Müzik Video

Trending:


Üzüm bağını yaban mersini bahçesine çevirdi

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki bir kadın girişimci, üzüm arazisini yaban mersini bahçesine dönüştürerek 7 ülkeye ihracat yapmaya başladı. Topraksız tarımla yetiştirilen yaban mersinleri, hem üzüme alternatif bir ürün hem de tarım işçilerine ek gelir sağlıyor. Kadın girişimci, yaban mersininin faydalarını ve üretim sürecini anlattı. İhracat yapılan ülke sayısı da her geçen gün artıyor.


50 milyon yıllık Küçükkürne mağaraları şaşırtıyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve yaklaşık 50 milyon yıl önce oluştukları belirtilen sıralı mağaralar görenleri şaşırtıyor. Levent Vadisi'nde bulunan ve jeolojik özelliklerinin yanı sıra kültürel varlıklarıyla da dikkat çeken mağaralar, binlerce yıl önce insanların yaşadığı önemli bir yaşam alanı olarak kabul ediliyor.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: C vitamini azalınca neler oluyor?

Vücut, C vitaminini kendisi üretemediği için vitaminin, besin veya takviye yoluyla dışarıdan alınması gerektiği biliniyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında C vitamini eksikliğinde vücutta yaşanan sorunları sıraladı. İşte C vitamini eksikliğinin yol açtığı 11 sorun...


HPV aşısı kansere karşı etkili bir kalkan

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kübra Bağcı rahim ağzı kanserinin en yaygın nedenlerinden birinin HPV olduğunu belirterek HPV aşısının kansere karşı etkili bir kalkan olduğunu söyledi.


Van’ın Muradiye Şelalesi’nde hafta sonu yoğunluğu

Van'ın doğal güzelliklerinden Muradiye Şelalesi, hafta sonu çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.


Sıcak havalarda kal-damar ve tansiyon hastalarına önemli uyarılar

Dr. Serdar Biçeroğlu, yaz aylarında dikkat edilmesi gereken konular hakkında tavsiyelerde bulundu.


Koruma altındaki kum zambakları Alanya’da küresel ısınma kurbanı oldu

Endemik bitki olması sebebiyle koruma altında bulunan kum zambakları küresel ısınma kurbanı oldu. Antalya'nın Alanya ilçesi Demirtaş ve Yeşilöz Mahalleleri sahilinde bulunan kum zambakları küresel ısınmadan nasibi alıp kurudu.


Kızılot Sahili'ndeki caretta caretta yuvası sayısı 1800'e ulaştı

Antalya'nın Kızılot bölgesinde geçen yıl ağustosta 1600 olan nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta yuva sayısının bu yıl şimdiden 1800'e ulaştığı belirtildi.


Başakşehir'de Kadını Kaldırmaya Çalışan Şahısların Görüntüleri Ortaya Çıktı

Başakşehir'de gece saatlerinde iki kişi kaldırıma oturmuş olan bir kadını kaldırarak oradan götürmek istedi. Kadının saçından, kafasından ve kollarından tutarak sürüklemeye çalışan şahıslar, yanlarında duran kişileri de uzaklaştırdı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.


Uzmanlar uyarıyor: "Mantar enfeksiyonlarında artış görüyoruz, tedaviye direnç söz konusu"

Uzmanlar uyarıyor: "Mantar enfeksiyonlarında artış görüyoruz, tedaviye direnç söz konusu" "Gelen hasta sayısı fazla, yıllarca devam edebiliyor" Son zamanlarda mantar enfeksiyonu vakalarında artış yaşandığını belirten Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim...


- Kovanı açıp yemyeşil balı görünce şaşkına döndü - 200 arı kovanının arasında keşfetti, hayrete düştü - Arıcı Ali Uyar: “Kovanın komplesi bu balla dolu” - “Yeşil balı yediğinizde çocukluğunuza gidiyorsunuz, bir şekerleme tadı var g...

