümüze uyarlanarak gelecek nesillere aktarılıyor. Eskiden evlilik hazırlığı yapan genç kızlar için hazırlanan ve çeyizlerde kullanılan 'sim sırma' sanatı, şimdilerde ayakkabı, tepsi içi, çanta, abajur, şapka, gözlük kılıfı gibi aksesuar ve ev dekorasyonu alanında yeniden gün yüzüne çıkarılıyor. Osmaniye Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Hatice Bahar, bu mesleği öğretmenin ve öğrencilerin geleceği için önemli olduğunu belirtti.


Van’ın Muradiye Şelalesi’nde hafta sonu yoğunluğu

Van'ın doğal güzelliklerinden Muradiye Şelalesi, hafta sonu çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.


Yaşlıların sağlık değerlendirmesinde farklı yaklaşımlar gerekli

Özel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tanju Yılmazer, Gazi Hastanesi Evde Bakım Birimi olarak tüm hastaların muayene ve tedavilerinde bütüncül; bunun yanında ileri yaştaki hastalara da özgün bir yaklaşım sunduklarını söyledi. Dr. Yılmazer, ileri yaşlardaki hastaların sağlıklarıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.


Galaxy Z Fold 6 Slim için tanıtım hazırlıkları devam ediyor

Samsung, yaklaşan Unpacked etkinliği kapsamında katlanabilir telefon ailesini genişletmeye hazırlanıyor. Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 modelleri ile birlikte Galaxy Z Fold 6 Slim’in de tanıtılması bekleniyor.


Bu belirtileriniz varsa protein eksikliğiniz olabilir!

Protein eksikliği belirtileri arasında uzun vadede kas kaybı, bağışıklık sistemi zayıflaması, yara iyileşmesinde zorluk gibi sorunlar bulunur. Dengeli bir diyetle yeterli miktarda protein almak, vücudun sağlıklı işleyişini desteklemek için önemlidir. İşte protein eksikliğinin belirtileri...


"Üzerine temiz havlu sermeden şezlong kullanmayın"

Yaz tatilinde en çok vakit geçirilen alanlar olan havuz ve denizler çeşitli sağlık risklerine de yol açabiliyor. Deniz, havuz ve plajların yoğun ortak kullanım alanı olmaları sebebiyle enfeksiyon bulaşma riski taşıdığını belirten Uzm. Dr. Derya Tunç, “Özellikle iyi temizlenmeyen, uygun şartlarda klorlanmayan ve sirkülasyonu fazla olmayan durgun havuzlarda birçok hastalık tehlikesi bulunur” dedi. Tunç, şezlongların da enfeksiyon riski taşıdığını...


Prime Day 16 - 22 Temmuz tarihleri arasında Amazon.com.tr'de!

Amazon'un tüm dünyadaki Prime üyelerini kutlamak için ilk kez 2015 yılında düzenlediği Prime Day, bu yıl onuncu kez gerçekleştiriliyor. Prime Day, Amazon.com.tr'de 16 – 22 Temmuz tarihleri arasında tüm Prime üyelerine kaçırılmayacak fırsatlar sunacak.


50 milyon yıllık Küçükkürne mağaraları şaşırtıyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve 65 milyon yıllık bir jeolojik oluşum sonucu ortaya çıktığı belirtilen doğa harikası Levent Vadisi, jeolojik özelliklerinin yanı sıra kültürel varlıklarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Küçükkürne Mahallesi'nde bulunan sıralı mağaralar ise görenleri şaşırtıyor.


Meyve yemek için günün en doğru saatini Canan Karatay açıkladı!

Prof. Dr. Canan Karatay, meyve yemek için doğru zamanı verdi. Ünlü doktorun verdiği önerilere göz gezdirmek sizin için iyi olabilir.


Kapadokya bölgesindeki limon depoları denetleniyor

Son günlerde limon fiyatındaki artış nedeniyle Ticaret Bakanlığı Nevşehir'de bulunan soğuk hava depolarındaki denetimlerini artırdı.


Sandığınız kadar masum olmayabilir! Yüzdükten sonra mutlaka yüzünüzü yıkayın, çünkü...

“Denize girerken deniz gözlüğü takıyor musunuz?” diye sorsak bu soruya çoğu kişinin verdiği cevap gibi muhtemelen sizin de cevabınız “hayır” olacaktır. Çünkü en genel yanlış kanı, gözlüklerin sadece yüzücüler için olduğu yönünde. Bununla birlikte gözlüğü takıp çıkarmayı pratik bulmama, alışkanlık edinilmediği için takmama, estetik bulmama gibi birçok sebepten ötürü de yine her türlü tahrişe karşı en üstün göz korumasını sunan deniz gözlüğüne...


Yapay zeka ile karpuz seçti! Sonuç şaşkına çevirdi

Tıptan sanayiye, bilimden sanata, alışverişten bankacılık işlemlerine kadar birçok alanda kullanılan yapay zeka, son zamanlarda insanların gündelik yaşamda karşılaştığı sorunlara da çeşitli çözümler geliştiriyor. Yaz mevsiminde sıklıkla tüketilen ancak seçerken büyük zorluk yaşanan karpuz alımında da yapay zekadan yardım alınabiliyor. YAPAY ZEKAYLA KARPUZ SEÇİMİ Yapay zeka yardımıyla iyi karpuzu seçebilmek için öncelikle karpuzların yer aldığı...