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde arıcılıkla uğraşan vatandaşın kovanlarından birinde tespit ettiği yeşil renkteki bal, görenleri hayrete çevirdi. Artvin’in Ardanuç ilçesinde de keşfedilen yeşil balın kilosunun 20 bin liradan satıldığını belirten arıcı Ali Uyar, “Fenoliklere bakıldığında belki çok değerli içerikleri vardır anti bakteriyel özelliktedir şifalı diyebiliriz ama 20-30 bin lira edecek kadar değerli midir o tartışılır“ dedi.


Terme Kadınlar Plajı Projesi için çalışmalar başladı

Samsun Terme Belediyesi tarafından ilçenin Miliç bölgesinde yapılacak olan kadınlar plajının altyapı çalışmaları başladı. Başkan Kul, “Altyapı ve zemin çalışmalarına başladığımız kadınlar plajımızı kısa süre içinde tamamlayıp kadınlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.


Mardin'deki Uluköy Mağarası'nda yaklaşık 350 bin yıllık buluntulara ulaşıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Gurs Vadisi'nde yer alan 23 metre uzunluğa, 16 metre derinliğe sahip Uluköy Mağarası'nda yürütülen arkeolojik kazılarda Paleolitik Dönem'in ardından bu yıl Alt Paleolitikten Orta Paleolitik Dönem'e geçişin izlerini taşıyan bulgular tespit edildi. Kazının bilimsel danışmanı Dr. Eşref Erbil buluntuların yaklaşık 350 bin yıl öncesine dayandığını belirtti.


İstanbul’da havada asılı kalan adam o anları anlattı: "Kendimi aşağıya bırakacaktım”

Kağıthane’de boru döşemek için çatıda tadilat yaptığı esnada ayağının kayması sonucu düşen ve ipe tutunarak hayatta kalan 71 yaşındaki adam o anları anlattı. Hakkı Özgün, “10 dakika daha kimse gelmese kendimi aşağıya bırakacaktım” dedi.


Osmanlı'nın vazgeçilmez lezzeti şimdi çayın yanında şifa dağıtıyor! Çayı da var yağı da: Her gün 1 fincanı kolestrolü dengeliyor

Yüzyıllar öncesinden Türk mutfağına miras kalan bergamot, şifa dolu içeriğiyle şimdilerde çayın yanında aroma vermek için tüketiliyor. Bergamot nasıl kullanılmalı?


Prime Day 16 - 22 Temmuz tarihleri arasında Amazon.com.tr'de!

Amazon'un tüm dünyadaki Prime üyelerini kutlamak için ilk kez 2015 yılında düzenlediği Prime Day, bu yıl onuncu kez gerçekleştiriliyor. Prime Day, Amazon.com.tr'de 16 – 22 Temmuz tarihleri arasında tüm Prime üyelerine kaçırılmayacak fırsatlar sunacak.


Ünlü dizide bölüm başı servet kazanıyordu... ' O diziyi izlemeyin, kafanız pislik dolar' dedi ve oyunculuğu bıraktı

Sinemada ya da TV ekranlarında kimi çocuk yıldızlar vardır. Her dönem kendilerine yer bulan bu küçük yıldızların bazıları büyüdüklerinde de kariyerlerini sürdürürler.


Sakarya'da kovandan çıkan yemyeşil bal hayrete düşürdü

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde arıcılıkla uğraşan vatandaşın kovanlarından birinde tespit ettiği yeşil renkteki bal, görenleri hayrete çevirdi. Artvin’in Ardanuç ilçesinde de keşfedilen yeşil balın kilosunun 20 bin liradan satıldığını belirten arıcı Ali Uyar, “Fenoliklere bakıldığında belki çok değerli içerikleri vardır anti bakteriyel özelliktedir şifalı diyebiliriz ama 20-30 bin lira edecek kadar değerli midir o tartışılır“ dedi.


Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Akagün: “İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyacak şekilde oturun”

Yazın göz sağlığına daha fazla özen göstermek gerektiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilay Akagün “Yeterince su tüketin ve suni gözyaşı damlaları kullanarak gözlerinizi nemli tutun. İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyacak şekilde oturun” dedi.


Zamana yenik düştüler: Y kuşağının veda etmek zorunda kaldığı alışkanlıklar

Y kuşağı, bir zamanlar gündelik yaşamın vazgeçilmezi olarak sürdürdüğü bazı alışkanlıklara dijital devrimin etkisiyle veda etmek zorunda kaldı.


Fondötenlerin akmasına son veren 3 ipucu! Kusursuz işe yarıyor

Yaz aylarında fondötenlerin terden akması kadınların kabusudur. Etkinlikler, düğünler derken makyajın bozulmaması gerekir. Ancak birkaç tüyo sayesinde bu riski ortadan kaldırabilirsiniz.


22 yaşındaki genç, K-pop dinlediği için Kuzey Kore'de halkın önünde idam edildi

T24 Dış Haberler Yeni bir insan hakları ihlalleri raporuna göre, Kuzey Kore'de K-pop müziği dinlediği ve Güney Kore filmleri izlediği için 22 yaşındaki bir genç halkın önünde idam edildi. Güney Hwanghae eyaletinden yaşayan genç, 70 Güney Kore şarkısını dinlediği, 3 filmi izlediği ve bunları dağıttığı için 2022 yılında kamuoyunun gözü önünde idam ed...


Yavru ördeklerin köpek ile dostluğu

Yavru köpek onlardan biri olduğunu düşünüyor.


Ahşap oyma sanatını Muğla'da yaşatıyor

Ahşap oyma sanatının unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde Muğla'da sanatı yaşatan Ali Kaya yüzlerce kuş, mantar, kelebek gibi türleri ahşap oyma sanatıyla halka sunarken, biyoçeşitliliğe olan farkındalığın artmasını sağlıyor.


Galaxy Z Fold 6 Slim için tanıtım hazırlıkları devam ediyor

Samsung, yaklaşan Unpacked etkinliği kapsamında katlanabilir telefon ailesini genişletmeye hazırlanıyor. Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 modelleri ile birlikte Galaxy Z Fold 6 Slim’in de tanıtılması bekleniyor.


Ankara'daki Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı'nda doğal yaşam

Ankara’nın Çamlıdere ilçesi sınırlarında bulunan Aluçdağı Tabiat Parkı, bitki örtüsü ve biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor.


Berber, kuaför ve güzellik salonlarında yeni dönem başladı!

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması bugün itibarıyla başladı. Valiliklerce belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen iş yerlerine idari yaptırım uygulanacak.


Bu belirtileriniz varsa protein eksikliğiniz olabilir!

Protein eksikliği belirtileri arasında uzun vadede kas kaybı, bağışıklık sistemi zayıflaması, yara iyileşmesinde zorluk gibi sorunlar bulunur. Dengeli bir diyetle yeterli miktarda protein almak, vücudun sağlıklı işleyişini desteklemek için önemlidir. İşte protein eksikliğinin belirtileri...


Türkiye’nin yerel zenginlikleri "Anadolu’dakiler" projesiyle tanıtıldı

Anadolu'da toprağın bereketini, kültürel birikimi ve ellerin becerisini yeniden keşfederek insanlığın hizmetine sunmayı amaçlayan "Anadolu'dakiler" projesi düzenlenen programla tanıtıldı.


Sezona hazırlanan güreş develerine sulu serinlik

Sezona hazırlanan güreş develerine sulu serinlik Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde develerini güreş sezonuna hazırlayan Sait Öztürk, hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı günlerde hayvanlarını suyla serinletiyor. Kumluca'da güreş devesi sahibi Sait Öztürk hayvanlarını güreş sezonu sonrası yeni sezona hazırlıyor. 'Salih...


Ankara'da bir kafede kavga çıktı, sandalyeler havaya uçuştu!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir kafede çıkan kavgada sandalyeler havada uçuştu. https://haberglobal.com.tr/gundem/ankarada-bir-kafede-kavga-cikti-sandalyeler-havaya-ucustu-357232


Meryem Uzerli'ye "Kıskançlıktan çatlayacak" demişti: Hülya Avşar'dan Fatih Altaylı'ya yanıt

Fatih Altaylı'nın Hülya Avşar'dan önce YouTube programına konuk aldığı Meryem Uzerli'ye "Hülya Avşar seni görünce kıskançlıktan çatlayacak" sözlerine Avşar'dan yanıt geldi.


Tuğba Özerk milyonluk takılarıyla sahne aldı!

Kıbrıs'ta bir otelde konser veren Tuğba Özerk, leopar desenli iddialı sahne elbisesiyle dikkat çekerken, yaklaşık beş milyon TL'lik pırlanta takılarıyla dudak uçuklattı.


Akdeniz’de kulaçlar ‘barış ve dostluk’ için atıldı

Akdeniz’de kulaçlar ‘barış ve dostluk’ için atıldı ANTALYA, (DHA) - Yunanistan’ın Meis Adası ile Kaş arasında düzenlenen ‘Megisti-Kaş Swim Race’e, 20 ülkeden 175 sporcu katıldı. Organizasyona milli yüzücülerden diplomatlara, iş insanlarından bürokratlara isimler katıldı. Her yıl Uluslararası Likya Kaş Kültür Sanat Festivali’nin sonunda düzenlenen M...


Selin Irmak KAÇMAZ Tabağınızdaki yemekleri sırayla yemelisiniz...

Yemeğinizi hangi sırayla yiyorsunuz hiç düşündünüz mü? Sosyal medya şu sıralar ‘besin sıralaması’ ile ilgili tavsiyelerle çalkalanıyor.


Uzmanından ’yeni salgın’ uyarısı: "Dünya yeni salgınlara hazır olmalı"

Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, "Küresel ısınma ekosistemleri değiştirerek, mevcut florayı bozarak, hastalık yapan mikropları da etkilemektedir. Onun için dünya yeni salgınlara hazır olmalı" dedi.


Eskişehir’in en eski fotoğrafları görenlerin beğenisini kazanıyor

Eskişehir'de antikacılık yapan Hakan Akın'ın elindeki Eskişehir'e ait 1900 ila 1930'lu yıllara ait olan fotoğraflar, görenlere nostaljik hisler yaşatıyor.


MEB resmen açıkladı! İlkokul, ortaokul öğrencileri için belli oldu

Millî Eğitim Bakanlığınca 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı.


Yapay zeka ile karpuz seçti! Sonuç şaşkına çevirdi

Tıptan sanayiye, bilimden sanata, alışverişten bankacılık işlemlerine kadar birçok alanda kullanılan yapay zeka, son zamanlarda insanların gündelik yaşamda karşılaştığı sorunlara da çeşitli çözümler geliştiriyor. Yaz mevsiminde sıklıkla tüketilen ancak seçerken büyük zorluk yaşanan karpuz alımında da yapay zekadan yardım alınabiliyor. YAPAY ZEKAYLA KARPUZ SEÇİMİ Yapay zeka yardımıyla iyi karpuzu seçebilmek için öncelikle karpuzların yer aldığı...


Z kuşağı tehlikede! Dijital çağın yeni hastalığı: Mesaj Boynu Sendromu! İşte sebebi ve belirtileri

Gelişen teknoloji çocukları sanal dünyaya mahkum etti. Oyunlar, uygulamalar derken çocuklar vakitlerinin çoğunu bilgisayar, telefon ve tablet başında geçirmeye başladı. Bu da çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdi. Duruş bozukluğu, obezite derken uzmanlar çocuklarda yeni bir hastalık daha keşfetti 'Mesaj boynu sendromu'. İşte dijital çağın çocuklarda yol açtığı hastalıklar...


Millet bahçesinde çocuk oyun alanı sil baştan

onarım çalışmalarını sürdüren Düzce Belediyesi, Millet Bahçesi içerisindeki çocuk parkının zemini ile oyun gruplarını sil baştan yeniliyor. Parkta çocukların gelişimlerine destek olmak ve genel beceriler kazanmaları için aktivite panoları da yer alacak.


Çanakale Boğazı’nda caretta caretta ile selfie

Çanakkale'de tüpsüz olarak, zıpkın ile 20 metre derinlikte serbest dalış yapan rekortmen dalgıç Müjdat Turan, Çanakkale Boğazı'nda 7 metre derinlikte zıpkınla avını beklerken karşılaştığı carette caretta ile selfie çekti. Turan, caretta caretta ile selfie anlarını da saniye saniye kaydetti.


Marmara’nın ’Küçük Antalya’sı tabir edilen bölgede üretilen domatesi, lekeli solgunluk virüsü vurdu

Bilecik'te Marmara'nın 'Küçük Antalya'sı tabir edilen bölgede üretilen domateslerde 'Lekeli solgunluk virüsü' ortaya çıktı.


Meyve yaprağından elde edilecek bitkisel proteinle daha az sera gazı salınacak

ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süreyya Özcan Kabasakal, "Üzüm, elma, kavun ve çilek yaprakları üzerinde çalışıyoruz çünkü bu ürünlerin özellikle üretim hacmi çok geniş ve doğal olarak atık hacmi de çok fazla." dedi.


Ağrı'da sular altında kalan minarenin eşsiz güzelliği

Ağrı'nın merkeze bağlı Başçavuş köyünde yükselen baraj suları altında kalan caminin minaresi, eşsiz güzelliğiyle göz kamaştırıyor. Köy sakinlerinin göç ettiği bu köyde, sular altında kalan cami minaresi her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Fotoğraf tutkunu İlknur Karaoğlan, buranın doğa, yeşillik ve hayvanlarla iç içe olduğu mükemmel manzarasını ve gün batımının eşsizliğini anlatarak herkesi buraya davet ediyor.


Şeyma Subaşı transparan elbisesiyle çok konuşuldu

Sosyal medya hesabını oldukça aktif kullanan Şeyma Subaşı, sık sık yurtdışına seyahat ediyor. Son olarak İspanya'nın eğlence adası olarak bilinen Ibiza’da güneşin tadını çıkarıyor. Subaşı son olarak katıldığı bir davet için tercih ettiği elbiseyi takipçilerinin beğenisine sundu.


Öğrencilere yaz tatilinde neler yapabileceğiyle ilgili öneriler

Yaz tatilinin, çocukların ruh haline ve gelişimine etkileri olan özel bir dönem olduğunu vurgulayan Psikolog Dilara Dalyan, “Daha esnek bir programla, çocuklar hayal güçlerini ve üreticiliklerini keşfetme fırsatı bulabilirler. Yaz tatilinde ailece vakit geçirmek, aile bağlarını güçlendirmenin ve ilişkileri derinleştirmenin harika bir yolu olabilir. Çocuklar için aileleriyle birlikte vakit geçirmek, duygusal ve sosyal olarak daha sağlıklı...


Adana'da para etmediği için kesilen limon depoda çürüyünce fiyatlar arttı

Adana'da sezonunda dalında kilogram fiyatı 30 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle satılamadığı için ağaçları kesilen limon, depoda çürüyünce şuanda halde kilogramı 50 liradan, market ve pazarlarda ise 70-80 liradan satılıyor.


Sandığınız kadar masum olmayabilir! Yüzdükten sonra mutlaka yüzünüzü yıkayın, çünkü...

“Denize girerken deniz gözlüğü takıyor musunuz?” diye sorsak bu soruya çoğu kişinin verdiği cevap gibi muhtemelen sizin de cevabınız “hayır” olacaktır. Çünkü en genel yanlış kanı, gözlüklerin sadece yüzücüler için olduğu yönünde. Bununla birlikte gözlüğü takıp çıkarmayı pratik bulmama, alışkanlık edinilmediği için takmama, estetik bulmama gibi birçok sebepten ötürü de yine her türlü tahrişe karşı en üstün göz korumasını sunan deniz gözlüğüne...


Realme C61 ne zaman tanıtılacağı belli oldu

Realme son günlerde daha çok GT serisiyle gündeme geliyor olsa da şirket diğer yandan farklı serilere de yeni modeller eklemeye devam ediyor. Bu seriler arasında Realme C serisi de yer alıyor.